Привет,
6 години и изминати около 40000 км откакто имаме автомобила (Impreza, GH, 2.0R, MT), днес след смяна на гуми в Примекс колатa прояви симптоми много подобни на първия пост в тази тема:
viewtopic.php?f=18&t=30073 Колата винаги е карана с еднакви гуми с правилното налягане. Прескачането го усетих на заден ход при пълен ляв волан в дясна предна гума. На преден ход - нищо. Повъртях малко на паркингчето пред гумаджийницата и имаше прескачане само още веднъж - пак на заден ход при пълен ляв волан. След гумаджийницата ходих по пазар - направих към 10-15 километра, паркирах пред блока на заден ход отново с пълен ляв волан - нямаше никакъв проблем.
Порових се из форума и поставих (за себе си) диагнозата че ми предстои ремонт/смяна на междуосевия диференциал. Склонен съм да направя замяна с чисто нова част защото настръхвам при мисълта за варианта опит/грешка, нямам времето и нервите да се занимавам. Във връзка с това възникнаха няколко въпроса:
1. Вариант сервиз: Моля насочете ме към сервиз в който ще получа гаранция за оригинална част и за ремонта. (и възможност да присъствам за да видя с очите си какво се влага; напоследък пиенето на кафе в чакалнята докато се прави нещо по колата почва да ме напряга). Искам да съм 100% сигурен за какво си давам парите (които предчувствам няма да са малко).
2. Вариант " Спасението на давещите се е дело на самите давещи се" - покупка на диференциала с последващ монтаж в сервиз. Колата е с VIN JF1GH7LW4BG074274 и според базите данни колата е с вискомуфа 38913AA101, която не намирам в продажба. Вместо нея се предлага 38913AA102 се чудя дали и доколко са взаимозаменяеми. Какво друго освен самия диференциал трябва да закупя в такъв случай? (лагери, семеринги, нещо друго...)
3. Колко мога да "протакам" ремонта - в смисъл доколко безопасно е да се кара колата в това състояние?
Весели празници!