|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Potrebitelx
|

Вчера започна, първо едва забележимо и за кратко шум. Като все едно минаваш по ония бели ограничителни пръчки, които ги има пред кръгови кръстовища. Са че много по-тихо.
Още в рамките на деня започна да се засилва и учестява. Както и днес. След около 150 км минати. Някакво време по късно светна чека на двигателя.
Звука има метален отенък но в по мек и чаткаш. Все едно да прокараш мека пластмаса по метална ограда. Тртттррррт.
В момента на ниски обороти вече постоянно се появява при подаване на газ. Като се дава леко равномерно газ звука шума изчезва. Много е странно и ми се свива душицата.
От вчера търся в Интернет, който по някой път се връща като бумеранг. Някой път при подаване на газ го няма а като се отпусне идва.
Гледах и може да е свързано с топлинния щит и запалването.
От съвсем скоро имам колата. Но тя си имаше виене на задна на първа със съединител. Самолетния звук но мъчителен.
Обаче и друго се появи днес. Включи ми се криуз режим и не може да се изключи. А предния ден правих дубликат на ключа. И незнам тоя дето го прави дали не е одрал по електрониката нещо. Щото бая време му отне. Разкача закача конектора до педалите.
Засега поне не е като онзи металния зловещо метални чукане.
Фен съм на Субару откак се помня и особено на Импреза. Но с предишното не се получи и сега пак така започва да става.
|
|
|
|
| Нед Юли 27, 2025 5:38 pm |
|
|
|
Alxx
|
Potrebitelx написа: ...Но с предишното не се получи и сега пак така започва да става. Ако вървите по един и същи път, няма как да стигнете до друго място, колега. Сменете подхода при избиране на кола. Иначе, четейки оплакванията в няколкото теми, няма да си решите проблема във форума. Изберете удобен за вас сервиз от списъка с препоръчани(темата "Бели сервизи") и си уговорете час.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Нед Юли 27, 2025 5:58 pm |
|
|
|
Potrebitelx
|
|
Поне започнах да научавам това онова. Писна ми. Шумът е тактов, ритмичен. Най отчетлив на 1000 обороти. Ходих да чета. Не е единичен проблем. След шума се появиха чековете. Вероятно лошо масло и/или филтър. Може да има износени придръжки. Щото сякаш шума идва по отдолу. Аз съм чувал звука на тежкото метално биене ако е буталата. Смъртта на боксера. Не е това. Пробвах мек ресет на АКИ с вадене на бушона. Но чековите си светят пак. Круиза мига, може централния компютър да го е изключил и затова аз не мога. Но при контакт се появява сигнала за круиз. И с проблем в масло филтър налягането не е изравнено. Не видях да се втвърдяват маркучите. Явно наскоро е сменям филтъра за климатика.
Аз също искам да отида на сервиз и да кажа оправи проблема.
|
|
|
|
| Нед Юли 27, 2025 8:53 pm |
|
|
|
Potrebitelx
|
|
Ако не друго, поне инфото може да е полезно на някой. След търсене и най вече разговори у анализи с АИ. Като и с хора. Малко по малко се стигна до извода че става въпрос за масло.
Към момента нямам яснота дали проблема е разрешен или само прикрит. Оказа се че чаткането е от липса на масло. И логично това масло де е изпарило доста бързо.
Днес реших да долея но такова нещо не очаквах. Оказа се че колата е била с 500-600 млл моторно масло. И сложих добавка. И засега след 80 км не е имало пак шум. По късно изгасна и чека за проблем в двигателя.
И дали механиката е поела демидж от това сухо каране не се знае в момента.
И така се оказа след като ме светнаха и с разговори. Че тоя боксер може да върви с половин литър това му е критичния минимум. То евентуално на празен ход и оттук дотам
И също че сензорите на Субару са скапани така че не им се доверявайте.
|
|
|
|
| Пон Юли 28, 2025 8:26 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Не знам на коя планета живеете, колега, ама мотор каран с 500гр масло е за коша. Както и да е, скоро ще разберете и сам, най-вече как и откъде НЕ трябва да се купува Субару. Писано е доста по темата, ама някой трябва да го прочете първо и после да вдене. Между другото, след няколкото теми за проблем да не сте си вдигнали пръчката за маслото досега, бих ви посъветвал да се насочите към кола на ток. ДВГ не е за вас.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Юли 28, 2025 8:34 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|