Отговори на тема
 Съвет за сервиз за ръжда на Impreza wrx 2008 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: Subaru Impreza wrx 230hp
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте.

През Октомври 2024 се сдобих с Impreza wrx 2008.
При огледа се видя, че колата има наличие на ръжда (внос от Швейцария), както и наличие на вече ремонтирани участъци в зоната на задните калници.
За съжаление ремонта е бил "калпав" и вече почна да избива ръжда на заден десен калник, както и леко набъбване по десен праг.
Опитах с търсачката да си отговоря на въпроса, но явно не успявам да се справя.
Питането ми в случая е, можете ли да ме насочите към човек/фирма, които да се занимават с лекуване на ръжда?
Иска ми се да я погледнат и да ме ориентират за това, какъв разход би излезнал оправянето и колко време би коствало.
Ако някой може да помогне или да препрати тема ще съм много благодарен!

Пет Сеп 05, 2025 8:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За кой град?

Пет Сеп 05, 2025 8:51 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Става въпрос за района на гр. София.

Пет Сеп 05, 2025 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Някакво мнение или препоръка по въпроса?

Вто Сеп 09, 2025 10:21 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 40
Автомобил: Impreza 2009 (GH3) 1.5 AWD
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
и аз имам подобен проблем, гледах един клип за тези как работят, но аз самия не съм ползвал услугите им.

https://www.undercoating.bg/

клипът е:

https://www.youtube.com/watch?v=U1uD1F4l_eU

Пон Сеп 29, 2025 10:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1075
Автомобил: Forester 2010, 2.0 D
Телефон: 08осем20четири6044
Рейтинг: 577
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Impreza2009 написа:
и аз имам подобен проблем, гледах един клип за тези как работят, но аз самия не съм ползвал услугите им.

Благодаря за инфото колега. По принцип Бричката ми е много анти, но пък това, което обяснява човекът от undercoating звучи интересно. Преди години бях карал старото Justy, дето беше умряло от ръжда, на един гараежн майстор в Левски да го намаже против ръжда за скромните 200 лв. Пак беше с нещо черно, но по-скоро изглеждаше като битум. След няма и година се обели на големи парчета и опада от ръждата. Този материал на undercoating обаче изглежда различно. Само не разбрах от клипа каква дълготрайност във времето се очаква ориентировъчно и що-годе на какъв интервал от време е хубаво да се преглежда детайлно. Все пак при експлоатацията пак подлежи на нараняване на това покритие, или при подмяна на компоненти по окачването като играят чуковете на механиците..... :cry:
Аз със сигурност другото лято ще ги прослушвам, че моята е Италианка по рождение, но вече 8 години живее в планината и вече се виждат последствия от това :D

Вто Сеп 30, 2025 2:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4388
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Отговори с цитат
С това покритие ще изгнива без да се вижда и да ти трови окото ROFL

Вто Сеп 30, 2025 4:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Отговори с цитат
Те така си гният - тихо и подмолно. Всичко гние в интерес на истината, немските също, просто някои по-бързо, други по-бавно. Дори очевидно загнили коли си карат доста дълго време

Вто Сеп 30, 2025 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2508
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Сашо, в грешка си, според мен. Точно с флуид филма няма да се запечата, както с боди и подобни.
Но, те така си гният (напълно съгласен). :pardon:
Аз ще го пробвам преди зимата - ще видим как е. Едно приятелче напръска един Акорд с такова преди 2г. Трябва да го докарам да го видим как е и да препръскаме - недостатъка на това покритие е, че иска по-честа поддръжка от твърдите.

Вто Сеп 30, 2025 7:27 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
След години ще кажа стават ли тия продукти или не :) , защото преди няколко месеца ги намазаха други момчета, на същите ценови пакети, със същите материали и същите процедури по отстраняване на ръжда и със същите гаранции /2 и 5 години/. Колите са ланд крузер 200 и паджеро 4. Обмислям и форкото да им го дам. Вярно е, че е скъпо, ама ... кво да се прави.

Вто Сеп 30, 2025 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря, че раздвижихте темата колеги.

Звъннах им на хората от undercoating, но за съжаление те няма да могат да ми помогнат.
Все още нямат човек, който се занимава с тенекеджийство и боядисване, а ще е необходимо първо да мина от там заради набъбването на заден десен калник и двата прага.
Ако някой мине през тях и сподели мнение, ще е полезно така или иначе планувам след оправяне на ламарините да мина да я пръснат.

Ако знаете добър човек за да оправи и боядиса ламарините, ще бъде от голяма полза.
Тайничко се надявам да я оправя преди зимата, но шанса ми е доста малък.

Чет Окт 02, 2025 7:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4388
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Отговори с цитат
Зимата караш, такъв ремонт на топло се прави. Влез в някоя от фб групите и питай за Йоан от Требич, но имай предвид, че се чака.

Пет Окт 03, 2025 6:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2508
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Ако ще караш така зимата, купи си спрейчета с ликуидфилм и напръскай, където видиш ръжда, че да я запечаташ. По добре е,отколко нищо да не направиш.

Пет Окт 03, 2025 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема