Отговори на тема
 Дистанцонното не хваща? 
Автор Съобщение

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Смених батерииките в сервиза, обучиха ги наново и двете дистанционни, ама работят когато си поискат. Ако е по - топло май повече хващат, макар че вчера имаше един период от към 2-3 часа беше безотказно едното. Та възможно ли е проблема да е в сензора на колата или в платките на дистанционните? Случвало ли се е подобно нещо при вас?

Вто Дек 22, 2009 10:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-вероятно проблемът е в копчето. Като натискаш обърни внимание дали светва лампичката.

Вто Дек 22, 2009 11:23 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

От звездите одобрен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Най-вероятно проблемът е в копчето. Като натискаш обърни внимание дали светва лампичката.

ми те мойте май нямат лампичка или поне не съм я забелязвал. Има една супер малка точка между копчетата ама днеска ще я наблюдавам

Вто Дек 22, 2009 11:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
.

Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 4:10 pm, променена общо 1 път

Вто Дек 22, 2009 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
agogov написа:
Вторите ги почисти внимателно ,ако се налага,но внимавай за посоката на батерията.

Скоро един приятел ми разказваше как клиенти в сервиз, който управлява му вдигнали луд скандал, че дистанционното работело преди да влязат за смяна на масла, а после вече не работело. Та нашия сума ти време се занимавал с тестване и диагностика на колата, докато накрая решил да се усъмни в клиента и отворил дистанционното - батерията била сложена обратно!!! Ония пичове не го забелязали, защото по принцип ползвали дистанционното на алармата. Но затова пък не пропуснали да вдигнат хубав скандал по този повод. :-D :-D :-D

Предвид доста подобни случаи оттогава не спира д-р Хаус: "Всеки клиент лъже - съзнателно ии не". LINK!!! :lol: :lol: :lol:

За да не бъде съвсем спамене коментара ми - понякога определени излъчвания в района също влияят. Например бензиностанция в близост или банка - случва се да попречат на работата на дистанционното.

Вто Дек 22, 2009 1:30 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 175
Автомобил: Импреса 2,0R,2007
Телефон: 0897342858
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Туй дето си имал лошият късмет да наблюдаваш си е кют на моделите от 2003-то лето насам.В шпаньолският форум твърде често имат терзания с това.Тъй щото сложи му една аларма и забрави.

Вто Дек 22, 2009 2:08 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Те батерииките ги сменяха в сервиза и нещо ги обучаваха после... аз не съм ги бутал. Напълно вероятно е да не прави добър контакт някъде я при копчетата, я при батерията. Лампичка нямат и двете, но и с двете положението е еднакво - работят когато си поискат. Всъшност незнам при вас така ли е , но аз като изгася колата и изкарам ключа се чува един звуков сигнал три пъти, който все още не мога да разбера какъв е. Тва се чува всеки път като изкарам ключа и освен това премигва на таблото един червен ключ няколко пъти. Знаете ли какво иска да каже колата с това? т.е. и при вас ли е така?

Има един автоключар тук който направи едни чудеса с една лагуна, та там ще отида да ги види откъм контакт как са и ако и той не успее сигурно аларма ще слагам...

Съб Дек 26, 2009 1:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Отговори с цитат
.

Последна промяна agogov на Пон Мар 08, 2010 3:53 pm, променена общо 1 път

Съб Дек 26, 2009 4:42 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
agogov написа:
Явно не е от дистанционните..Това дето пифка е имобилайзера вероятно,макар че при мен не е така.Преди да смениш батерията как беше.Ако е било различно (как е било) и защо не си потърсиш правата в сервиза дето са ти сменяли батерията.Почти при всички такива системи се обучават наново и двете дистанционни . Интересно е как работят понякога....-значи има вероятност трудно да приема кода самото устройство.Това се дължи на лоша антена ,избягала честота ,слаб сигнал,лош приемник.
Пиша наизуст ,защото не ми е ясно как е било преди смяната на батерията.Ако е било всичко наред и с двете дистанционни ...нещо не ми се връзва....

то тия симптоми къде ги има сега предизвикаха смяната на батериите на дистанционните. В Субари ми ги сменяха, ама и те не знаят май кво става. Пък инъче ключовете са оригинални даже и кода за производството на нови ключове е в мен

Съб Дек 26, 2009 6:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Отговори с цитат
И при мен забелязвам, че дистанционното не лови понякога. Веднъж даже се изкорках, че няма да мога да си тръгна от горно надолнище. Но след 15-20 сек сработи. Забелязвам, че когато задържам копчето, тогава прави проблемите най-често. Когато го цъквам закратко, почти никога не засича.

Пон Дек 28, 2009 11:48 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Всичко е оправено. Отидох при един авто ключар каза че и двете не излъчват сигнал, отвори ги смени някви резисторчета и тръгнаха. Те се разпоявали най - често при изтърване, блъскане и т.н. :)

Пет Яну 08, 2010 11:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Kenshin, къде е този ключар? И мойто дистанционно от няколко дни започна да работи на настроения.

Пет Яну 08, 2010 8:11 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

От звездите одобрен
Отговори с цитат
ComingSoon написа:
Kenshin, къде е този ключар? И мойто дистанционно от няколко дни започна да работи на настроения.

Точно срещу ВиК на кръстовището (т образното). Стария път нали си спомняше откъде минаваше. Като тръгнеш към вятърната мелница от Ян Палах, първото Т образно кръстовище веднага след светофара и ключара ти се пада в дясно точно на кръстовището. Точно до него продават и car audio и ксенони. ;)

Съб Яну 09, 2010 12:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тен кю :smt023 :D Дано и мойто лесно да се оправи, че днес съвсем спря.

Съб Яну 09, 2010 3:33 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 483
Автомобил: Outback 3.0r '07 LiquidSi
Рейтинг: 438
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
suncho009 написа:
Туй дето си имал лошият късмет да наблюдаваш си е кют на моделите от 2003-то лето насам.В шпаньолският форум твърде често имат терзания с това.Тъй щото сложи му една аларма и забрави.

Колега даи линк към тоя испански форум?....преди дни се върнах од Барселона,и Субару почти не видях! [-X ....неколко Аутбека,Форестъра...всичко след 2003!....модел преди 2000-та не
видях...ама нито един! :shock:
п.п. извинявам се за ОФФ-а! :roll:

Вто Яну 12, 2010 2:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 26
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

И аз имам грижа с дистанционното - работи на настроение, а откакто зхладня хич го няма. Германеца (стария собственик) ме предупреди, че батерията му била заминала. Като пристигна колата я смених. Не заработи веднага, но все пак тръгна. Още тогава ми мина през единствената ми сива клетка, че май не е в батерията грижата, но нямаше проблем до първото по сериозно застудяване през декември. Реших, че са ми пробутали скапана батерия, но я замерих и си беше ОК. Замерих и старата и тя е ОК. Следователно грижата остава да е в самото дистанционно или в приемащото устройство на колата. Сега като понапомпя 20-тина пъти зацепва за заключване, а за отключване много рядко прави проблеми. Допълнителен проблем е, че втория ключ е само ключ без дистанционно и де факто нямам резервен с дистанционно. А и май сгреших с избора на пищялка, която се командва от оригиналното дистанционно #-o , уж да не стават много висулки и дистанционни, ама сега треперя да не хартисам някъде. Та май и аз ще се отбивам до ключаря срещу ВиК. Дали работи и в събота?

Лека :)

Пет Яну 22, 2010 8:46 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
pensive написа:
Здравейте,

И аз имам грижа с дистанционното - работи на настроение, а откакто зхладня хич го няма. Германеца (стария собственик) ме предупреди, че батерията му била заминала. Като пристигна колата я смених. Не заработи веднага, но все пак тръгна. Още тогава ми мина през единствената ми сива клетка, че май не е в батерията грижата, но нямаше проблем до първото по сериозно застудяване през декември. Реших, че са ми пробутали скапана батерия, но я замерих и си беше ОК. Замерих и старата и тя е ОК. Следователно грижата остава да е в самото дистанционно или в приемащото устройство на колата. Сега като понапомпя 20-тина пъти зацепва за заключване, а за отключване много рядко прави проблеми. Допълнителен проблем е, че втория ключ е само ключ без дистанционно и де факто нямам резервен с дистанционно. А и май сгреших с избора на пищялка, която се командва от оригиналното дистанционно #-o , уж да не стават много висулки и дистанционни, ама сега треперя да не хартисам някъде. Та май и аз ще се отбивам до ключаря срещу ВиК. Дали работи и в събота?

Лека :)

Незнам дали работи в събота. Не е от колата, от дистанционните е. Мойто едното що годе зацепи ама сега при -10, -12 неще да лови пак, а за другото тряя да му остая колата понеже като е само платката работи, като го затворим с капачето не работи. Каза че за половин ден ще ги опраи и двете да бачкат, ама не съм ходил още. Инъче няма проблеми пръксаш малко WD 40 в ключалката да не замръзва и не се притесняваш. Тоа каза че тия размразители за ключалки били мн големи ментета щото били със спирт, а тои изсушавал механизма вътре и ставало по зле всъшност с течение на времето, затова WD 40 да го държи мазничко :D

Съб Яну 23, 2010 11:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 26
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Kenshin, някакво развитие с дистанционното? Днес моето ми запецна и при отключване и доста помпих докато отключи.

Съб Яну 30, 2010 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
pensive написа:
Kenshin, някакво развитие с дистанционното? Днес моето ми запецна и при отключване и доста помпих докато отключи.

ми няма засега, оставил съм я да я боядисват...

Пет Фев 05, 2010 1:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
pensive написа:

И аз имах проблем с дистанционното. Смених му батерията и сега хваща от 20 метра разстояние. :-D Ако не си сменил батерията с нова, първо опитай с това.

Съб Фев 06, 2010 9:24 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема