Отговори на тема стр 1, 2  >
 Обеднена смес 
Автор Съобщение

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Импреза 2.0 астматичка се задъхва от време на време. Диагнозата е обеднена смес, поставена в официалния сервиз, ама лечението не се знае откъде ще дойде. Сменихме горивния филтър и нещата за 2-3 дена се оправиха тотално, ама след тва пак старата песен. Колата не мога да кажа че прекъсва, но при по рязко отнемане на газта в по високите обороти особенно на втора и на трета се забелязва много рязко "препъване" на мотора докато почне да сваля след тва оборотите нормално. След смяната на горивния филтър за 2-3 дена колкото и бързо да си махаш педала от газта нещата се получаваха мнооого плавно, както беше и преди да стане тая работа.
Свещи, кабели сменени и работещи.
Другата работа е при движение на 5-та или 4-та с към 2000 оборота пак се получава същото препъване.
А при студен мотор рано сутрин има леки колебания в оборотите, като по някои път оборотите се вдигат до към 1200- 1300 за част от секундата и после падат, не може да си намерят място...

В сервиза забелязаха че при студен мотор температурния датчик за водата показва +50 градуса, сложиха датчик от друга кола и казаха че показанията били същите и не се смени. Сега взех добавка за почистване на горивната система та да видим след нея дали ще се оправи работата.
Тия дни ще свалям въздушния филтър да го пера и да го чистя, но проблема не може да е там.

Помагайте! :)

Пет Ное 12, 2010 7:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 106
Автомобил: subaru impreza wrx sti
Рейтинг: -18
Кофти...
Отговори с цитат
аз лично мисля,че не е това проблема.Аз имах същия проблем с оборотите на студено.Това се регулира моторчето за празния ход.Но колкото до бедна смес се съмнявам ужасно много.Опитай в друг сервиз.

Пет Ное 12, 2010 11:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Май сефте с тая смес бедната. Да не си с ЕCU от Алфа ? :-D

Съб Ное 13, 2010 12:46 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Kenshin написа:
ми ела да те закача за тестера... той ще ми каже доста повече от три страници форумни обяснения :D

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Съб Ное 13, 2010 1:41 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Май сефте с тая смес бедната. Да не си с ЕCU от Алфа ? :-D

Не го разбрах тва :) За Умрело да не чувам! :lol:

agent dust написа:
Kenshin написа:
ми ела да те закача за тестера... той ще ми каже доста повече от три страници форумни обяснения :D

След 1 месец съм в столицата, ако не се е оправило ше мина.

Съб Ное 13, 2010 10:22 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Kenshin написа:
Не го разбрах тва :) За Умрело да не чувам! :lol:

Не съм срещал/прочитал за подобен проблем на атмосферна Импреза.
Провери в друг сервиз исках да кажа на кратко :-)
Ето ти го Агента.....

Съб Ное 13, 2010 6:44 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 866
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
HI,Kenshin! Все едно слушам за моя проблем преди 1 година. Водих "куклата" каде ли не ,дадох 300лв. по сервизи,диагностики и нищо. Датчика ми на студена кола даваше 74градуса,трупаше грешки в компа . И всяко решение беше за 2-3дена.Ужас. Ще ми се смеете ако ви кажа ,че е имало голямо количество вода в резервоара и 1шише спирт за горене я отпуши. Бензините са ужасни. Слагам чат-пат добавки .
Имам особено мнение за някои сервизи!

Нед Ное 14, 2010 12:12 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
И аз почнах да се съмнявам в горивото, ще сменям бензиностанцията. Взех една бардал-ска добавка за прочистване на горивната система. Пише че е за 20 л. гориво и не било хубаво да се слага на повече, понеже концентрацията се намалявала. То хубаво ама те като останат 20 л. в резервоара след 100 км светва лампата за горивото #-o

Доста е вероятно горивото да е скапано, аз слагам 98 ромпетрол от няколко месеца и отскоро почна да прави тая магария.

Нед Ное 14, 2010 12:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Провери си предния кислороден сензор (ламбда сондата) той определя донякъсе дозирането на сместта. При мен щекера се намира от лявата страна погледнато отпред под въздушния филтър (малко по-напред) на една планка се наредени 4-и щекера, последния е набедения - откъчи го и замери по ръководство ако не можеш само го извади и виж как работи мотора без него, имай на предвид, че е необходимо колата да загрее. Ако работи добре значи е от него проверяваш контактите и самия сенсиор. Пишеш за резултата - връщаме отговор. Успех :D :smt023

Нед Ное 14, 2010 5:33 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Yco написа:
Провери си предния кислороден сензор (ламбда сондата) той определя донякъсе дозирането на сместта. При мен щекера се намира от лявата страна погледнато отпред под въздушния филтър (малко по-напред) на една планка се наредени 4-и щекера, последния е набедения - откъчи го и замери по ръководство ако не можеш само го извади и виж как работи мотора без него, имай на предвид, че е необходимо колата да загрее. Ако работи добре значи е от него проверяваш контактите и самия сенсиор. Пишеш за резултата - връщаме отговор. Успех :D :smt023

Дам след добавката и сипването на друго гориво, ламбдата ше е следващата проверка, ама те в сервиза казаха че работела нормално.

Нед Ное 14, 2010 6:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Kenshin написа:
Yco написа:

Дам след добавката и сипването на друго гориво, ламбдата ше е следващата проверка, ама те в сервиза казаха че работела нормално.

Те в сервиза не само да ти казват ами е хубаво и да ти дадат разпечатка на работата на сензора (за което си им платил) от колко до колко волта работи!?. Дали ламбда сондата работи коректно може да се установи най-лесно в движение, може и на място показанията са от 0.020V до 1.000V, ако е така - Всичко е ОК. :smt023

Нед Ное 14, 2010 6:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 29
Автомобил: Impreza 94
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега относно водата в резервоара имах този проблем можеби 1 литър без да преовеличавам. Мотора прекъсваше при рязко подаване на газ направо се чудя как изобщо вървеше няма мощност и тн. проблема се реши като свалих бензиновата помпа и почистих основно резервара.
п.п чека ми пресветваше

Сря Ное 17, 2010 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
От Bardhal-ската добавка може и да сварши работата. То и в нея има спирт за водата в резервоара. Тъпото е че пише да се сипе на 20 л бенз, да де ама на 20 л. след 100 км ми светва лампата :) инъче сутринта в момента яко смърди на бензин отзад, преди добавката не миришеше толкова силно. Ще купя още една и ще я сипя с още 15-20 л от друга бензиностанция и ше стискам палци.

Пон Ное 22, 2010 10:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 866
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Успех ,следим развитието колега.Гадно е да си сам ,когато имаш проблем.А за Субару боли много.Оправи я и ще ти кажа добра добавка за чистене на бензинов инжекцион. :cigarka:

Пон Ное 22, 2010 5:04 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
dessito написа:
Успех ,следим развитието колега.Гадно е да си сам ,когато имаш проблем.А за Субару боли много.Оправи я и ще ти кажа добра добавка за чистене на бензинов инжекцион. :cigarka:

:) Ми аз не знам дали тая е добра, просто нея знам :)

Пон Ное 22, 2010 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колата се оказа че нямала дебитомер по default. Следователно след малка консултация в Субару разкарах K&N филтъра. То колата като няма дебитомер, ECU–то работи със стойностите които са зададени заводско нали така. Аз като сложа филтъра с намаленото съпротивление влиза повече въздух в мотора, но горивото си остава сметнато за заводските стойности и кво става по принцип сместа трябва да обеднее нали тъй??? #-o
Да, тва препъване се оправи донякъде. Пак се случва ама е по нежно :) почти не се усеща.

Обаче по принцип като няма дебитомер и колата като работи винаги със зададените ѝ стойности би трябвало да няма ефект от филтъра. Да ама не, с филтъра въри повече. Става въпрос за обороти над 4000.
Сега не мога да разбра ECU-то трябва да се ремап-не или тва са глупости и да си карам с нормалния филтър???

п.с. Тва препъване почна да се усеща като стана студен въздуха (щото може би повече кислород има), когато беше топло, жега лятото такива неща не се наблюдаваха.

Вто Ное 30, 2010 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Kenshin написа:
п.с. Тва препъване почна да се усеща като стана студен въздуха (щото може би повече кислород има), когато беше топло, жега лятото такива неща не се наблюдаваха.

Температурния сензор проверихте ли го? Щото няма повече кислород в атмосферата през зимата, ама влага има :D

Вто Ное 30, 2010 5:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ако нямаш дебитомер, поне MAP сензор трябва да имаш.

Вто Ное 30, 2010 6:05 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ем не дава никви грешки компютъра никъде.

Запушен катализатор как ви звучи? От там да прави проблеми?

Вто Ное 30, 2010 6:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ако не си над 100-150К и караш с бензин не вярвам. Ако ти работят и двата кислородни сензора на катализатора - изписва грешка за запушен катализатор. Ама божа работа. :D

Вто Ное 30, 2010 6:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >