Отговори на тема
 Счупен ключ в патронника - Impreza '94 
Автор Съобщение

Постове: 1
Автомобил: Impreza '94 1.6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте Субару фенове!

Току-що се регистрирам във вашият форум, жалко, че не се сетих по-рано да разгледам за нещо интересно, а пиша с първото си мнение за проблем. Тъкмо преди 2 часа се возех на скоро купеното Subaru Impreza, производство 1994 година, 1.6 боксер и му се радвах как приятно се държи в снега, когато направих голяма глупост - опитах да заключва вратата, която трудно се заключва, изкривих ключа и когато го сложих в патронника за запалване се счупи в него! Много неприятен проблем, моля ви за съвет как да процедирам! Звъннах на ключар, но той ме помоли да сваля патронника, за да го отвори в работилницата си, парчето не може да се извади изглежда. Дори и волана се заключи.

Бихте ли могли да дадете някакъв съвет / упътване как може да се свали патронника? Възможно ли е въобще при заключен волан?

Благодаря ви много, от тук натам ще хвърлям по едно око и на този форум, очарован съм от автомобила, макар, че по принцип съм BMW почитател :)

Редакция : Разглобих пластмасите, махнах буксата с кабелите и остана само да се освободи патронника от кормилния прът - за съжаление се оказа, че се държи на 2 болта, които са с обла глава, явно защита от кражба. Остава изпитанието да ги отвия #-o Има ли по-интелигентни начини от чук+секач ? Освен да се нареже каналче като за отверка, но с какво да се нареже, като тия болтове са навътре...като затворник да жуля с пила...

Редакция 2 Свалих патронника :) В крайна сметка с една отверка и чукле направих ръбчета, болтовете не бяха затегнати силно. Утре съм на ключар и тъй, Субаруто вече се движи, но се пали с отверка, засега : ) Е, до скоро, фенове!

Нед Дек 19, 2010 12:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Направил си си един малък "Gone in 60 seconds" :))))
Много щастливи километри с колата!

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Пон Дек 20, 2010 12:51 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема