Отговори на тема
 Impreza wrx - проблем с прекъсване 
Автор Съобщение

Постове: 17
Автомобил: Subaru Impreza 2,0 WRX 99'
Рейтинг: -18
Кофти...
Отговори с цитат
Здравеите колеги ,реших да пиша тук защото вече съм отчаян ...
Купих си импрезата през март,вървеше идеално на високи обороти но до 3000об имаше едно леко придърпване което после напълно изчезва и това беше когато колата е студена....ходих в субару варна измериха компресия 10,5 на всички цилиндри,смених свещи,масла филтри,ремъци....никаква промяна .Хората в Сервиза на Субару казаха че всичко е наред и немогат да разберат какво не е наред????От там ходих при 5 други извести маистори закачаха я на елкон ...нищо ,накрая се появи един които каза че е убеден че проблема е "хлабини в клапаните" колата е на 106000 мили с пълна сервизна история!Ок съгласих се : разглобиха я цялата на части - няма хлабини тогава ,випросния "маистор" каза че отново е убеден че има елепса на 4-ти цилиндър и предложи да отвори мотора :?: :?: Отказах защото вече бях бесен и убеден че тои хабер няма от това което се е хванал да прави!!!Закарах колата както си беше на части при приятел които ми я събра ...трудно и я подкарах така отново но: Сега след като времето застудя колата започна да прекъсва все повече и повече когато е студена понякога дори не иска да пали ,когато запали прекъсва зверски и дори когато загрее не се оправя напълно ....прекъсва ,гърми и излиза огън !!!Разхода ми вече е 25л/100км и немога да я карам ужасно е !Направих ръчна проверка с буксите под волана излизат само грешките 42,51,33 които са от това че правя теста на място а не в движение ,чека не свети ,не загрява,не харчи грам масло ...........незнам вече какво да правя >?????Единственото което забелязах е че понякога когато е студена излизат искри от бубината към кабелите и когато пипна кабела на 4-ти цилиндър усещам да ме удря лек ток ......въпросния маистор каза че това е нормално след като имало елепса на цилиндъра и искрата си търсела по лесен път !А иначе кабелите ги мериха и казаха че са здрави!!!МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ вече нямам сили и нерви ,а колко пари изхарчих немога да обясня!Съжалявам че съм толкова подробен но сами преценете какво ми се случва !
П.с - забравих да кажа че този така наречен маистор ме посъветва да продам колата на части ................

Пон Яну 24, 2011 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Libero+Vivio
Рейтинг: 54
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Симптомите според мене са за неправилно запалване/капачка, кабели, предварение, октаново число/,кофти гориво, или просто газоразпределение.

Пон Яну 24, 2011 1:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не съм наясно с турбо машините, но:
1. Кабели сменил ли си? Заеби Елкони-те. Задължително оригинални! (може да вземеш от Мимо13 - от Варна) (към 120лв излизат, поне за моята)
2. Бoбина - пробвал ли си друга? Не знам дали е еднаква с моята, но колегата Крас (от Варна) продава една, която ако е същата не мисля, че ще ти откаже да пробвате на място (като е във Варна, че сега май още е в София). (около 120лв мисля)
3. Свещи? Провеи какви се препоръчват за мотора (Иридиеви НЖК?) и ги смени! (май към 50-60лв)

може и да е нещо друго - лаик съм, но щом и искри ти излизат....

Последна промяна valqk на Пон Яну 24, 2011 7:03 pm, променена общо 1 път

Пон Яну 24, 2011 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Кофти...
Отговори с цитат
Свещите са нови по каталог мисля че точно иридиеви , зареждам само на ОМВ и Петрол и винаги с добавка,само кабели и бубина не съм сменил ...ако е това ще се гръмна :oops: ,ако има още такива мнения ще прежаля още 250 лв и ще пробвам и това !

Пон Яну 24, 2011 4:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кабели трябва да смениш при всички случаи - ток не трябва да те бие. И пак трябва да се прегледат свещите - вероятно вече са прецакани.

Пон Яну 24, 2011 5:26 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 15
Автомобил: Impreza WRX & GT TURBO
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Как ги измериха кабелите?Не е нормално да бие ток.Когато е студено/влажно нормално е да го прави този проблем.При мен преди няколко дена имаше подобен проблем - колата прекъсваше и работеше на 3 цилиндъра,НО СЛЕД КАТО ИЗЛЕЗНАХ ОТ АВТОМИВКА.Забелязах,че кабелите се бяха напукали при бобината и беше влезнала вода ;)

Вто Яну 25, 2011 9:31 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 149
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега и аз смятам че са кабели!Мястото на тока е в тях! :!: Успех и кажи за резултата! :smt023

Вто Яну 25, 2011 9:55 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Къде мога да намеря кабели ???В Субару искат 280лв ,намерих и за 120лв но трява да чакам 40 дни :cry:

Вто Яну 25, 2011 11:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Поръчай си оригинални - писаха ти вече

Вто Яну 25, 2011 11:18 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 15
Автомобил: Impreza WRX & GT TURBO
Нов фен
Отговори с цитат
Като се замисля - провери датчика за топло-студено.Намира се под колектора (сваляш алтернатора и се стига до него с 12 ключ)

Вто Яну 25, 2011 12:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
кабели или бобина.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Вто Яну 25, 2011 7:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Изключително много благодаря на всички които ми писаха ...смених кабелите които купих от Мимо13 във Варна и колата се промени тотално ..Досега не бях на ясно как върви Субито и от днес все едно имам нова кола :smt134 :smt134 :smt134 Сега предполагам и разхода ще е доста различен въпреки че това не ме интересува много!!!Много Много Много Благодаря !!!Съжалявам че избрах по трудния път а не се обърнах към вас от сега нататък има ли нещо ще питам и ако мога ще помагам !Да сте живи и здрави :beer02:

Съб Яну 29, 2011 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Ти се радвай, че не са ти отворили двигателя, 'майстора' да преебе нещо и да ти каже, че си за смяна на сегменти/биели/лагери/квото се сетиш...
Хора, като сте близо до Варна и има НАЙ-добрите отзиви от Субару Варна сервиза, защо се занимавате с баш майстори, като имате двг проблеми :?: :?: :?: :?: :!:
:idea:
До сега лоша дума за Субару Варна не съм чул, а ми ги хвалят, чак тук в София... :waste: :idea:
:sti:

Съб Яну 29, 2011 2:56 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Кофти...
Отговори с цитат
След като в Субару Варна ми казаха че колата била перфектна ......когато тя дори палеше трудно ...представи си колега за какви професионалисти става въпрос :waste:

Нед Яну 30, 2011 3:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
дори и да е официалния сервиз, НЕЗАБРАВЯЙ ЧЕ СЕ В БЪЛГАРИЯ.... винаги едно на ум и ако можеш винаги прави проверка. една и ли 5 минуту могат да ти спестят много главоболия за напред... респект и честито за колата, избора ти е много добър :smt136

Нед Яну 30, 2011 12:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Нов фен
Отговори с цитат
Супер се радвам че ти се е оправила колата.
Иначе четох,четох и интересното е,че моята хонда прави същите изпълнения.Студен прекъсва, като загрее се пооправя но постепенно загряването спира да помага , почва да прекъсва постоянно и накрая отказва да пали.Като сменя свещите с нови се оправя за около седмица и пак е така.
Сега и аз ще сменя кабели.
Благодаря ти,че си сподели проблема ,надявам се по този начин да си решил и моят и мотора ми да върви като хората.

Нед Яну 30, 2011 4:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема