Отговори на тема
 Помощ Блокирал двигател 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 30
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички и Честита Нова Година макар че за мен годината не започва добре. Вчера колата ми (Импреза 1.8 94г) неискаше да запали след няколко часа усилия я закараха с репатрак в сервиз. Днес ми съобщиха, че маслената помпа се е развалила и не е качвала масло в следствие на което е блокирал двигателя :shock: . Не разбирам много от двигатели, но не ми е ясно как ще блокира двигател на спряла кола. Няколко дни по-рано я карах и я паркирах и нямаше признаци че е развалена.
Това ми е първата кола, затова че има и сантиментална стойност за мен. Карам я почити 6 години купих я от чужбина на 45000км. Имаше сервизна книжка, а сега е на 127 000км. Перфектно поддържана е и ще ми е мъчно да се разделим, но може би ще се наложи.
Вариантите които измислих са 2 или нов двигател от някоя ударена импреза или да я продам цялата и да си купя нова. Моите аргументи за ремонт са: сантиментална стойност, запазен интериор, музика Магнат+ суб, 4 зимни и 4 летни гуми. А тези за продаване: няма климатик, на 16г е, не се знае колко ще струва ремонта. Искам да чуя и вашето професионално мнение или решение на проблема. Може също така да ми пращате оферти за работещ двигател 1.8 или предложения за купуване на колата. Надявам се, че с ваша помощ ще намеря най-доброто решение на проблема.

P.S. От баницата с късмети ми се падна нова кола :smt129

Пон Яну 03, 2011 7:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За нов двигател - провери, но съм чувал цени около 1000-1500лв за двигател за смяна с електроника и всичко.
Виж тук във форума. Мисля, че даже може да се ъпгрейднеш до 2.0 без да има проблем (кутия, полуоски, карета, спирачки)? (експертите да кажат)

Все пак виж при Митака да я погледнат преди окончателна диагноза (viewtopic.php?f=10&t=291).
Звучи ми много странно ако това е причината, нали лампата все пак показва когато няма налягане на маслото?

Успех със съживяването. :smt023

Пон Яну 03, 2011 7:26 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Говорих с Митака и той ми каза 1000-1500 лв но не го питах може ли да стане 2.0. А лампата за маслото не е светвала. Просто на сутринта дори неискаше да завърти стартера.

Пон Яну 03, 2011 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 610
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имаш ЛС.

Вто Яну 04, 2011 10:27 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей, колега първото което ми минава през главата е сигурен ли си в сервиза в който си закарал колата, че нещо не искат да те "метнат". Другото което е 1000-1500лева ми звучи ненормално много за смяна на двигател и ще ти кажа защо най-евтиният вариант за тебе(ако наистина ти е блокирал двигателя) е намираш същия като твоят двигател - важно е да видиш твоят пълният инжекцион ли е или моноинжекциона (това ще го разбереш по надписа на пластмасовия капак за въздушния филтър които е отгоре върху двигателя- или по броя на запалителните кабели ако са 4 и тръгват от централната част на двигателя е пълен инжекцион, ако са 5 и тръгват откъм купето от страната на пътника до шофьора значи е моно) и след като разбереш моно или пълна инжекция да търсиш си търсиш точно като твоят, като имай на предвид че става двигател и от Легаци не само от импреза и като си намериш същия двигателти трябва само двигателя оборудван с датчиците, но без алтернатор и хидравлична помпа и в тази си комплектация за двигателя не е реално да ти искат повече от 300-400лева (виж в раздел продава има една импреза 1.8 на части и едно Легаци 1.8) за самата смяна също нормалната цена е около 120-160 лева(толкова вземат за смяна на съединител където се вади двигателя, а тука при положение че двигателя ще е същият нито ще преокабеляват нито ще смемят компютър нито нищо в повече), ако искаш пиши ми на лично ще ти дам телефона на моят майстор той ми взе за съединителя 120 лева, но двигателя предполагам ще трябва сам да си го намериш. Не знам колко излиза регистрацията на другия двигател, но за това можеш и сам да поразпиташ. Надявам се да съм ти бил полезен.
Поздрави ,Цанко.

Вто Яну 04, 2011 11:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега аз моята кола я събрах преди дни. Не всичко е толкова скъпо колкото си мислиш все пак има и алтернативни части. Намери си добър сервиз да я отворят и да видят какво и има. После провери цени на частите по опис на сервиза. не цели комплекти, а конкретно частта или гарнитурката. И се получава накрая :) , стига да ти се занимава, и да не бързаш.
А лично според мен, смяната на двигател е малко хазартно, незнаеш в какво състояние е новия, и като му смениш ангренаж, масла и то същото се получава май.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Вто Яну 04, 2011 11:58 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Колега tsvetanov мерси за информацията незнаех че става и от Легаси. Моя двигател мисля че е пълен инжекцион и в момента търся точно такъв. А за майстора съм сигурен ходя при него от 5 години. Приятен ден

Вто Яну 04, 2011 1:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Отговори с цитат
george_ggp написа:
Колега tsvetanov мерси за информацията незнаех че става и от Легаси. Моя двигател мисля че е пълен инжекцион и в момента търся точно такъв. А за майстора съм сигурен ходя при него от 5 години. Приятен ден

Ами във форума една импреза с 1.8 пълна инжекция има със сигурност дето се продава на части, даже мисля че бяха повече, иначе има и няколко колеги дето имат по доста коли на части, така че звъни и питай :smt023 , разгледай и обявите в мобилето.

Вто Яну 04, 2011 1:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Отговори с цитат
george_ggp написа:

само е сигурно,че ти е блокиран двигателя. майстора има итерес да има работа.

Вто Яну 04, 2011 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Проблема се реши бързо колега от форума я купи преди малко така че ще ми се сбъдне късмета от баницата (нова кола). Ще ви държа в течение как се развиват нещата ама си мисля за Форестър

Вто Яну 04, 2011 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Отговори с цитат
нова кола - нов майстор :lipseal:

Сря Яну 05, 2011 4:04 am
Върнете се в началото