Отговори на тема
 Съвет за амортисьори 
Автор Съобщение

Постове: 6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте съфорумци,
от няколко дни съм притежател на Импреса 98г. 2.0.
Търсех точно този модел, но до сега никога не съм карал автомобил с четери задвижващи колела и имам някои въпроси.
Искам да увелича клиренса за през зимния сезон и намерих комплект амортисьори, регулируеми по височина и твърдост. Доста ми допаднаха, въпреки, че се притеснявам да не стане много твърда. В магазина в който ги продават имат само за WRX модела, въпросът ми е дали има някакви разлики или са взаимо-заменяеми.
Благодаря ви предварително!

Вто Дек 07, 2010 2:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Така трудно ще получиш точен отговор, без да си упоменал марката на амортисьорите и модела.
Би трябвало там да пише каква е промяната в клиренса.
Ако са за ВРХ, едва ли ще можеш да увеличиш клиренса, по-скоро ще е обратното. Относно твърдостта е малко въпрос на усещане и вкус, аз съм с Конита и не е твърдо, по-скоро стегнато.

Ако си решил да си повдигаш колата - виж във форума има точно такава тема, за повдигане...

Сря Дек 08, 2010 9:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 741
Телефон: 0894484248,052600585
Рейтинг: 134
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Antony написа:
Здравейте съфорумци,
Търсех точно този модел, но до сега никога не съм карал автомобил с четери задвижващи колела и имам някои въпроси.
Искам да увелича клиренса за през зимния сезон ...

Пиши на Krass, той има като твоята и я вдигна с фланци и колата стана супер. Предполагам няма да има против да ти каже кое как. ;)

Пет Дек 10, 2010 5:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моята кола я вдигнах с фланци, а не с регулируеми амортисьори.
Ето я темата:
viewtopic.php?f=6&t=5832

Съб Дек 11, 2010 10:56 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Antony написа:
Здравейте съфорумци,
Искам да увелича клиренса за през зимния сезон и намерих комплект амортисьори, регулируеми по височина и твърдост. Доста ми допаднаха, въпреки, че се притеснявам да не стане много твърда. В магазина в който ги продават имат само за WRX модела, въпросът ми е дали има някакви разлики или са взаимо-заменяеми.
Благодаря ви предварително!

Ако искаш колата ти да е вдигната постоянно, с фланците ше ти излезе по на далавера, както е направил krass. Обаче с регулируемото окачване нещата през лятото могат да станат много интересни.
а дали са заменяеми ше трябва повече информация за да се разбере.

Съб Дек 11, 2010 12:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за съветите, предварително бях видял темите във форума, но така или иначе трябва да си взема 4ри нови амортисьора....та за това реших да са регулируеми. Вече ги поръчах и се надявам до Коледа да са тук. Ще сложа снимка за да видите дали има разлика и да споделя впечатления. Иначе момчето в магазина ми обесни, че се съмнява в максимално вдигнато положение да се повдига автомобила повече от заводските. Предимно били за снижаване. Но ще видим.
Имам и един въпрос относно ръчната спирачка.... :giggle:
Как точно действа? Когато си на скорост и я дръпнеш, тя отцепва ли предния мост и си действа като на обикновен автомобил с предно или действа и на четирите колела?

Пон Дек 13, 2010 11:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не я дърпай в движение (независмо дали си на скорост или не).
Само на задните колела е и на обикновена Импреса нищо не отцепва, и може да си прецакаш вискоблокировката.

Пон Дек 13, 2010 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Antony написа:
Благодаря за съветите, предварително бях видял темите във форума, но така или иначе трябва да си взема 4ри нови амортисьора....та за това реших да са регулируеми. Вече ги поръчах и се надявам до Коледа да са тук. Ще сложа снимка за да видите дали има разлика и да споделя впечатления. Иначе момчето в магазина ми обесни, че се съмнява в максимално вдигнато положение да се повдига автомобила повече от заводските. Предимно били за снижаване. Но ще видим.
Имам и един въпрос относно ръчната спирачка.... :giggle:
Как точно действа? Когато си на скорост и я дръпнеш, тя отцепва ли предния мост и си действа като на обикновен автомобил с предно или действа и на четирите колела?

Ако не е тайна ше споделиш ли кви амортисьори си поръча ? :)

Пон Дек 13, 2010 2:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Амортисьорите били на някаква дъщерна фирма на билщайн и били приравнени по техните стандарти. Били доста по-твърди от стандартните, но за жалост сега ми звъннаха да ми кажат, че не стават за моето субару, а само за модела след 2000 година. Някой запознат ли е дали са големи различията, защото не мога да намеря никъде в интернет схеми. Готов съм дори да ги преправя малко, ако това е възможно, защото са изключително изгодни.

Пон Дек 13, 2010 3:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 769
Автомобил: Legacy 2.2AT .
Телефон: 0877115116
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
с амортисюьори нищо няма да направиш , иска фланци .
слушай красс , тои знае :smt023 :smt136

Пон Дек 13, 2010 3:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте и за много години!
Вчера пристигнаха новите амортисьори, които си бях поръчал. Ето няколко снимки. Като ги монтирам ще споделя впечатленията си.

Прикачени файлове:
DSC07262 [800x600].jpg
DSC07262 [800x600].jpg [ 73.26 KiB | Прегледано 831 пъти ]
DSC07264 [800x600].jpg
DSC07264 [800x600].jpg [ 60.22 KiB | Прегледано 831 пъти ]
DSC07267 [800x600].jpg
DSC07267 [800x600].jpg [ 74.06 KiB | Прегледано 831 пъти ]
DSC07270 [800x600].jpg
DSC07270 [800x600].jpg [ 65.79 KiB | Прегледано 831 пъти ]
DSC07272 [800x600].jpg
DSC07272 [800x600].jpg [ 89.17 KiB | Прегледано 831 пъти ]
Пет Яну 14, 2011 11:08 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, тези койловъри на коя фирма са - дъщерна на Билщайн казваш и какви пари ти излязоха - като ги гледам с тез камбър плейтове - няма да си вдигнеш колата от стандартата височина? - Тоз дето ти ги продаде каза ли ти в какви граници се регулира височината и има ли + в сравнение със стандартните? Щото аз от 6 м търсене на окачване за турбо Легаси не намерих регулируемо, което да има + мм към стандартното - обикновено беше от -25 мм до -50мм. Ако не е тайна да споменеш и от къде ги взе? Аз лично, не са ли доказани койловъри не бих посмял да си купя.

Най-вероятно единствената разлика е в задните плейтове, твойта кола комби ли е?

Пет Яну 14, 2011 11:59 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Амортисьорите нямат марка на тях, така че всякакъв коментар около фирмата производител е излишен :)
Казаха ми, че били по стантартите на билщайн или нещо такова, но поради цената - 840 лв за комплект, не ме интереесува марката. Задните в максимално вдигнато положение смъкнаха колата с 2 см, предните с много повече. Не знам дали споменах, че когато ги поръчвах ме предупредиха, че не са за моя модел а за ВРХ, така че е нормално да не са същите. Сега ще я вдигна по начина, който Красс е използвал. Важното е че височината се регулира от долната част на амортисьора, а от гайките под пружината се регулира само твърдостта, което ме интересува. Лятото ще може да стане много ниска.
Доставиха ми ги от "Street Style Racing Performance" - град Русе. Още нямат сайт, понеже скоро отвориха магазин, но имат страница във фейсбук с част от своите артикули.
Приятно стегната стана возията, но не и твърда, което е точно това, което търсех.

Някой може ли да ми обесни къде се монтира това и дали има ефект от него?
http://tuning-parts.bg/browse/product/i ... y+,Outback

Пон Яну 17, 2011 11:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 7
Нов фен
Отговори с цитат
Би трябвало да,махнеш оригиналния ск.лост и да сложиш този на неговото място,този трябва да е по къс,съответно с по малък ход и резултата по бързо превлючване на скоростите.

Пет Яну 28, 2011 11:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема