| Автор |
Съобщение |
|
st_krasi
Регистриран на: Съб Май 29, 2010 5:44 pm Постове: 29 Местоположение: ловеч
Автомобил: Impreza 94
Рейтинг: 0
|
Колеги появи ми се странен шум в предницата, и после волана започна да тегли на ляво и да тресе като от спукана гума. не се вижда нищо на пръв поглед. Но тресе и колата започва да тегли. първо си помислих че е блокирало някое цилиндарче на спирачките даже смених едното. Но проблема си остана даже се засили и днес започна по зле. един майстор го съмни каре, но така изведнаж без симптоми!?. Другото което ми е странно, че има малак луфт в дясно докато лявото няма никак но всепак тегли на ляво и маистора беше много учуден .Когато карам с гас се оправя но като отнема става зле което сторед майстора е сигурен белег че, е каре( но кое и тои не знае)  какво ще кажат по старшите субаристи? пп колата е 1,8 1994 4wd
|
|
|
|
| Чет Апр 28, 2011 10:04 pm |
|
|
|
alexx
Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 6:35 pm Постове: 297 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
|
|
крива гума/джанта относно биенето лагер на главина относно стърженето
_________________ IMPREZA WAGON EJ20E 4WD MT '96MY
|
|
|
|
| Чет Апр 28, 2011 10:27 pm |
|
|
|
valqk
|
Същото нещо ми се е получавало на астрата и то много шибано - на дълъг път след най-малко 200км се появяваше. Заради това нещо смених първата кутия, заедно с нея и каре - вътрешно. Като се появеше симптома беше следния: пускаш газтта и почва МНОГО силно да дърпа на дясно - едвам удържах колата на сняг (ляво каре сменихме, вътрешно). Като подадеш газ - няма проблеми. Трябваше да карам само с газ и така няколко пъти... писна ми и смених и кутията и карето, че да ми е спокойно. Дано при теб е каре. Успех и пиши после! 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Чет Апр 28, 2011 10:41 pm |
|
|
|
st_krasi
|
Колега valqk мисля че е като при теб защото и аз като отпусна газта едвам я удържам и се появи изведнъж без дупки или прочее... ще драсна като победя 
|
|
|
|
| Чет Апр 28, 2011 11:05 pm |
|
|
|
valqk
|
Най-добрия вариант са ти каре(та). Аз бих процедирал така: 1. Намираш си полуоска с комплект карета (външно и вътрешно!) на старо. (лява или дясна в зависимост на къде тегли. как се разбира - накъдето тегли колелото блокира и се върти с по-малка скорост и затова колата ходи натам, ти съответно навиваш волана в другата посока). 2. Слагаш полуоската и краетата и гледаш дали ще се оправи. Ако се оправи и си се уговорил да не вземаш цялата полуоска пробваш да смениш само вътрешно. Дано е от него. Ако не стане - пробваш само външно. И връщаш другата част от полуоската  - тънкана. 3. Ако не се оправи си е е.ало мамта. Отиваш на кутия. - намираш някой да я погледне, но тъпото е, че ако не става винаги (както при мен), а след много каране малко хора ще се навият да я гледат. Ако няма кой да я погледне или съвета е на старо - намираш и сменяш. Успех, дано е малкия дявол!  и да кажеш после.
|
|
|
|
| Пет Апр 29, 2011 9:24 am |
|
|
|
nikiko
Регистриран на: Пет Апр 29, 2011 6:12 pm Постове: 6 Местоположение: Сливен
Автомобил: impreza 2.0 96
|
|
Здравейте, и аз отскоро съм собственик на Импреза, но как да е! За тресенето може да провериш и супорта да не блокирва! Т.Е. той се движи на две оси и ако те блокирват ще кара само на вътрешната накладка която е към спирачния цилиндър, а външаната няма как да освободи. Друго което ми идва главата е да иска да се разкара добре цилиндърчето или да иска да се обезвъздуши. Ако има въздух цилиндърчето не се връща като се охлаби педала на спирачката. За каре ако се съмнявате вътрешно каре тресе като на небалансирана гума примерно в порядъка от 80-120км и после затихва но няма да е то защото казвате . Оп щях да забравя и спирачен маркуч-да е запушен. Ами успех!
|
|
|
|
| Пет Апр 29, 2011 6:37 pm |
|
|
|
st_krasi
|
|
Днес оставих суби на маистор мои френд
|
|
|
|
| Съб Апр 30, 2011 12:05 am |
|
|
|
st_krasi
|
Колега walqk добар съвет 
|
|
|
|
| Съб Апр 30, 2011 12:10 am |
|
|
|
st_krasi
|
|
Оказа се каре външно в дясно и сега се колебая ново или втора уптреба незнам на новите доколко може да се разчита че са читави което важи на 100% и за старите. и дали би ми паснало от 1,6 мотора 98г ? мога наи барзо да ми доставят такова.
|
|
|
|
| Съб Апр 30, 2011 10:20 pm |
|
|
|
valqk
|
за да нямаш ядове - mimo13 - оригинално и не се занимаваш повече. Ако можеш да си го позволиш де, че сигурно към 100лв ще ти стъпи. Радвам се, че си се разминал с каре и то външно! Айде вземай, сменяй и ГАЗ!  Да се покефиш още повече и да и свикнеш! 
|
|
|
|
| Пон Май 02, 2011 10:15 am |
|
|
|
st_krasi
|
|
Аз бях яко зает по работа и докато се чудех майстора го поръчал ново 90 лева и ми реши мача. На mimo13 му зваях ама в неделя и не настоявах много.
|
|
|
|
| Вто Май 03, 2011 9:47 pm |
|
|
|
valqk
|
Дано е оригинално (не мисля на тази цена) и дано нямаш проблем 
|
|
|
|
| Сря Май 04, 2011 12:14 am |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
|
ще изкара месец два оригиналното е 400-450лв
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Сря Май 04, 2011 7:46 am |
|
|
|
st_krasi
|
|
| Сря Май 04, 2011 7:27 pm |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
Регистриран на: Вто Май 25, 2010 9:23 pm Постове: 197 Местоположение: Dobrich
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
|
valqk написа: Дано е оригинално (не мисля на тази цена) и дано нямаш проблем  колеги не се заблуждавайте че не оригиналните части издържат малко време и че са по гадни Пример : феродов диск за импреза 1.8 4х4 в субару във Варна е 265 лева аз като сменях моя нямах толкова пари не си поръчах от там и като свалих кутията и извадих феродото се оказа оригиналното с щампа на субару и на валео отидох до магазина с който работя и проверих че валеото кето е като оригиналното е 115 лева а ексиди е 150 лева и реших да си взема екседи което със сигурност е по добро извода е че субару не произвежда части просто други фирми ги произвеждат а субару и не само си слагат голяма надценка така е и с фиат и с пежо и с ситроен и форд  и много много моя съвет е погледни каква марка ти е оригиналната част и си купи от същатат марка 
|
|
|
|
| Сря Май 04, 2011 8:52 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
|
с някои части не е така
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Чет Май 05, 2011 11:20 am |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
Регистриран на: Вто Май 25, 2010 9:23 pm Постове: 197 Местоположение: Dobrich
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
|
blatimir написа: с някои части не е така пак зависи но за основните
|
|
|
|
| Чет Май 05, 2011 8:40 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Когато производителя прави ОЕМ части трябва да се съобразява с дадените спецификации от Субару и да ги спазва плътно от една страна, от друга да ги прави на точно договорената цена. В този смисъл качеството е сигурно. Когато прави афтърмаркет части производителя може да прави каквото си иска  Може да са същите за по-лесно може да е с по-евтини материали, може и по-качествени и по-скъпи да са от оригиналните... За всяка част е различно и за всеки регион е различно - правят се на различни места. Например има разлика между Френско NGK и Японско NGK
|
|
|
|
| Съб Май 07, 2011 10:14 am |
|
|
|
st_krasi