Отговори на тема
 Проблем със фаровете на Импреза GF 2.0Т 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 64
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Вчера ми се случи нещо доста обезспокояващо. Започна се със изгоряла крушка на ляв фар, смених я (при подмяната явно прецаках нещо по машинката за регулиране на височината и фара свети в небесата). След смяната реших да видя как са дългите, при което, след превключване се случи следното: синия индикатор на таблото премигна и изгасна заедно с десния фар. Спрях да видя какво става - въпросния фар свети едва едва, като и двете намотки на крушката светят (Н4). Извадих я и премерих волтажа между пинове 1-2 и 1-3 (съответно за къси и дълги) - показа ми 12Волта и на двете мерения. Проверих и релетата на фаровете - изглеждат наред. Мултицетът показа еднакви данни и за двете релет- следователно функционират, тъй като левият фар си свети. В момента като превключа на дълги левия фар си е ок, но лампата на таблото не свети.

Другият проблем е с въпросните моторчета за регулиране на височината - на десния фар изобщо не действа, а на левия работи само между две позиции (и двете машинки работят или поне се чуват, когато колегата ги "цъква" от копчето в купето).

Моля ви ако имате идеи или вече сте срещали подобни проблеми, помогнете :)
Ще съм много благодарен ако дадете и снимки/картинки/диаграми на ел система фарове и моторчетата.

Поздрави,

Владо

Пет Сеп 16, 2011 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Проблема със светлините го оправих. При Double check на бушоните изкочи един изгорял.

Остава проблема със Vertical Aim Calibration (машинките за реглаж на фаровете). Дайте някакви снимки, че нещо не мога да ги намеря във .pdf-a.

Пет Сеп 16, 2011 2:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема