Здравейте колеги,
Вчера ми се случи нещо доста обезспокояващо. Започна се със изгоряла крушка на ляв фар, смених я (при подмяната явно прецаках нещо по машинката за регулиране на височината и фара свети в небесата). След смяната реших да видя как са дългите, при което, след превключване се случи следното: синия индикатор на таблото премигна и изгасна заедно с десния фар. Спрях да видя какво става - въпросния фар свети едва едва, като и двете намотки на крушката светят (Н4). Извадих я и премерих волтажа между пинове 1-2 и 1-3 (съответно за къси и дълги) - показа ми 12Волта и на двете мерения. Проверих и релетата на фаровете - изглеждат наред. Мултицетът показа еднакви данни и за двете релет- следователно функционират, тъй като левият фар си свети. В момента като превключа на дълги левия фар си е ок, но лампата на таблото не свети.
Другият проблем е с въпросните моторчета за регулиране на височината - на десния фар изобщо не действа, а на левия работи само между две позиции (и двете машинки работят или поне се чуват, когато колегата ги "цъква" от копчето в купето).
Моля ви ако имате идеи или вече сте срещали подобни проблеми, помогнете

Ще съм много благодарен ако дадете и снимки/картинки/диаграми на ел система фарове и моторчетата.
Поздрави,
Владо