Отговори на тема
 AWD 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 148
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост AWD
Колеги,знаете ли колко мощност от двигатела отива на преден и колко на заден мост при атмосверна импреза 99г.

Чет Мар 03, 2011 6:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По принцип по равно.

Чет Мар 03, 2011 7:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 10
Автомобил: Impreza GL 2.0 AT 5-door
Нов фен
Отговори с цитат
Имам проблем със задното предаване на Импреца 2.0 АТ 1997
На снега действа само предното предаване.
Имало електронен блок разпределящ тягата от 90:10 към 50:50, предно:задно предаване.
Знае ли някои как да се провери какъв е проблема, можело да е от маслото в АТ скорости или износена ск кутия?
На сухо при старт пак само предните боксуват, а същата Импреца съм пробвал и на сухо не боксува, а стартира по бързо.

Нед Мар 06, 2011 5:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не мисля, че е възможно от маслото да е, ако има достатъчно - провери нивото му.
Трябва си майстор да провери едно по едно - дали компютъра подава сигнал, дали соленида в скоростите не е изгорял, дали работи клапанчето, което управлява, дали пък не е износен самия многодисков съединител, който предава движението назад... Клапанчето с механизма е в порядъка на 150 лв, съединителя също не е скъп, но си е работа - сваля се кардана и се отваря отзад кутията.

Нед Мар 06, 2011 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пробвай това: като си на сняг, спри и сложи бушон в гнездото VDC OFF (FWD) и виж дали се променя поведението на колата, виж и таблото какво показва.

Нед Мар 06, 2011 8:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BrainStormeR написа:
Пробвай това: като си на сняг, спри и сложи бушон в гнездото VDC OFF (FWD) и виж дали се променя поведението на колата, виж и таблото какво показва.

За да не го объркваме човека, VDC надпис няма да види никъде при тази импреза, по-скоро FWD бушон, Божо му е дал някаква посока за разгадаване на проблема.

Нед Мар 06, 2011 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Да, имам FWD куплунг и дори мислех, че е с бушон, но то е било само капаче, ще му сложа един бушон утре и ще видя какъв ще е резултата.
Не съм проверявал още нивото на маслото на АТ, а и съм чувал, че се проверява по специален начин, (при работещ мотор и топло масло)?
Иначе имам и Сузуки Витара 1998 дълга база и Суифт 1991 автоматици и на малката кола при смяна на маслото изтече с 1 л по-малко отколкото пише, че събира. После е налято колкото пише по книжка, но разлика във вървенето от преди и сега няма, просто преди тръгване трябва да се изчака t на двиг да отдели от нулата, иначе върви "тегаво".

Вто Мар 08, 2011 5:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
[quote="BAlexandrov"][/quote]
Благодаря за ценните съвети.
Закарвам при майстора ми колата и започваме едно по едно да проверяваме нещата, още повече, че баща ми има същата Импреца близнак и от нея мога да взимам неща за проба в/у мойта.

Вто Мар 08, 2011 6:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Виж си маслото все пак. На загряла кутия се гледа, при работещ двигател. Трудно е /имаше цяла тема някъде/, но става. Няколко пъти избърсваш щеката и гледаш.

Ето тук малко документация имам, ако искаш да имаш идея за какво става въпрос...
http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Impreza/1997-1998/
В този файл
Transmission and Differencial.pdf

стр. 82 Схема
стр. 95 Монтиране/Демонтиране на соленоида
стр. 106 Тест на налягане

Вто Мар 08, 2011 6:39 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема