Отговори на тема
 Имам доста въпроси за Импреза 1.5 
Автор Съобщение

Постове: 11
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Наскоро си купих Импреза 1.5 трето поколение. Преди време имах друго 1.5
И забелязах една основна разлика. Която не я разбирам. Може би вие, ще ми я обясните.
Онази Импреза беше много повратлива. И особено добре дърпаше на височини. Докато тази има проблем с изкачванията. И не показва мощ под 2500 оборота. Дори под 3000. Разликата в двете е около година и 30 000 километра.
Другото, което искам да питам какво означава "как се кара 4 х 4".
Сегашната е тествана на пълна диагностика. Не се показаха грешки.
Препоръчайте качествен доверен сервиз за района на Бургас?
Искам да я видим и относно механиката.
Какво мислите за летни гуми. Например маркови запазени употребявани. Ако някой разполага. Може да ми пише.
Аз засега си мисля за континентал.
Ползвате ли видеорегистратори и камери. Искам да сложа. Както и такива които да започват да записват при засичане на движение. Може ли да препоръчате нещо като марка и модели.
И наистина много ме интересува защо сегашното Суби има проблем с мощта на по ниски обороти.
Ако на някой му се ще да си каже мнението....

Вто Юли 22, 2025 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
И въобще самото усещане на скоростта е доста различно. Имам един случай с предишното. Там скоростта като цяло не се усещаше. И имах един случай. Някакви секунди да кажем 30 не погледнах километража. Беше едно спускане към изкачване. И като влязох в изкачването спрях да подавам газ и погледнах към километража и стрелката слизаше надолу от 195. Със сегашното не съм си позволявал повече от 140.
Аз и с предишното не съм. Просто не се усещаше скоростта. Мисля че ме разбирате. И как тези разлики може да се обяснят. Което според мен може би е свързано с това, се сегашното няма много мощ на ниски обороти. А пък съответно много бързо вдига високи обороти. Например на четвърта към 100км вдига към 4000 оборота.

Вто Юли 22, 2025 8:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 67
Автомобил: Subaru Outback 2.5 , 2007г. 173кс.
Нов фен
Отговори с цитат
Виж в раздела за сервизите. За Бургас е Бальо. Аз ползвам видеорегистратор на MiVue 886 и съм много доволен. Висок клас е и си заслужава парите.

Чет Юли 24, 2025 7:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не мога помогна с мнения за импрезата, освен да уточинш и предишната ли е същото поколение импреза - сиреч са с еднакви двигатели и скорости или различни поколения. Това според мен ще помогне някой да може да те оритентира по-добре.

За видео регистратора аз имам Xiaomi 70mai A800S 4K Dash Cam предна и задна камера, като този модел вече е стар мисля и не знам може ли да го намериш някъде, но има по-нов модел А810, който трябва да снима предполагам и по-добе даже. Примерно видео по тъмно може да видиш тук в профила има и няколко дневрни от същия. Има модул за активиране при движение(или ако някой те удари на паркинг не съм сигурен) мисля, но трябва да го свържеш с модул към акумулатора и ще е хубаво да имаш някой джъмп стартер или резервен акумулатор, че не се знае. Има и готини функции за lane assist и подобни, които могат да се окажат безценни, ако земеш да задремеш на дълъг път и почнеш да напускаш ленатат. Доста добре се справя по БГ пътищата и денем и нощем въпреки не толкова добрата маркировка. Приятно изненадан съм от него. Ползвам го вече повече от 4 години без проблеми. Седи постоянно на стъклото в пек и студ.

Чет Юли 24, 2025 5:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Аз регистратор взех от кауфланда на половин цена. Иначе е 150. Тип огледало. И защото на импрезата огледалото е мъгляво около. Което май е често срещано. Обаче не ми хареса че е с кабели.
По принцип бих се заинтересувал от тип огледало регистратор но на батерия. А аз да си пускам когато искам. Щото като не е свързан към колата как ще се включва автоматично.

Искам да сложа и две камери със сензор за движение. Ако сте доволни от някой модел. Препоръчайте.

И въобще някои други дреболии които по принцип не ги продават особено.
Предпазители на вратите. И светлоотразителен стикер например на огледалата. Е такива дребни неща а и да пасват трудно май се намират.

Пон Юли 28, 2025 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема