Не мога помогна с мнения за импрезата, освен да уточинш и предишната ли е същото поколение импреза - сиреч са с еднакви двигатели и скорости или различни поколения. Това според мен ще помогне някой да може да те оритентира по-добре.
За видео регистратора аз имам Xiaomi 70mai A800S 4K Dash Cam предна и задна камера, като този модел вече е стар мисля и не знам може ли да го намериш някъде, но има по-нов модел
А810, който трябва да снима предполагам и по-добе даже. Примерно видео по тъмно може да видиш
тук в профила има и няколко дневрни от същия. Има модул за активиране при движение(или ако някой те удари на паркинг не съм сигурен) мисля, но трябва да го свържеш с модул към акумулатора и ще е хубаво да имаш някой джъмп стартер или резервен акумулатор, че не се знае. Има и готини функции за lane assist и подобни, които могат да се окажат безценни, ако земеш да задремеш на дълъг път и почнеш да напускаш ленатат. Доста добре се справя по БГ пътищата и денем и нощем въпреки не толкова добрата маркировка. Приятно изненадан съм от него. Ползвам го вече повече от 4 години без проблеми. Седи постоянно на стъклото в пек и студ.