Отговори на тема
 Subaru Impreza - 1999г 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 438
Автомобил: The power of dreams ....
Рейтинг: 90
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги ! От доста време чета форума, но се наложи да се регистрирам и да споделя една лоша новина с Вас ! На 04.02.2011г /петък, около 23:00/ се случи най-неприятното нещп в моя живот . Претърпях катастрофа - челен удар в дърво ! Аз шофирах личния си абтомобил като бях качил още три приятелчета . За щастие на никого, нищо му няма, само леко се наплашихме ! Ударът не беше много тежък, на 3-та с около 40/45км.ч . Колата претърпя доста голям "демидж" така да се изразя . За щастие/нещастие (не знам как да го възприема това) въздушните възглавници на колата не се отвориха, което пък ме навява на мисълта, че ударът явно не е бил толкова тежък !? Ето, вече втори ден след инцидента, на свежа глава, реших да погледна по-обстойно колата . На пръв поглед щетите са следните:

-смазан капак
-смазана броня
-спукан радиатор
-счупен десен фар

Като отворя капака не виждам изместване на мотора назад/настрани, но почти съм 100% сигурен, че след преглед от майстор, нещата няма да бъдат в моя полза ! Impreza-та е 17.03.1999г дата на производство (по документи и талон), комби с мотор 2000куб.см - 125кс на 137хил.км почти . Колата е с външен "WRX" пакет, не знам дали правилно съм се изразил, затова ето 2-3 снимки да добиете представа ;)

Изображение

Uploaded with ImageShack.us

Изображение

Изображение

Това е колата, нов внос я купих . На 132хил.км смених - масло, предни дискове и апарати, задни щанги, тампони + още много неща по окачването ! Всичко направих при "Mitaka" . Като цяло, тази тема я пускам за да ми дадете някои разяснения и съвети . Интересуват ме координатите на няколко магазина за японски авточасти (по ваша преценка, от къде Вие сте доволни от качество, обслужване и цени), също така на някоя автоморга, където има японски части и съответно за Subaru . Знам доста автоморги, но почти никъде няма японско, но и да има или не е Subaru или не е за Impreza ! Също така, дали си заслужава да я правя, опрадани ли ще бъдат тези средства ?! Или да я пусна на части или да я пусна така цяла в това състояние като имам: 4 оригинални ляти джанти на Subaru + 4 почти нови гуми на Fifestone нископрофилни + за зимата закупих: 4 стоманени джанти + 4 нови гуми Firestone 195/60/15 . Като цяло е това, ако имам други въпроси се надявам и на тях да получа отговори :)

п.п Съжалявам, че трябваше така да разпиша първото си мнение, но се надявам по-натам да Ви зарадвам с нещо по-добро :) ! Благодаря предварително за проявеното внимание !

Нед Фев 06, 2011 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 248
Автомобил: Аутбек3.0
Телефон: 0888524989
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Сори колега ,стават такива неща.Моята импреза е близнак на твоята.Ако няма щети по ходова част и двигател,сигурно си заслужава да я отремонтираш.Все пак части се намират,
а количката е красива и както разбирам не е на много километри. :smt131

Нед Фев 06, 2011 7:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 106
Автомобил: subaru impreza wrx sti
Рейтинг: -18
Кофти...
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=10&t=7238

ето тук може да намериш мн неща както и съвети. Ако ли не ,разрови се във форума има доста коли на части за продан.Успехи и дано щетите да не са големи.

Нед Фев 06, 2011 9:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 866
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Първо си установи реалните щети,доста парички си инвестирал до тук за да я транжираш.
Ако е само това което ти си си установил си заслужава да продължиш в инвестицията.
Имала ли е други удари преди това?
Но все пак деиствай по сърце и интуиция.

Пон Фев 07, 2011 12:59 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 110
Автомобил: SUBARU LEGACY
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
мн. съжалявам колега за случилото се,ама не се притеснявай аз се ударих с 120 в стълб и стълба не падна :giggle: после претръпваш и като мине време забравяш но като даваш газ пак се сещаш! а ако си решил да я продаваш дай цена и снимки на джантите и летите и железните!

Пон Фев 07, 2011 6:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колегата Krass скоро претърпя кофти удар отзад на неговата,която е като твоята!Можеш да го попиташ за части...неговата беше перфектна,вече мисля че ще я продава на части:!:

Успех с възтановяването :smt023

Пон Фев 07, 2011 10:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Отговори с цитат
РX се води пакета или нивото на екстрите/оборудване

Пон Фев 07, 2011 2:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Можеш да питаш колегите с морги, темите им са в раздел "Сервизи и магазини". При тях има много части.
Също така има някоя друга Импреса на части в раздел Продава - автомобили и авточасти.
Мен ме удариха в задната лява гума, но още не съм решил кое ще продавам от нея, защото не съм си избрал новата кола, има шанс да е същото купе, а тогава ще си прехвърлям много неща които съм си подобрявал от моята Импреса.

Пон Фев 07, 2011 5:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Отговори с цитат
jojoviq написа:
мн. съжалявам колега за случилото се,ама не се притеснявай аз се ударих с 120 в стълб и стълба не падна :giggle: после претръпваш и като мине време забравяш но като даваш газ пак се сещаш! а ако си решил да я продаваш дай цена и снимки на джантите и летите и железните!

Нищо лично, но ако си се ударил с 120 в стълб сега нямаше да пишеш тук. Не че се заяждам, но здрав стълб челно при тази скорост влиза до задните седалки, а по-кекави коли ги разполовява. Не можеш да измамиш физиката, стълба просто има малка площ.
Странично не коментирам изобщо - там над 40-50 си труп.

Вто Фев 08, 2011 12:11 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 110
Автомобил: SUBARU LEGACY
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
е тук сам брат :-D а и се ударих с Фиат Браво и удара бе беше не точно челен защото излизах от завой когато видях кола движеща срещу мен в мойто платно,пуснах гъста задницата олекна (защото колата е с предно) поднесе, влезнах в канафката която ме задържа, следва удар в стълба (ако приемем че челния удар е 0 градуса аз се ударих на 30 градуса в средата на предницата) и от центробежната сила и страничния удар колата се изхвърли от стълба и се завъртя 2 пъти на пътя и спря.а това ми беше първата законна кола която карах дори с книшка :-D и сам благодарен на бог че сега мога да разказвам тази история!

Карайте разумно колеги! НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА! :smt136

Чет Фев 10, 2011 8:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 438
Автомобил: The power of dreams ....
Рейтинг: 90
Отговори с цитат
Айде, колеги, време е да се разпиша отново с моята ремонтирана "красавица" ! Пари, време, труд, но со заслужаваше :smt023 . Даже повече ми харесва отпреди, макар и с по-старата WRX броня и халогени ! Ето и албумчето да видите какво се е получило ;)

http://img862.imageshack.us/g/s7300240.jpg/

Вто Апр 26, 2011 11:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 748
Автомобил: WRX
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Така е сега е по-брутално,само капака с каскета да беше взел! На субаруто това му е хубаво че е грозно :) :-D

Вто Апр 26, 2011 1:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема