| Автор |
Съобщение |
|
Vertriebler
Автомобил: Subaru Dragster MY99, 2.0 MT
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте, след като загрее автомобилът се усеща едно притрисане на съединителя, когато съм на полусъединител и подавам малко газ. При подаване на малко повече газ няма проблеми и не притриса. Ефекта го имаше и преди да го сменя (приплъзваше) и след това. Новият е Exedy комплект.
Къде може да е проблемът - маховик, Hill Holder или нещо друго ?
Subaru Forester 2.0 MT 1999, Hill Holder
|
|
|
|
| Нед Дек 12, 2010 11:17 pm |
|
|
|
Valio
|
|
Провери тампоните на двигателя ,скоростната кутия ако има някой позакъсан може да прави така.
|
|
|
|
| Пон Дек 13, 2010 7:24 am |
|
|
|
mastara71
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 5:16 am Постове: 58 Местоположение: Burgas
Автомобил: Subaru Forester 2.0x
Рейтинг: 17
|
|
Покарай го малко. Би трябвало да изчезне като се пооглади, все пак маховикът ти е стария.
|
|
|
|
| Пон Дек 13, 2010 7:44 am |
|
|
|
Vertriebler
|
|
един тампон на двигателя е със сигурност за смяна, че попритриса малко повече при палене на двигателя. Сравнявам го със импрезата, която имам. Не е заминал съвсем, умекнал е вероятно. Доколкото знам, боксера притриса при палене повече от другите мотори ?
|
|
|
|
| Пон Дек 13, 2010 10:44 am |
|
|
|
mkocev
Автомобил: Foreser s-turbo
|
И аз имам същия проблем със съединителя. Смених го преди около 15 000 км, още след смяната го правеше като загрее добре колата и до сега си е същата работа. Един приятел твърди че е от маховика, четох по разни други форуми и май всеобщото мнение е че проблема може да идва от него. Добре че не вися често в задръстванията че наистина може да ти скъса нервите като почне да го прави. При повече газ не го прави, обаче трябва да се държи на полусъединител иначе направо мога да се забия в колата пред мен 
|
|
|
|
| Пон Дек 13, 2010 9:50 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
Притискател и/или маховик - нещо криво може да има . Или се сменя или се шлайфа. Може пък от меки пружини на феродовия диск...
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Пон Дек 13, 2010 10:27 pm |
|
|
|
Vertriebler
|
Отделя нормално, но като загрее притриса. Сменен е целия комплект притискателен и феродов диск. т.е. само маховика си е стария  До 1000 оборота в минута ако отделя, на равен път примерно и притриса, и в задръстванията е малко трудно да  все едно карам ЗИЛ
|
|
|
|
| Пон Дек 13, 2010 10:39 pm |
|
|
|
julionavarro
|
....никой ли не може да постави точна диагноза на този проблем? ....смених комплект съединител(Ексиди) преди около 2000км.....и имам същия проблем! Притриса при потегляне,когато е с повечко газ обаче....си потегля нормално! ....от какво може да е?.... колата е Импреза 2.0 125к.с. '02
_________________ "Животът е като стълба в кокошарник.....къс и осран!"
|
|
|
|
| Съб Яну 01, 2011 5:24 pm |
|
|
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
|
| Съб Яну 01, 2011 7:16 pm |
|
|
|
julionavarro
|
miroslavmark написа: Маховик!!! .....по точно?.....нов ли трябва? 
_________________ "Животът е като стълба в кокошарник.....къс и осран!"
|
|
|
|
| Съб Яну 01, 2011 9:25 pm |
|
|
|
valqk
|
|
И аз имам този проблем. Маховика не го шлайфах като го слага Митака и може да е от него. Чувал съм 2 мнения по въпроса:
1. То си е така - нормално е за всички Субара с ръчка. Даже и да шлайфаш маховик след 4-5к км пак почва да притриса?!?!! 2. Шлайфай си маховика и ще се оправи.
А за маховика - нов или шлайф (по-евтино, а и от нов голям смисъл няма...)
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Съб Яну 01, 2011 9:49 pm |
|
|
|
martod
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 10:24 pm Постове: 237 Рейтинг: 130  
|
Vertriebler написа: Здравейте, след като загрее автомобилът се усеща едно притрисане на съединителя, когато съм на полусъединител и подавам малко газ. При подаване на малко повече газ няма проблеми и не притриса. Ефекта го имаше и преди да го сменя (приплъзваше) и след това. Новият е Exedy комплект.
Това се получава най често при задържащи спирачки на някое колело .. Провери си спирачната система и раздвижи клеясали водачи и цилиндърчета и току- виж маховика се изшлайфал сам .. 
_________________ ---------------------------------------
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА .....ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА......
|
|
|
|
| Съб Яну 01, 2011 10:13 pm |
|
|
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
martod написа: Vertriebler написа: Здравейте, след като загрее автомобилът се усеща едно притрисане на съединителя, когато съм на полусъединител и подавам малко газ. При подаване на малко повече газ няма проблеми и не притриса. Ефекта го имаше и преди да го сменя (приплъзваше) и след това. Новият е Exedy комплект.
Това се получава най често при задържащи спирачки на някое колело .. Провери си спирачната система и раздвижи клеясали водачи и цилиндърчета и току- виж маховика се изшлайфал сам ..  Ако беше от това, нямаше да го прави само като загрее...дори не е ли по-логично като не е карана колата, тогава да го прави по тая логика... На много автомобили с ръчна кутия, както на пример аз преди имах 5-та серия БМВ, е препорчително съединителя да се сменя направо с маховика, дори го и продават комплект на някои места. Аз тогава имах същия проблем. Попитай все пак някой специалист, аз говоря от личен опит. Упсех!
|
|
|
|
| Пон Яну 03, 2011 9:55 pm |
|
|
|
Vertriebler
|
Да уточня, проблема го има и при студен и при загрял двигател. Просто при студен се изразява по- малко защото горивната смес е по-богата, двигателят е в друг режим и съединителя отделя една идея по-меко. Отделя като цяло твърдо все едно няма синхронизатор  сравнявам спрямо автомобил с демферен маховик, който предполагам обира вибрациите и отделянето е доста по меко ? При оделяне на около и над 1500 оборота няма проблем, но при по малко притриса и ако намаля още ше угасне. Не съм карал досега СУВ и нямам представа на колко оборота е нормално да се потегля ? При маховик би трябвало да се усещат и вибрации по време на движение или греша ? Отделно имам проблеми със спирачките, скърцат здраво и се нуждаят от профилактика + незнам дали не оказва влияние и хил холдер-а и как да му направя диагностика и на него? Много може да са причините 
|
|
|
|
| Пон Яну 03, 2011 10:19 pm |
|
|
|
Vertriebler
|
Проблемът е решен - долните челюсти на спирачките отпред почти бяха запекли. След профилактика на спирачките, проблем няма  Остава големият ход на съединителя, с който трудно свиквам - почти 2 пъти по дълъг от на Импреза.
|
|
|
|
| Нед Яну 30, 2011 6:14 pm |
|
|
|
proscrip
|
|
По принцип при всяка смяна на съединителя или се взема един вятър на маховика да се изглади или се сменя, ако е тръгнал - недей да чакаш много, щото голяма беля може да стане - на моя аквариум като свалих двигателя маховика беше с пукнатини, колкото да ми влезе нокътя вътре и по цялата окръжност, добре че bad_dog ме свестна да го махам веднага, че не подлежи на никакъв шлайф и е зверски опасно на турбо кола/дето редовно се развърта на 6500-7000 об/ - думите му бяха буквално - може да ти отсече краката. Така че внимавайте и си оглеждайте всичко при смяната на съединител.
|
|
|
|
| Пет Фев 04, 2011 11:04 am |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Колегата "martod" се оказа прав в случея... 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 2:17 pm |
|
|
|
valqk
|
Супер! Аз сега като сменям дискове, ще правя и аз профилактика, ама при мен сигурно няма да се оправи де... аз нали съм с маховик от легаси - по-малък е. Ще гледам да пиша като направя профилактиката.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пон Фев 28, 2011 2:24 pm |
|
|
|
Vertriebler
|
Голямата ми заблуда дойде и от това, че импреза отлепва спокойно на 800 /900 оборота, но форито е тежко и му трябжа малко повече обороти да отлепи без притрисане при потегляне на колата. Ех да беше 2.5 
|
|
|
|
| Вто Мар 01, 2011 6:02 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
Не съм съгласен, че е нормално, а и Форестъра не е по-тежък от всяка друга кола в този клас. Няма 1400 кг. , а една Астра комби е около 1250 кг. т.е масата е напълно съизмерима. Аз имах същия проблем. Смених съединителя - пълен комплект + аксиален лагер и всичко се оправи. Сега колата тръгва леко без никакво притрисане дори при потегляне с 900 - 1000 об. Смених съединителя преди около 20 хил. км. Когато притрисаше педалът на съединителя беше чувстително твъд. Сега е лек и не се усеща.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Сря Мар 02, 2011 11:16 pm |
|
|
|