|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
Изгнили спирачни тъбички, как да ги сменя?
| Автор |
Съобщение |
|
Станислав Бояджиев
Автомобил: Форестер 2,0 125к.
Рейтинг: 0
|

Здравейте, какато ви писах моя Форестер отзаде е много пострадал от хвърлянето на сол по немските пътища. Честно казано до сега друга кола с такива щети не съм имал и това ми беше грешката при закупуването, просто не очаквах че една кола на 12 годино може така да изгние отзад. Както и да е Форестера ми харесва и ще си го стегна ама ме озорва тая ръжда отзад. Само за сведение- покрай окачването на задните амортисьори от горната страна ( бумбето )имам дупка в ламарината голяма колкото юмрук ( и от двете страни ). Това плачи за кърпене. Но проблема ми е друг сега, установих че спирачните тръбички ( не маркучитата ) отзаде са за смяна защото са прогнили и на едно доста неудобно място даже сълзи спирачна течност. Та това неудобно място е пред дясното задно колело, от купето излизат двете тръбички защитени с гумено уплътнение и се разделят малко по нататък, едната за лявото другата за дясното колело. Точно на мястото където тръбичките излизат от купето ( надолу ) явно преди уплътнението още, едната тръбичка е прогнила и сълзи. Сега съм се навил да сменям всички тръбички отзаде, само тези не знам къде отиват навътре в купето и от къде да ги откача. Ако някой има опит с такъв случай да пише. Благодаря ви от сега.
|
|
|
|
| Пет Ное 02, 2012 9:54 am |
|
|
|
sk67
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67 
|
|
Иди в сервиз най-добре, понеже това може да се окаже по-сериозно отколкото изглежда на пръв поглед. Аз съм имал инциденти с пробив в тръбопровода на спирачната система /не със Субару/ и не пожелавам на никого това.
|
|
|
|
| Пет Ное 02, 2012 5:43 pm |
|
|
|
Станислав Бояджиев
Автомобил: Форестер 2,0 125к.
Рейтинг: 0
|
|
Няма страшно, обадих се на местния Субару представител и ги поръчах всичките токтам. Някъде под задната седалка се намира снадката от там нататък сменям всичко до самите барабани. Поръчах и нова тръба за наливане на бензин в резервоара ( комплект с тази за въздуха ) че мойте са пред спукване. Всичко на всичко 400 лв само ще трябва сам да си ги слагам. За сега колата така или иначе се готви за зимата и не я движа така че имам време. Поздрави.
|
|
|
|
| Пет Ное 02, 2012 7:02 pm |
|
|
|
vakko
Регистриран на: Вто Яну 01, 2008 5:29 pm Постове: 610 Местоположение: Тетевен
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77 
|
|
Здравей,колега.Дано да имаш подемник или канал в гаража защото иначе ще е голяма мъка.Според мен трябва да свалиш резервоара защото тези тръбички минават над него.Успех!
_________________ Продавам части за Субару-0887501503
|
|
|
|
| Пет Ное 02, 2012 8:29 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|