|
Страница 1 от 1
|
|
Моля за помощ какъв избор да направим
| Автор |
Съобщение |
|
Teneva
|

Добър вечер. Обръщам се към всички разбиращи хора в този форум. Сега ще ви кажа пред каква дилема сме. С моя приятел искаме да си купим Subaru Forester, модел след 2003 година. Моля за коментари и мнения относно модела, на който сме се спрели, двигателя, разхода на гориво. От всичко, което изчетохме за този модел, разбрахме, че повечето коментари и мнения са положителни. Сега открихме вашия форум и решихме да се допитаме до вас. Какво ще ми кажете вие? Очакваме мненията ви  Имаме и колебание е с какъв мотор е най-удачно да бъде автомобила,който ще изберем - 2.0 или 2 турбо. Какви недостатъци има 2 турбото? Скъпо ли е обслужването? Разхода висок ли? Има ли голяма разлика в разхода? Всичко, каквото гледаме в нета е внос от Швейцария? Какви според вас са недостатъците на колите внесени от тази страна. Моля по-знаещите и опитните да се изкажат. Благодаря предварително! Нека хората, които карат такъв автомобил да се изкажат, събираме мнения и съвети. Ако някой от вас е гледал някои модели от тези, които се въртят в автомобилните сайтове да сподели мнения. Хубава вечер, форумци!
|
|
|
|
| Сря Юни 05, 2013 7:44 pm |
|
|
|
plaskom
|
Добре дошли във форума! До колкото разбирам много сте чели относно Субару Форестър, но не и написаното в този форум за този модел. Отделете малко време и ползвайки търсачката сигурно ще намерите отговори на повечето си въпроси тук. Тук има доста колеги коити също могат да дадат ценни съвети и мнения отностно Форестър, за съжаление аз не съм един от тях  . Този модел на Субару все още не съм имал щастието да притежавам, но един ден ... знае ли се. 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Сря Юни 05, 2013 7:56 pm |
|
|
|
kiiiiko
Автомобил: Subaru Outback H6, 2007
Телефон: 0879054668
Рейтинг: 15
|
|
Здравей колежке, аз преди три месеца си купих Форестер 2003г. с мотора 2.0 без турбо. За сега от колата съм много доволен, със газова уредба е и разхода според карането е 12-13л/100км. в София. За сравнението между турбо мотора и този без такова няма съмнение, определено турбинирания се движи като нисколетящ самолет спрямо моя, но въпроса е дали можете да си го позволите, доста по-скъп данък, много по-висок разход, а за частите някой друг да се изкаже. Аз лично и от моя съм много доволен, върви много прилично и сега с нетърпение чакам зимата:) Ако мога да помогна с нещо съм на линия, последнaта година съм огледал всичко на нашия пазар, моя си го внесох директно от Италия и няма нищо общо с приказките за колите "италиянки", навсякъде има читави екземпляри, само въпроса е да стигне такъв до вас. Поздрави
_________________ SUBARU OUTBACK H6 3.0
|
|
|
|
| Сря Юни 05, 2013 11:41 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Teneva написа: Добър вечер... Добра да е и на вас, г-це Тенева. Попитайте нещо по-конкретно все пак  Разликата в поведението на атмосферен Форестър и турбо версията е като между... стол и електрически стол  И не говорим само за бързина, а за цялостно поведение и представяне на автомобила. Но всичко зависи вие какво търсите в колата си, какво очаквате от нея, кои са важните за вас неща... Важно ли е да е динамична и бърза, или не, за какво ще я ползвате през по-голямата част от времето и ей такива неща. Смятам, че споделяйки с нас важните за вас неща ще помогне значително, за да получите по-конкретни отговори. 
|
|
|
|
| Чет Юни 06, 2013 11:26 pm |
|
|
|
Mlad_I_Zelen
Регистриран на: Чет Фев 07, 2013 8:49 pm Постове: 222 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109  
|
Добър вечер и от мен И аз се сдобих с такова возило февруари месец точно швейцарка За сега съм доволен от колата или поне от възможностите и по кален терен Всичко зависи от какво сте готови да преглътнете като компромис Дали ще е с турбо или без него кой какво сака Както каза колегата с турбо е ниско летящ самолет (стелт) Без турбо спокойна и евтина (от към данаъци застраховки и снимки от камерите) но да не забравим че по-големия двигател може много и малко а малкия само малко (или кеф цена няма ) На въпроса колко гори ми колкото и налееш всичко зависи от шофьора Аз взех автомат на магистралата с 110 ми дава 7,6 бензин на някой може и 15 да му даде Решете какво фори искате и вземайте все пак е ползвана кола може да е много лъскава и да е чурук Поздрави 
|
|
|
|
| Пон Юни 17, 2013 9:17 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Щом сте фенове на марката, ако сега сте пред дилемата с тубо или без, и евентуално изберете без. Ще го покарате 1-2г. ще следите редвно форума, и след това ще започнете да си търсите с Турбо.
Аз преди да се сдобия с моето малко камионче BAJA почти не си мислех за турбо, даже маи бях против. След 2г. вече не издържам да се кача на Турбо Субару. Не правете такива грешки. Не че не ми върши работа, не чене върви добре, просто... като подкараш Субару ставаш фанатик и повече на друга кола няма да искаш да се качиш особенно след 1-та зима с него. Все ще доиде момент когато ще искаш Субаретката да е една идея повече, а кола без Турбо...... Все едно сравняваш магаре и кон, това е разликата.
Разхода при нормална експлоатация няма да има разлика, само че смачкаш ли десния педал стават чудеса.
Лично моето наблюдение за фори с турбо е че трябва да е модела с повечко кончета 211 е добър модел които може да се кара и без да се пипа и си върви многоооо добре.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Чет Юни 20, 2013 9:08 am |
|
|
|
b3lq7a
Регистриран на: Чет Мар 29, 2012 9:03 pm Постове: 223 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.5 XT - EX
Рейтинг: 97  
|

Приликата е марката, удоволствието е разликата. Карал съм няколко атмосферки всички са добри, не са тромави, но турбото си е турбо, то те радва, колата седи по различен начин на пътя. На моменти ми се струва че си играя гравитацията, като я изпарзалям с 70-100км/ч на някой по- широк завой и застане на една страна и почне да влачи задницата. Не е за всеки турбо над 200коня. Ако не внимаваш може да стане голямо мяууу. Като разход за поддръжка приблизително по 2, особенно за ремонти по двигател. Ходовата част не е с някаква голяма разлика. Разхода на гориво, при еднакво каране малка 1-2литра, но турбо трудно се кара толкова леко колкото нормално се движи една атмосферка, затова според мен е поне +30%, да не кажа +50%. Вероятността да попаднете на читава атмосферка е по-голяма отколкото на здрав ХТ. 2.5т мотора е по скъп за сервизиране от 2.0т. Моя разход е от 14 до 18 в София, 12-16 извънградско. С клизма съм падал до 12 в града, но за мен такова влачене е неестествено. Аз съм за турбото, само който го е имал може да ме разбере, нямат общо. Дори H6-ците спрямо 2.5т са тромави и няма фън да ги караш. п.с. Преди години съм се опитвал да пързалям а6 1.8т куатро, става горе долу, но със субару не може да се сравнява, 2.6 и 2.8 пак куатро, те са много спрели, само една с4ка 2.7битурбо още я помня. Карах я няколко пъти преди година, мислех да я купувам. Много стоеше на една страна. Много набираше, но някак не успях да я усетя така както ХТто. За мен дилемата беше а6 оулроуд 2.7т или форестер 2.5хт. Но понеже имах 1.8т куатро на а6 и не бях очарован, не посмях да се довера на ауди.
|
|
|
|
| Пет Юни 21, 2013 12:30 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|