Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Какви свещи да сложа на Форестър турбо 99г. на газ? 
Автор Съобщение

Постове: 70
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Сложих си ГИ и ще трябва да сменя и свещите. Четох в търсачката, но не ми става много ясно кои са моите свещи. Колата е Форестър 2.0 турбо, 170кс, 99г. Намерих следните варианти: 3359 NGK BKR6EIX LPG и 3764 BKR6EIX-11.

Чет Авг 01, 2013 5:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
няма ли форестъри на газ тука:))

Чет Авг 01, 2013 8:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
NGK за газ.
Около 26лв. мисля че бяха.Аз заложих на тях и нямам никакви ядове, но са отскоро. :beer:

Пет Авг 02, 2013 6:08 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Купих 3359 NGK BKR6EIX LPG, които са обаче 40лв едната. Утре ще ги сложа и ще си покаже. Отговарят на NGK LPG1 иридиеви и се сменяли на 100000км. сменил съм и ламбда сондата и трябва да ми даде много нисък разход... но ще видим. Мисля и за аванспроцесор как ще му се отрази

Пет Авг 02, 2013 6:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз карам с иридиеви. Така съм взел колата. В началото ги проверих, беше голямо разстоянието между електродите - около 1,1мм.
Намалих го на 0,8 и така вече 30-40х. Нямам идея на колко километра са, но нямам оплаквания.

Пет Авг 02, 2013 8:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ванко написа:
Купих 3359 NGK BKR6EIX LPG, които са обаче 40лв едната. Утре ще ги сложа и ще си покаже. Отговарят на NGK LPG1 иридиеви и се сменяли на 100000км. сменил съм и ламбда сондата и трябва да ми даде много нисък разход... но ще видим. Мисля и за аванспроцесор как ще му се отрази

Ако някъде ти поставят аванс процесор на твоят мотор,можеш да свирнеш и на други да им сложат ! :giggle:

Пет Авг 02, 2013 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
pradabg написа:
ванко написа:

Ако някъде ти поставят аванс процесор на твоят мотор,можеш да свирнеш и на други да им сложат ! :giggle:

На много коли съм слагал при едно момче в Студ. град. Сега е на море и септември ще е тук. Около 100лв излиза за мойта кола. Главно такситата слагат понеже са на метан, но и на газ става перфектно. В движение настройва нещо на компютъра и заспива.

Съб Авг 03, 2013 7:09 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ванко написа:
На много коли съм слагал при едно момче в Студ. град. Сега е на море и септември ще е тук. Около 100лв излиза за мойта кола. Главно такситата слагат понеже са на метан, но и на газ става перфектно. В движение настройва нещо на компютъра и заспива.

Първо отиди,сложи и тогава ще говорим - тук не става въпрос за други марки коли а за Субару ... чакам да видя какво ще стане !!! - ако наистина стане идвам и Аз !

Съб Авг 03, 2013 8:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
pradabg написа:
ванко написа:

Първо отиди,сложи и тогава ще говорим - тук не става въпрос за други марки коли а за Субару ... чакам да видя какво ще стане !!! - ако наистина стане идвам и Аз !

Сложих си. Промени ми настройките на газовия компютър, като ми зареди преди това нова версия на софта и не мога да повярвам... чудо. Или много лошо е била настроена преди това или наистина много разбира. Междудругото ми каза, че когато има процесор може да не се слага течността за клапаните, тъй като всичко вече е много точно. Имам чувството, че в определени моменти върви по-добре от на бензин. Настройките ги прави в движение и първо гледа параметрите на бензин и тогава прави тези на газ да са същите а понякога се получават по-добри..... По принцип е доста известен в тези среди навсякъде в гугъла или при газаджиите му имат координатите. Румен се казва от студ. град.

Вто Сеп 03, 2013 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 295
Рейтинг: 209
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pradabg написа:
ванко написа:

Колега, най приятелски, може ли да кажете защо са ироничните съмнения за слагане на ТАП на Субару? Не може да се сложи поради някаква причина(каква) или не е нужно (защо)? Не се заяждам, а ми е интересно искам да знам.

Вто Сеп 03, 2013 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен колегата по-скоро беше скептично настроен, защото майсторите като видят свещите отсрани и им пада ченето.
Колега, разлика в разхода?

Да не ровите (аз сега рових):
"Заглавие: Re: BSM АГУ на Audi A3 1.8 5V придърпва AGN мотор Публикувано на: Чет 01 Юли 2010 10:25

Румен Роев се казва човека и телефона му е 0887405626 "

Вто Сеп 03, 2013 10:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 295
Рейтинг: 209
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Скепсиса беше, според мен за ТАПа, а не за свещите, но не разбрах защо...

Вто Сеп 03, 2013 11:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз за това имах предвид, просто първото, което виждат майсторите е: "Яяяяя, свещите са отстрани!????" (ако не знаят за какво става дума)
По принцип по електрониката на Субару не пипат много хора, а и се води доста по-трудна за пипане и затова е скептицизма.
Нооо, ако е добър човека, няма начин да няма начин.
Явно - има :) :beer:
Колегата да сподели пробега и разхода откак го има.
За вървенето - вече е казал.

Сря Сеп 04, 2013 8:55 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
valqk написа:
И аз за това имах предвид, просто първото, което виждат майсторите е: "Яяяяя, свещите са отстрани!????" (ако не знаят за какво става дума)
По принцип по електрониката на Субару не пипат много хора, а и се води доста по-трудна за пипане и затова е скептицизма.
Нооо, ако е добър човека, няма начин да няма начин.
Явно - има :) :beer:
Колегата да сподели пробега и разхода откак го има.
За вървенето - вече е казал.

В момента карам градско и чакам да свърши бутилката и ще кажа за разхода, но в градски условия. Преди ми беше 11-13л/100 извънградско съответно при 120 и 160км/ч На 200км/ч оборотомера ми е на 4400оборота. Автоматик е колата с 4 скорости. В града ми беше 15-18л/100км в зависимост от потеглянията на светофарите:)

Сря Сеп 04, 2013 6:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 56
Автомобил: forester 2.0 T
Телефон: 0895731993
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здравейте колеги,и аз да кажа в какви приключения съм се вкарал.карам форестер турбо 2001г ,на газ,свещите които съм сложил са NGK PFR7B, платинени дадоха ми ги за газ с по високо топлинно число а тези който свалихме бяха PFR6B ,не знам дали трябва да е така но съм израснал с майстора и не вярвам да ме лъже.При него слагах и газ.инжекцион и се почнаха проблемите страшно прекъсва придърпва в ниските ,а по някога и във високите.проверка на бобина ,проверка на кабели,показания на ТПС-са почистване на дросела всичко е изправно.даже днес проверихме пак свещите и намалихме разстоянието на 0.6.Газовото е българско "Блутроник" .И след проверка и тест в движение се оказва че,при рязко подаване на газ газовия комп. не може да отчете асинхронните впръсквания на бензин и показва времена "0" и не подава газ и затова се получава цялата работа. Та въпроса ми е аванс процесор ще свърши ли работа при мене, и дали свещите които съм сложил трябва да са тия или други.ЩЕ съм благодарен ако някои се е сблъсквал с подобен проблем и помогне

Съб Сеп 07, 2013 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Как изглеждаха свещите? 7ци е смело, но в предвид и турбото може да стават. Ако покараш километър на високи обороти после оправя ли се?

По-интересното е, че тази уредба е доста орязана откъв възможности и да я сложиш на турбо двигател се иска повече смелост ;)

Съб Сеп 07, 2013 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
свещите бяха в добро състояние,на 8000км,какво имаш предвид 7 -ци нали газта работи на по високи температури,тези които свалих бяха същите като марка и модел само че топлинното число е "6-ца",какви трябва да сложа тези дава по каталог на ngk,а за газовата явно че не става за тази кола,препоръчайте тогава друга,че колата ме кефи и искам да се оправи,проблема се появява след 10-15км в началото изобщо го няма поема много добре и върви здраво ,но после в ниските е страшно след 2000-3000 оборота при постоянна газ и след това рязко натискане удар придърпване,лашкане тръгва връщаш педала и пак натискаш пак същите неприятности

Съб Сеп 07, 2013 8:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
добре ,а евентуално замяната на компа с такъв на Romano ще свършили работа понеже имам възможност за подмяна мисля че има и OBD2

Нед Сеп 08, 2013 12:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
milen 81 написа:
добре ,а евентуално замяната на компа с такъв на Romano ще свършили работа понеже имам възможност за подмяна мисля че има и OBD2

Направи го ! Какъе ти е редуктора и дюзите ?

Нед Сеп 08, 2013 12:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
дюзите не знам каква марка са но са винено червени виждал съм такива на фобоски инжекцион а редуктора е 130кв. мисля че е турски,дали ще стане,знам че са разпробити на 3мм

Нед Сеп 08, 2013 1:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >