Отговори на тема стр 1, 2  >
 Светна ми лампата за автоматично регулиране на фаровете 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пичове, днес ми светна лампата за автоматичното регулиране нивото на фаровете. Давам на контакт, светва, след секунда-две - изгасва (както се случва нормално), но след 5-6 секунди светва отново и този път неугасва :D

От къде почваме да търсим драмата - никаква идея нямам как е реализирана тази система при Субару :pardon:

Пет Авг 02, 2013 12:03 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мисля, че имаше на предното окачване сензор, който регулира фаровете и ако той прави проблеми светка контролната лампа.

Пет Авг 02, 2013 9:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тези датчици трябва да са и на двете оси, обикновено - разположени диагонално - пр.ляво; задно дясно, но не знам дали и при Субаруто са така. Би трябвало да има моторчета и във фаровете.

Никой ли не се е сблъсквал с тази система при марката?

Пет Авг 02, 2013 9:39 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Pacone 4x4 беше постнал някъде за тази система, но не мога да намеря темата.

Пет Авг 02, 2013 9:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Звънях няколко пъти днес на Субару Варна, с идея да го погледнат, но дори не си вдигнаха телефоните...
Работят ли, или и те са като софийския СМТ...?

Edit: пуснах им и мейл, и той не работи... Типична българска работа...

Цитат:
Recipient address: [email protected]
Reason: Remote SMTP server has rejected address
Diagnostic code: smtp;550 5.1.1 <[email protected]>: Recipient address rejected: User unknown in virtual mailbox table
Remote system: dns;mail4.host.bg (TCP|17.158.232.236|34240|193.107.36.44|25) (mail4.host.bg ESMTP Postfix [Debian/GNU])

Пет Авг 02, 2013 10:55 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Ако си във Варна звънни на Миро 0899842822 - той екс-Субару Варна и май повечето Варненци при него ходят. Сервизът му е в новия хлебозавод. Той ще те упъти.

Пет Авг 02, 2013 11:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря за контакта, сега ще го пробвам Миро :)
:beer:

Пет Авг 02, 2013 11:44 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Намерих го Миро, намерих и Субару Варна - всичките са свестни момчета. "Софийското Субару" има много какво да научи от Варненските си колеги - супер отзивчиви, с желание, усмивка и приятелско отношение, а не като Софийските тотално демотивирани, мързеливи и неадекватни чИчета, гледащи лошо в СМТ... =D>

За съжаление проблемът остава - нямах достатъчно време, за да се изтества всичко. Иначе на пръв поглед - всичко нормално, датчиците са си там, няма скъсани кабели, но лампата си свети :-? Ще трябва да се пробва вече по метода на пробата и грешката - да се сменя едно по едно, докато разберем къде точно е драмата. "Интересно" в кавички е решението на Субару да вгради моторчетата за авт. реглаж нивото на фаровете, така, че ако някое роди, сменяш целия фар...

Съб Авг 03, 2013 12:52 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 223
Автомобил: Subaru Forester 2.5 XT - EX
Рейтинг: 97
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имах същия проблем зимата. Датчик има само на предно дясно колело. В смт върви с кабела и е на цена от около 400-500лв заедно с биалетка за нивото. Влизаше вода в единия фар и правеше тая мизерия(светваше чека, но не падаха фаровете). Това го оправих и след това акумулатора ми отслабна и пак чека за фаровете само че този път паднаха много, аутото на шибидаха и шоф. прозорец спряха да работят също, явно има сейфти режим да пести ток. Мерих алтернатора работи, но не държи тока и смених акумулатора и се оправи. Иначе и за задна крушка за мъгла пак светка жълтата лампа с стрелка надолу(ЧЕКА ЗА ФОРАВЕТЕ), и с това си играх да го разбера. Не гасне веднага след смяна на крушката 2-3запалвания на колата и тогава. Виж дали ти падат фаровете(да светят много ниско)

Съб Авг 03, 2013 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
b3lq7a написа:
...
Мерих алтернатора работи, но не държи тока и смених акумулатора и се оправи.
...
Виж дали ти падат фаровете(да светят много ниско)

Благодаря за насоките. Очаквах проблемът да е някаква галактическа глупост, като примерно тръгнал да си заминава акумулатор. Ще пробвам първо това, че моя нещо взе нещо по-трудно да развърта, а днес ще го замеря да видя какъв ток държи...

Фаровете не са ми паднали, даже напротив - вдигнали са се... вчера като се прибирах масово ми присветкваха докато съм на къси, явно им бъркат в очите...
btw, при мен са два датчиците - на предно дясно и задно дясно колело. Привидно всичко е наред, просто и двата фара светят по-високо, а като, че ли десният е една малка идея по-висок от левия, но то май така е нормално...

Ще пробвам да сложа друг акумулатор и ще видим дали ще се оправи. Ако не - ще почвам да сменям едно по едно... да видим къде ще е...

Нед Авг 04, 2013 11:42 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
Сега като се замисля и моите се вдигаха и падаха като ми беше зле акумулатора, но сдигането не ме дразнеше, като паднат и светят на 1.5м пред колата, което е ужасно. Но дали е заминал може да провериш при някой се занимава с алтернатори(до еуратек в надежда има едни, те ми я проверяваха мойта). Дали ти зарежда алтернатора и дали държи ток акумулатора. При мен единия фар пускаше вода и според мен оттам губех ток и ми развалиха батерията. На фори като нашите фарът е отделно от стъклото - имам предвид предната част след това гумен ринг и после рефлектора. Смених ринга и се оправи(поне засега). Иначе, да и на задната ос пак отдясно е датчика за фаровете(мойта е със сток ксенон, предполагам и твойта). Имах и друг проблем. който ми оправиха, нямаше чисто заземяване, то е около акумулатора, по скоро под него, но не мисля че това и беше проблема. След смяната на батерията, минаха няколко дни и изгасна лампата, не стана веднага.

нормално е десния да свети по високо, да виждаш десния банкет вечер и да не заслепяваш. Правих и реглаж на фаровете докато светеше. интересното е че тия имат само посока нагоре надолу, нямат ляво дясно!

Нед Авг 04, 2013 4:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
За зареждане - зарежда, гледам го постоянно през OBD-то. Държи 13.8 - 14.0V. Когато меря само акумулатора - показва 13.1V, би следвало да е наред, ама знае ли човек какво се случва под товар с него...

За фаровете - искаш да кажеш, че са разглобяеми ли?!

Пон Авг 05, 2013 8:07 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
Да, в движение е нормално да зарежда, ако алтернатора е ок, но постой 15мин на място с музика фарове и климатик и гледай тогава дали държи самата батерия(замери я нея) На мен ми падаше до 10-11 и като тръгна и покарам и веднага качва на 13-13,5. Да, фаровете на форито се разглабят. Сваля се и тогава можеш да го отвориш, но при затваряне много внимателно с гумените уплътнения(моя проблем беше, че някой интелект го беше прещипал и влизаше водичка ...). И аз бях учуден, бях поръчал нов десен фар, но минах с уплатнение за 40-50 лева. Пробвай да разкачиш батерията за половин час и пак да я закачиш(махни и плюс и минус) да не се е шашнал самия комп нещо. И си провери заземяването на колата(алармаджиите в смт който са я слагали доста калпаво са я монтирали - бяха сложили кабела за заземяване на алармата на мястото за заземяването на колата и към него заземяването на колата 1см по- нагоре при оголен кабел, чудно просто!?!), по спомен ми казваха че проблема можел и оттова да ми идва.

Пон Авг 05, 2013 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря, днес привечер ще я гледа електричар, да чуем какво ще каже...

Пон Авг 05, 2013 12:56 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
Няма защо, тук сме се събрали да си помагаме. Пиши какво се случва при теб, следя ги тия неща. Поздрави

Пон Авг 05, 2013 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
До тук - нищо. Електричарчето каза, че е безпомощен :-? Нямал тестер за Субару, ама казвам, те и в Субару Варна с тестер не можаха да влязат в съответния модул, дето управлява разните светещи неща... дали защото колата е от последните по OBD и не е по CAN шина, дали заради нещо друго... Момчето каза, че не чувал моторчетата във фаровете да са се "разбръмчавали" като даде на контакт... А аз мисля, че те на това Субару никога няма да "бръмкат" и да правят "тест" като на колите, с прожекторни фарове (нагоре-надолу и после да ги нивелират) ама знам ли... поне и преди, като си работеше тази система, никога не е правила подобни "тестове" при контакт/палене.

Може ли някой с Форестър SG с фабрични ксенонови фарове да чуе дали моторчетата във фаровете се раздвижват, когато се даде на контакт? (вероятно ще са нужни двама души)... предварително благодаря за което.
:beer:

Сря Авг 07, 2013 11:22 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
Може да тестваш на моя, фабричен е ксенона. Но не съм чул, не че съм се заслушвал.

Сря Авг 07, 2013 5:16 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Алекс, според мен най-бързия тест на системката е: качва се на подемник Форито да му виснат колелата, запалва се ДВГ (да не би да има рестрикция при незапален) и се светват фаровете, действа се сензора ръчно и се гледат фаровете дали си сменят ъгъла. Ако не си сменят ъгъла аз бих сменил първо сензора с нов и бих пробвал пак по същия начин. Фаровете комплект за моята са около 1200 лв мисля, а сензора ще е по евтин със сигурност.

Чет Авг 08, 2013 8:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пичове, проблемът е оправен, благодарение на момчето, което се "справя" с електрическите драми при Любо. Оказа се, че средният пин на предния датчик е изгнил и просто го нямаше :) Сменихме датчика и всичко е шест - лампата изгасна, а фаровете си дойдоха на правилното ниво. Хареса ми подходът на това момче...
=D>

Пет Авг 09, 2013 12:38 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
=Alex= написа:
Пичове, проблемът е оправен, благодарение на момчето, което се "справя" с електрическите драми при Любо. Оказа се, че средният пин на предния датчик е изгнил и просто го нямаше :) Сменихме датчика и всичко е шест - лампата изгасна, а фаровете си дойдоха на правилното ниво. Хареса ми подходът на това момче...
=D>

За сервиза в Люлин и по-конкретно за Влади ли става въпрос?

Пет Авг 09, 2013 8:52 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >