|
Страница 1 от 1
|
|
За обороти,центровки,прекъсвания,газови инжекциони и др.
| Автор |
Съобщение |
|
kokibgotstanketo
Регистриран на: Съб Дек 12, 2009 8:18 pm Постове: 42 Местоположение: ATHENS/GREECE + ДУПНИЦА/БЪЛГАРИЯ
Автомобил: SUBARU FORESTER 2.0 MY98 KH 2774 BB
Телефон: 00359876070747
Рейтинг: 15
|

Привет на всички!Моля за съвет от всеки знаещ или патил! Автомобила е FORESTER MY'98 , 123hp. 190 000 км.Редовна смяна на масла,филтри,ремъци и т.н..НО не е сменявано или проверявано нищо по електрониката - кабели,свещи ,датчици,сензори ... Просто не съм имал оплаквания и не съм усетил нищо нередно!  Преди 3 месеца и 5-6 000км. си сложих АГУ -инжекцион /Томасето Ачиле"Ферони"/ след настройките на другия ден отпътувах за Гърция,където живея постоянно/засега/ по пътя ми направи впечатление,че след като набера скорост и при изключване за да пусна колата по инерция - от 3 500 -4 000 об./мин. -оборотите падаха до критично ниско ниво /1-ва чертичка на оборотомера - така и не знам колко показва!?/ ,а и двигателя за малко да изгасне!По тъмно с фарове,музика и вентилатор на 2 и това се случи на няколко пъти - изгасна!След това вече внимавах и както си падаха на около 1500-2000 почуквах леко педала на газта за да не ги оставям да стигнат до края,а след това вече не изгасваше.Тези упражнения се повтаряха всеки път ,когато след набиране на скорост и стигане до спускане ,изключвах!При каране с по-спокойни темпове 2-2 500 до 3 000 об.,този проблем го няма!Гори около 2 до 3 литра повече отколкото на бензин ,стана доста по-мудна и шумна при работа на място!Помислих,че ще е от газта,която съм заредил ,но не беше - проблема си остана и дори се задълбочи с времето!При включване на по-висока предавка без да е набрала скорост и обороти /например 4-та при 35-40км/ч. / се пада до към 800-900 об. и при подаване на газ -се получава прекъсване/придърпване винаги на 1100-1200 об./мин. Това се получава и при форсиране на място,но в по-лека степен -просто се "позамисля" за момент преди да прескочи тази граница!Знам ,че си иска обороти ,че е тежка за 123к.с./ако са останали и 111 - пак добре!/,но НИКОГА не ми го е правила на бензин - дори ми напомня как карах дизела -толкова добре си набира от ниски обороти, а и сега изключих АГУ-то и си направих опит и също се държи мн.добре на бензин!Газаджията ми каза,че е още рано за смяна на филтрите на уредбата,че не се налага донастройка и трябва да си сменя кабелите и свещите със специални за ГАЗ!Моля за извинение за дългата ми тирада,но исках да се разбере,че не съм без опит в шофирането но с газова съм карал малко автомобили и то от старата генерация и то бусове !Нужни ли са настройки на АГУ-то, трябва ли да сменя кабели и свещи и дали някакъв реглаж на клапани,инжекцион и сензори и сонди ще е достатъчно!Почистване и регулиране на инжекциона ще оправи ли нещата до следващото ми пътуване догодина в България? Моля ви за съвет по какъв ред да започна,че тук ми заявиха направо да ходя на газаджия ,не пожелаха да направяд диагностика , а и не можех да настоявам поради ред причини - финансови,нервообразуващи и т.н. и т.н. ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Всякакви мнения ,препоръки и съвети са добре дошли!  Обещавам,че все някога ще дойда на някоя среща и ще черпавам !!!  +  +  ПОМОГНЕТЕ да се вижда това на сн.1 , не всекидневната картинка от сн.2 !!! 
Прикачени файлове:
1146521_10151554341197499_1999945339_n.jpg [ 37.16 KiB | Прегледано 2602 пъти ]
Φωτογραφία0124.jpg [ 297.97 KiB | Прегледано 2602 пъти ]
_________________ [b] ЗДРАВЕЙТЕ,ЖИВЕЙТЕ,УМНЕЙТЕ,ДОБРЕЙТЕ,БОГАТЕЙТЕ ... http://www.youtube.com/user/kokibgotstanketo?feature=mhee
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 12:05 pm |
|
|
|
msdjorjo
Регистриран на: Нед Сеп 07, 2008 9:41 am Постове: 874 Местоположение: Варна
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47 
|
|
Ако го прави само на газ нормално е да се търси газаджия за отсраняване на проблема.Възможно е и проблема да си го има на бензин но да не е толкова явен.според мен причината е богата или бедна смес.Това може да се разбере със закачане на компютър.При проблем с кабели или свещи ще имаш и други симптоми.А това с кабели,свещи,масла,филтри и т.н. за газ е чисти измиване на ръцете
_________________ Ако искаш да си щастлив един ден - напий се! Ако искаш да си щастлив един месец - ожени се! Ако искаш да си щастлив цял живот - карай Субару! http://betoteh.com/bg/index.html
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 8:56 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
|
Привет колега,с почистване на стъпковия двигател(отговаря за празния ход),реглаж клапани и нови свещи мисля че ще постигнем желания ефект,кабелите ако са пробили и те са необходими...после пак настройки на газ,но динамични - в движение;)Ефекта от сн.1 също можем да постигнем,но е с около поне 10 000 EUR по скъп:) Поздрави!
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 10:54 pm |
|
|
|
kokibgotstanketo
Регистриран на: Съб Дек 12, 2009 8:18 pm Постове: 42 Местоположение: ATHENS/GREECE + ДУПНИЦА/БЪЛГАРИЯ
Автомобил: SUBARU FORESTER 2.0 MY98 KH 2774 BB
Телефон: 00359876070747
Рейтинг: 15
|
Благодаря би момчета!Значи ще се наложи да се отбиеме в сервиза.Е,понеже на се пада нищо от тотото,ще изчакаме и за варианта показан на сн.N:2!Успехи и късмет! 
_________________ [b] ЗДРАВЕЙТЕ,ЖИВЕЙТЕ,УМНЕЙТЕ,ДОБРЕЙТЕ,БОГАТЕЙТЕ ... http://www.youtube.com/user/kokibgotstanketo?feature=mhee
|
|
|
|
| Нед Авг 25, 2013 5:27 pm |
|
|
|
topgunner
Автомобил: Forester 2.0 s-turbo
Телефон: 0878627427
Рейтинг: 0
|
|
Колега, и аз имам същия проблем с газта, между1500и2500 оборота придърпва и прекъсва. Обиколих "майсторите" във видин, и нищо! ГИ е полски Агис м210. Форестъра е 2.0турбо 99г. Към кото да се обърна незнам вече?! Готов съм и в София да ходя, само да има решение ! Моля за съвет кого да търся?! Тел ми е 0878627427
|
|
|
|
| Сря Окт 09, 2013 3:43 pm |
|
|
|
bobi161
Регистриран на: Сря Ное 21, 2012 1:12 pm Постове: 199 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK H6 `02
Рейтинг: 76 
|
|
На твое място бих разкарал този ГИ, като непопулярен и заменил с нещо смислено и повече няма да си тровя нервите. Ако решеш да идваш в София с подобна готовност, пиши на ЛС, ще помогна с каквото мога! Поздрави!
|
|
|
|
| Сря Окт 09, 2013 10:48 pm |
|
|
|
desotodorov
Автомобил: Toyota Carina 2.0 GLI
|

Мхм, подържам колегата - с тоя турбиниран двигател трябва доста игра при настройките, с такава непопулярна система, софтуер и т.н. - тия дето ти го слагаха в час ли бяха?Сега може би ще кажеш, че не знаеш, а това е грешка в случая. Едно ходене до София, до газаджиите от БРЦ примерно, би ти спестило много главоболия ... ама като си го качил...тормози тези дето са ти го качили да го настроят както трябва...оправдания като кабели, свещи ("за газ" !- това са пълни и много скъпи глупости) бобини, КЛАПАНИ...изобщо не ги слушай - ако ДВГ е добре на бензин, може да прояви някой странности на газ - но не фрапиращи. Нещо в настройките куца и това е...аз карам Тойота Карина на метан с газов инж. BRC около 110к км и имам едно странно прекъсване в диапазона 2000-2200 оборота, като прекъсването се появява само при "равна" (поддържаща) газ - при ускорение или моторна спирачка го няма...освен това лятото понякога се получава точно това дето колегата описва - като отпуснеш газта от да кажем 3500 оборота, след това аааха да угасне - и ми го е правила. На няколко места ходих, и хората дето ми качваха инжекциона и всички останали не виждаха проблеми в работата му - и наистина е така - или поне това, което диагностичния му софтуер показва - перфектно и равномерно дозиране във всички режими на работа...сменил съм и свещите и кабелите и бобината - ефект=0, и досега си я карам така - не ми пречи особено...имам и някаква представа от къде идва моя проблем и той е системата за рециркулация на отр. газовв - сработва точно в диапазона на прекъсване на инжекциона (2000-2200 оборота) и ако бензиновия комп. "знае" и прави някакви корекции тогава - то газовия - не го прави и така... клапаните изобщо не е възможно да заминат толкова скоро след газифицирането - тях ще ги усетите и на бензин - няма как. Един колега има Зафира 2.2 на метан - прави го абсолютно същото, но на малко по-ниски обороти.."сеца"...да и е здраве  :):). Има и още един проблем при работа на газ за който мога да дам обяснение, а газаджиите се правят на ударени - натискаш рязко и до долу педала на газта от ниски обороти и го пускаш веднага - ДВГ се замисля припуква прикашля, пък накрая се изфорсира...или пък почти не реагира на рязкото подаване - що е то ?  Отговор - дълги тръбички от дюзите до всмукателния колектор където газта постъпва, като натиснеш газта рязко - просто няма как тръбичките моментално да се напълнят с гаСчица и тя да отиде в ДВГ, където надлежно да си изгори...системата лагва за тоя интервал от време, ДВГ и да иска не може да се развърти. При някой ДВГ е доста трудно да се направят по-къси от 20 см (някъде съм срещал че не трябвало да са повече от 10см, ама нейсе), защото монтажа трябва да стане...абе - гъзнем - да го кажем, трудно, бавно и т.н. - никой уважаващ себе си газаджия няма да седне да си троши главата за да ви оптимизира системата - та затова - забиват дюзките отгоре, хакват 30 см тръбички (при мен са около 25см) и после ти се чудиш, защо двигателя ти се чуди...както и да е - ревете им на главите на тия дето са ви монтирали системите, па дано оправят нещо...макар че собствения ми опит показва че рядко се случва. При мен кахърите са бели, свикнал съм им и изобщо не ме притесняват. Дано на вас не ви се налага да свиквате. Късмет на всички газовици! 
|
|
|
|
| Съб Окт 12, 2013 10:24 pm |
|
|
|
Doktorcheto
Автомобил: Forester
|
|
Здравейте колеги,
на скоро станах горд собственик на Фори, 2003 Т, автомат и се появи проблем с оборотите: все едно ми заяждат жилата на газта и темпомата, поддържа високи обороти (около 1500 на празен ход), като не го прави винаги. Имали ли сте подобни проблеми?
|
|
|
|
| Вто Май 20, 2014 7:12 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|