Отговори на тема
 Автомат ,проблем!!!??? 
Автор Съобщение

Постове: 14
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги от 2 седмици съм горд собственик на субару форестър 1999г. 170 к.с с турбо.
Затеглих си караваната сега по празниците и на сериозен баир ,на който колата нямаше проблем с мощноста и си набираше започна да пуши доста в купето без никаква индикация на таблото.Спрях и забелязах ,че е хвърлило масло от скоростите върху ауспуха и поради тази причина пуши .
Двама колеги ми обясниха ,че имало повече масло в кутията много е загряло защото съм натискал по баира (70-80км.ч) вярно сериозен баир.Навръщане по същия баир пак същия номер ама определено с по-малко газ и доста по-натоварен ама даже и неспрях защото беше по-малко пушенето и само отзад го виждах .Има ли за какво да се притеснявам???През другото време без товара лети и няма грижи с доста по-висока скорост.
И следващия ми въпрос е:
когато вкарам контактния ключ и дам контакт всички лампи светват и там които трябва си гаснат а само тази FWD въобще я няма никаква ,колата е автомат и няма бързи бавни само някакво копче със снежинка за зимно каране...???
Разход на газ- 15-18 с каравана 1500-1700 кг със скрост около 90 км в час (ако това има значение :) )
Ще бъда много благодарен за съвети.Иначе досега несъм карал такъв автомобил нямам думи общо взето - СУПЕР Е.!!!

Чет Май 08, 2014 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Провери си маслото в кутията.На загрята кола , спряна на равно , работеща в полужение "Р"скоростния лост и виж на щеката какво показва.Маслото не е добре да е много не е добре и да е малко.Също така виж какъв цвят е и какъв мирис има.После пиши и ще го мислим.

Чет Май 08, 2014 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Не съм имал никога досега автоматик:( Мерих го на загасена кола студена сутринта беше точно на средата между 2-те букви неги помня на щеката.

Чет Май 08, 2014 8:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5470
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
batmylen написа:
Не съм имал никога досега автоматик:( Мерих го на загасена кола студена сутринта беше точно на средата между 2-те букви неги помня на щеката.

Направи това което колегата от горният пост те посъветва - ако маслото е било в повече е нормално да го изхвърли. Ако не си сигурен дали ще го измериш коректно - отиди в сервиз, от личен опит знам че се мери много трудно.

Чет Май 08, 2014 9:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Май ще ида на майстор.
А за тази лампа FWD ,че не свети проблем ли е? Играх си на един плаж в пясъка направо супер ама все пак дали трябва да се притеснявам?

Чет Май 08, 2014 9:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тя тази лампа и при мене не свети когато дам на контакт.Тя светва тогава когато сложиш бушона за предно.
Сега да не кажеш какъв е тоя бушон,че е малко сложно за обяснение.

Чет Май 08, 2014 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Еми хубаво няма да питам за бушона ... :lipseal: .
Предполагам ,че не е проблем :) Копчето за Power работи това е важно:)
Ама това с маслото ме притеснява ,индикация вътре не светна за повишена температура и май ще се ходи на майстор :)

Чет Май 08, 2014 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2782
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като дадеш на контакт лампата за темп. на АТ трябва да светне и след 2 сек да изгасне - тогава всичко е наред с датчика, но ако мига то тогава имаш проблем и си за сервиз. Ако системата ти е наред и лампата не е светнала, нямаш повод за притеснение. Даже и да ти светне лампата по време на движение когато изкачваш баир и теглиш каравана, не е задължително да спираш за да се охлади маслото, ако няма следващи изкачвания или каране от сорта на "тръгни-спри".
Това е общо взето какво пише в ръководството за експлоатация на Субару.
Нивото на маслото на скоростната кутия се мери на загрята скоростна кутия и работещ двигател. Превключваш през всички предавки (R, N, D) и връщаш пак на Р и мериш тогава.
:)

Пет Май 09, 2014 7:49 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Когато ч сложа на контакт светват всички лампи и след секунда гасне АБС-са само всичко друго свети а след като запаля гаснат.
Предполагам ,че всичко е наред.Благодаря за информацията.

Пет Май 09, 2014 6:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 102
Автомобил: Outback H6 '02
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
dragoveli написа:
Провери си маслото в кутията.На загрята кола , спряна на равно , работеща в полужение "Р"скоростния лост и виж на щеката какво показва.Маслото не е добре да е много не е добре и да е малко.Също така виж какъв цвят е и какъв мирис има.После пиши и ще го мислим.

Ако позволите, ще се включа с един въпрос в темата. Аз съвсем наскоро се сдобих със Subaru и ми предстои да влизам в бокса за смяна на всички масла. Стана ми интересно за това масло обаче и сега по инструкциите по-горе го проверявах, ама то е почти прозрачно или поне на това слънце вън така изглежда. Има масло, защото пръчката се омаслява след като съм я избърсал и пъхнал обратно, но къде точно е нивото е трудно да се каже.
Та такъв почти прозрачен (на слънце) ли трябва да е цвета на това масло или не гледам където трябва :)

Вто Май 13, 2014 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На автомата трябва да е червено ако е започнало да жълтее или да отива към кафяво(недай си боже),трябва да го смениш.Сега се сетих ти да не би да дърпаш щеката на предния диференциал там маслото е такова прозрачно.Нали знаеш че имаш две щеки една за автомата,която е от ляво и една за предния диф,която е отдясно на двигателя.Тази за предния диф е късичка около една педя.

Вто Май 13, 2014 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 102
Автомобил: Outback H6 '02
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ха ха, като нищо съм объркал щеките, така де, в сравнение със старата ми кола са доста повече :) Венци ми ги показа, ама май не съм запомнил всички ;)

Вто Май 13, 2014 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема