Отговори на тема
 Проблемна рейка? 
Автор Съобщение

Постове: 56
Автомобил: Forester Diesel,STurbo,OUTBACKB14
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги. От 2008 карам Форестър Дизел. Сега е на 100000 и като цяло съм много доволен. Вчера след дълго пътуване получих следния проблем: при паркиране при краен ляв и краен десен по започна да се усеща някаква ритмична вибрация и тракане от към колелата и волана започна да се вдървява. Тази сутрин волана почти не затягаше, а тракането го няма. Не съм ремонтирал кормилна рейка досега, какви са симптомите?

Сря Ное 12, 2014 4:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 113
Автомобил: Forester
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Рейката имала датчик за прегряване и при много въртене на място може да е изключило сервото (така са ми обяснявали). И аз имах такъв случай с тежък волан (без тракане обаче) после се оправи.

Сря Ное 12, 2014 4:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виж си нивото на хидравличната течност.

Сря Ное 12, 2014 5:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Междинния LSD диференциал започва да затяга след около 15 минути каране. Усеща се на остри завои. Това го установихме при сервиз Митака. От там предлагат рециклиране на половин цена спрямо нов. Някой има ли подобен опит с Форестър 3?

Пет Ное 14, 2014 7:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 44
Автомобил: Subaru Outback 3,6 2013
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
гумите или джантите да си сменял скоро да не са по високи и да опират ?

Пет Ное 14, 2014 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За моделите дизел 09-10, има бюлетин за проблемни рейки. Моята се разхлопа на около 57к км, и по гаранция ми заминиха отделни елементи от рейката. Преди това се е сменяла цялата рейка. След тази интервенция, нямам проблем. Прочети ТУК.Инфото може да ти е от полза.

Пет Ное 14, 2014 11:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за инфото, моята е от 2008г и рейката е наред. Диагнозата е ясна, но колата съм я карал без издевателства, винаги с перфектни гуми и е просто абсурдно да ми дефектира дифа на 100к. Верно че за последните 50к км съм дал 550лв общо за ремонти, но не мога да приема точно лсдто да ме предаде.... Старото s-turbo какво ли не е видяло и няма проблеми...

Съб Ное 15, 2014 1:03 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Днес взех колата. Дифа е рециклиран изцяло с оригинални компоненти, само кожуха си е стария. Според сервиз Митака- това е съвсем нормално износване за 100 000 км. яко каране по завои, просто системата на задвижване си е такава. Цена 520лв. Така че, обръщайте внимание след дълъг път за затягане при паркиране или остри завой - странни шумове от натоварването на каретата.

Вто Дек 16, 2014 5:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема