Отговори на тема
 Смяна на заводски огледала 03та с 06/08ма - невъзможно!!! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 351
Рейтинг: 151
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги от доста време ме дразнеха малките огледала на Форито, при положение, че фейслифтовите са с няколко добавени функции:
- по-големи са като размер
- имат мигачи в панела
- сами се прибират/изправят след изгасяне/палене на мотора.

Консултирах се с уж специалисти в областта на авточастите 2ра ръка и ме увериха, че не би имало проблем ако си намеря огледала от фейслифт (06-08) да ги монтирам на моята кола, която е от 2003та година.

Всичко хубаво, намерих огледала.

Успях да разкача всичко, стигнах до заветната букса под кората и се оказа, че буксата на фейслифтовите огледала е коренно различна и въобще няма как да влезе във фабричната монтирана.

Някой опитвал ли е нещо подобно и има ли изобщо шанс за подобна смяна?
Буксата на фейслифтовото огледало е по-голяма и има повече кабелчета, поради повечето функции.
Идеята на тази тема е да се изкоментира дали има шанс да се преправи оригиналната букса...
Отделно - прибирането на огледалата на какъв принцип се осъществява, има ли някакви моторчета свързани?
Последен въпрос - борд компа ще трябва ли да се препрограмирва ?

Наглед нещо просто стана много сложно и бих се радвал на съвет.
Определено разликата в огледалата е голяма и радват много, но ако няма как да се монтират - ще ми бъдат излишни...

Поздрави!
:beer:

Чет Авг 06, 2015 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 201
Автомобил: Jeep Cherokee 2.5CRD
Телефон: 0889525074
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами логично е да има повече кабели, след като има повече функции... А захващането на огледалото към вратата идентично ли е?
На щатното огледало имаш регулиране и евентуално подгряване, а на новото са добавени два кабела за мигача и два за сгъването.
Трябва да си намериш схемата на окабеляването на новото и да си пуснеш допълнителните кабели (евентуално с нова букса, или директно да ги съединяваш). Прибирането може да си го свържеш с централното, със запалването, или с каквото си прецениш; може и с нарочен бутон да се включва и изключва. Мисля, че компютър няма нужда да участва в управлението им.
А за мигачите - елементарно е да си закараш кабели във вратите, но на мен не ми изглежда добре да има мигач и в калника, и в огледалото (освен ако не е американка без такива в калниците). Но щом ти се вижда голям проблем - по-добре да гледа/пипа човек с повече опит и познания от тебе в ел.инсталации. :beer:

Чет Авг 06, 2015 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря за уточнението!

Захващането мисля, че е идентично.

За мигачите в калниците си прав, но може да се помисли за прехвърляне на функциите им върху мигачите на огледалата.
Тоест смяната става възможна, но с много жичкаджийстване.
Така няма ли опасност някъде нещо да се претовари, предвид, че не е замисляно първоначално в този вид?

Надявам се темата да бъде полезна на повече съфорумци.

Лично за мен самостоятелното прибиране на огледалата и по-големият им размер прицнипно си заслужава този труд, не толкова мигачите.

Ако някой има схемата на кабелите на огледалата от 03 и 06 кой цвят за какво е - ще бъда благодарен!

Чет Авг 06, 2015 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Forester2003 написа:
Благодаря за уточнението!

Захващането мисля, че е идентично.

За мигачите в калниците си прав, но може да се помисли за прехвърляне на функциите им върху мигачите на огледалата.
Тоест смяната става възможна, но с много жичкаджийстване.
Така няма ли опасност някъде нещо да се претовари, предвид, че не е замисляно първоначално в този вид?

Надявам се темата да бъде полезна на повече съфорумци.

Лично за мен самостоятелното прибиране на огледалата и по-големият им размер прицнипно си заслужава този труд, не толкова мигачите.
Ако някой има схемата на кабелите на огледалата от 03 и 06 кой цвят за какво е - ще бъда благодарен!

иди при първия свестен алармаджия и ще ти ги върже и мигачите и моторчетата за прибиране.

Пет Авг 07, 2015 7:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Едва сега ми остана време да се занимавам пак с огледалата - днес ми казаха нова хватка:
Нямало как да се направят огледалата защото трябвало да се препрограмирва компа.
Общо взето от 10 майстора - на никой не му се занимава да ми вземе парите.
Препоръчайте ми някой ама да не е да си говорим общи приказки само с него.
Готов съм да закарам колата и ако трябва да го изчакам да свърши работата, без значение от района.
За последната седмица ми хвалиха 3ма дето само се чешеха по главите.
Поздрави!

Съб Сеп 10, 2016 1:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 201
Автомобил: Jeep Cherokee 2.5CRD
Телефон: 0889525074
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Къде си, колега?
Ако беше моята кола, щях да се чеша и мисля как да стане... не съм майстор, ама си се занимавам в извънработно време с моите и на приятели мпс-та. Та ако си наблизо, ми стана интересно дали ти е толкова сложен казуса и можем ли да ги излъжем да заработят тея олгедала...

Съб Сеп 10, 2016 2:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Никой ли не е правил тази гимнастика...

Нед Сеп 11, 2016 7:37 am
Върнете се в началото
Профил