Отговори на тема
 Покупка на Форестър 
Автор Съобщение

Постове: 6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги ,
реших и аз да сменя марката и да мина на Субару. Знам , че ще ми се отговори чети има много писано , но така и не намерих отговори на точно това което търся .
За което моля да бъда извинен ако въпросите ми ги има вече зададени.

Субаруто което съм харесал е Форестър 2007 година 158 к.с. Би Фуел внос от Италия.
Нямам много опит с бензинови коли още по-малко пък с такива на газ затова искам да попитам за нещата които ме притесниха при пробата на колата.
1.Двигателят работи много тихо но когато мине на газ се усеща едно тресене в ниските обороти като се тресе цялото купе, звука не се променя просто тресе, това на бензин го няма , дали има проблем с настройките на ГУ или е нещо друго? ГУ е БРЦ и е фабрично монтирана ако това има значение.
2. Свети постоянно Круиз контрол , дори и на обороти само , опитах да го изгася от бутона не реагира , какъв може да е проблема?
3.Има ли нещо друго важно което е задължително да погледна преди покупката?

Иначе колата е доста запазена и ми допада доста , но бих се радвал на компетентно мнение какво мога да очаквам от това което съм описал.

Благодаря ви предварително.

Последна промяна la_vesko на Пет Окт 30, 2015 10:00 pm, променена общо 1 път

Пет Окт 30, 2015 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нищо лично,но на човек който не знае как се пише Субару не бих отговорил. :shock:

Пет Окт 30, 2015 9:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да очаквах подобно отношение , мерси все пак .

Пет Окт 30, 2015 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,

Очевидно щом нямаш проблеми на бензин, проблема ти е с газта.
Първо мини през сервиз, който е специализиран в подръжка на Субару, за да ти направят диагностика.
После отиди в сервиз на БРЦ или газаджия.

Не е лошо да сложиш в подписа си от кой град си. Поразгледай форума и ползвай търсачката - ще откриеш много полезна информация.

Трудно е да ти се даде отговор на подобен въпрос, защото причините може да са много. Затова - специализиран сервиз.

Круиз контрола ти свети защото колата е записала грешка.

Пет Окт 30, 2015 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Няма Субару с фабрична газ,тя се монтира от дилара в АГУ сервиз.Щом свети чека значи има натрупани грешки които могат да се прочетат и да се отстранят проблемите,ако се знае от кой град си колеги биха ти помогна ли.Не се препоръчва покупка на Субару с монтирана уредба АГУ,означава кола на доста километри с не-реален кИлометраж,отделно АГУ майсторите вдигат ръце от коли с монтирани уредби в чужбина,говорим за компа на АГУ.Във Форума има тема за бели сервизи,избери си най близкия и провери колата преди покупката,ще си спестиш много нерви за в бъдеще.Добре дошъл при правилната марка автомобили,не сме толкова неотзивчиви ,но просто попитай правилно. :beer:

Пет Окт 30, 2015 10:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за отговорите ,
зная че това е начина сервиз диагностика и т.н. и ако беше така надали щях да питам ,
но колата е без номера и нямам опция от продавача да я закарам във сервиз мога да я пробвам пред автокъщата .

Пет Окт 30, 2015 10:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Бягай надалеч и от колата и от продавач :idea:

Пет Окт 30, 2015 10:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Бягай,що няма проверка. :idea:

Пет Окт 30, 2015 10:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
мерси

Пет Окт 30, 2015 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Подобна недобра работа на мотора на ГАЗ обикнвено се дължи на износени дюзи на газовото и/или на изпарителя. Това означава, че самото газово е над 100-150 хил км, което пък означава , че колата е карана толкова на газ. Тук възниква съмнение за състоянието на клапаните на мотора. Щом на бензин работи добре, може би за сега са ОК, но това няма да е за дълго.
Трудно се намира в БГ газаджия , който да има софтуер за БРЦ и след покупката със сигурност ще се наложи ремонт на АГУ-то. Накрая се стига до смяна на изпарител и дюзи, а по-късно и до компютъра. Така все едно слагаш ново газово.
Колегата по-горе е прав за круиза.. щом свети постоянно има записана грешка и е добре да се прочете.

Хубаво е колата да се погледне отдолу - тампони,маншони и т.н.
Успех!

Пет Окт 30, 2015 11:27 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за съветите колега ,
газовата уредба е течна фаза понe така ми каза тоя който прави диагностиката на колата и при самата диагностиката даде следните грешки
P0030 , P2433, P2444, и P0140 , каза че има проблем със ламбда сондата.

Съб Окт 31, 2015 4:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Отговори с цитат
Колега,

И още малко - по принцип италианците са големи "мърлячи" по отношение на поддръжка на автомобили.
Докато е на 2-3 години ходят по задължение в сервиз, а след това въобще не не я поглеждат - само сипват бензин/газ/нафта и това е.
Имал съм случай при който маслото не е сменяно на 25к километра.
Причината е, че в Италия поддържането на автомобил е доста скъпо.

Естествено, че има и изключения, но те са рядкост.

Съвета ми е - отваряйте си очите на осем, когато взимате кола от Италия.

Поздрави.

Съб Окт 31, 2015 6:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 314
Автомобил: Forester SG 2.0 MT 1.6 inch lift
Телефон: нула886495045
Рейтинг: 546
Отговори с цитат
Колите от Италия с монтирани газови уредби BRC са със заключен софтуер и компютъра не може да се препрограмира.

Нед Ное 01, 2015 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мммда , ясно мерси много колега , явно това не е моята кола. Жалко допадна ми много , но явно възможните проблеми са много при тази конкретно и надали си струва.

Нед Ное 01, 2015 5:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема