Отговори на тема
 Шум в скоростната кутия 
Автор Съобщение

Постове: 19
Автомобил: Forester 2.0X 125 2003г
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги!
Карам Фори 2.0X125кс.2003г
С течение на времето се появи един шум(нещо като ручене )от към скоростната кутия.При натискане на педала на съединителя шумът (рученето)изчезва,както на място, така и в движение.
Скоростите влизат и се сменят перфектно,няма претрисания при потегляне от място или нещо подобно.
Да кажа , че при цялостното обслужване на колата,което направих преди две години когато я купих,е сменено и маслото на скоростната кутия и деферинциалите включително.
При студен мотор шумът е доста уловим,отчетлив и дразнещ на фона на звукът от двигателя.Когато колата загрее и мотора отихне шумът (рученето )остава, но значително по -слабо.

Моля Ви за мнения по въпроса.

Благодаря предварително! :beer:

Последна промяна ivan ilarionov на Пет Мар 25, 2016 9:46 pm, променена общо 1 път

Пет Мар 25, 2016 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз залагам лагери първичен вал..При мен също се появи леко този шум и съм почти сигурен че е това.Хубавото е че не се скапват изведнъж,изкарват с шум доста време.

Пет Мар 25, 2016 9:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема