|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Kixam
Регистриран на: Сря Юни 29, 2016 5:11 pm Постове: 49 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0 xt MY 03
Рейтинг: 0
|

Здравейте колеги, Добре заварили! Най-накрая взех решението да се метна и аз на един форестер след дълго чудене и други марки.    Разбира се, като всеки ентусиаст, след покупката дойде и коледа през юни  : +- още някои неща които дойдоха по-късно.  Вече всичко е монтирано в колата. Снощи към 23:00, след като всичко си беше вече по мястото, не можах да се здържа и излязох да тествам колата вече по-спокоен. Успях да я настъпя както трява и резултата беше  , не я бях настъпвал досега толко яко и не очквах да върви толкова добре За съжаление от водната помпа протече при маркучите за турбото, ще се сменят скобите явно годините им са си казали думата. Като цяло съм супер доволен от колата, нямам търпение да я тествам зимата и някъде извън пътищата. Има забележки за дооправяне, но тях с времето - предстои смяна на крушки по таблото, че доста ги няма, малко окачване (биалетки +- някой накрайник). Ако някой може да удари едно рамо с някой съвет за люка ще съм много благодарен - не работи хич, свалих моторчето и го пробвах директно на акумолатора - работи. мерих кабелите отзад до колкото успях сам - няма 12в на захранващите кабели, не открих бушон за люка. ( трябва ли да има постоянно когато е на контакт ? Има ли бушон някъде за люка или е закачен към някой друг?). Но това засега остава на заден план. Също така, ако някой му се намира пръскалка за фара дясна да свирка, че сега мята вода напред като пожарна  мога да пръскам хората по тротоарите ПС - май тази кола, докато не се разпадне, едва ли ще я сменя.
|
|
|
|
| Сря Юли 06, 2016 1:56 pm |
|
|
|
angel1972ex
Регистриран на: Нед Май 17, 2015 9:35 am Постове: 132 Местоположение: ПАЗАРДЖИК
Автомобил: Субару Легаси 1998 г.
Телефон: 0896634354
Рейтинг: 89 
|
|
Честито със здраве да си я караш и само радост да ти носи
|
|
|
|
| Сря Юли 06, 2016 2:15 pm |
|
|
|
speshi
Автомобил: OUTBACK 2.0D Unlimited CVT 2015
Рейтинг: 21
|
|
Честито колега, пожелавам ти безавариен път!
|
|
|
|
| Сря Юли 06, 2016 2:39 pm |
|
|
|
whoishrb
Регистриран на: Пон Апр 04, 2016 9:56 am Постове: 36 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Forester 00' 2.0 AT
Рейтинг: 81 
|
Здравей, Честито и безаварийно. Не си написал от къде си или аз не съм прочел. Относно шибедаха - аз ползвах услугите на този човек: http://vento.free.bg/ и съм много доволен, но това става въпрос за София. Поздрави!
|
|
|
|
| Сря Юли 06, 2016 2:55 pm |
|
|
|
Kixam
|
Здравейте колеги, Благодаря за пожеланията и аз се надявам на много безаварийни километри. Вече почти всичко като консуматив е сменено, останаха биалетките и "джама на тавана"  . Чудех се, някой дали си е играл да сменя крушките по таблото и копчетата с диаодни и дали въобще има такава възможност. Вчера успешно успях да подменя моите, но при това каране на фарове пак ще изгорят след някой и друг месец. Другият вариант е да слагам ДРЛ модул да пали само фаровете след запалване на двигателя.
|
|
|
|
| Пон Юли 11, 2016 4:38 pm |
|
|
|
Alxx
|
Kixam написа: Здравейте колеги,
Чудех се, някой дали си е играл да сменя крушките по таблото и копчетата с диаодни... Мхм, аз. Набих диодна лента V-tac, 0,6W/m, която идва разделена на сегменти по три диода. Малко играчка е с поялника да пуснеш захранването, но ефектът е умопомрачителен и за мен си заслужава. Иначе, има готови диоди в цокъл вместо оригиналните крушки, но интензитетът на светене ми се видя слаб и имам лош опит с такива(горят често).
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Юли 11, 2016 11:42 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
С лента и диоди е най добре става ден.
Sent from my C6902 using Tapatalk
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Юли 12, 2016 4:42 am |
|
|
|
Eastplayer
Регистриран на: Пон Фев 01, 2016 12:53 am Постове: 31 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester (SF)
Телефон: 0894391445
|
|
Със здраве да си я караш колега.
|
|
|
|
| Вто Юли 12, 2016 7:27 pm |
|
|
|
valeri_vachev
Регистриран на: Пон Окт 06, 2014 4:01 pm Постове: 496 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145   
|
|
_________________ Subaru Outbаck II, 2.5 АТ 2001, 2014-2021 Subaru Forester III, 2.0 AT 2008, 2021-2023 Subaru Outbаck III, 2.5 АТ 2008, 2023-2025 Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...
|
|
|
|
| Сря Юли 13, 2016 7:58 am |
|
|
|
Kixam
|
Ами много ме сърби да ида на риба някъде, да го тествам малко извън пътя, ама се пусти задачи  . Като се намеси нежната половина и плановете рязко се променят без предупреждение и то все в последния момент. ПС - Някой да знае къде се намира бушона за люка? Не намирам такъв отделен, през кои релета минава? Тествах мотора работи си. За управлението нямам идея дали е ок. На захранващите кабели на конектора на мотора като дам на контакт няма никой, а до колкото успях да разбера от схемите май трябва да има постоянни 12в. Мисля тия дни, да пусна директно до буксата 12в да тествам дали ще тръгне  .
|
|
|
|
| Сря Юли 13, 2016 1:44 pm |
|
|
|
Kixam
|
Здравейте колеги, Успях да си поправя люка, малко лоша ел връзка и малко раздвижване на механизма на определени места, за съжаление сработва частично. Сега се отваря с малко помощ от моя страна. Проблема е, че движещия механизъм дърпа левия водач малко по-късно от десния в задната страна. Някой да има идея как се пренастройва механизма и по-точно въжетата които дърпат/бутат стъклото? Иначе е готино като се отвори люка. Ще взема да се изживея като абитуриент някой ден  .
|
|
|
|
| Нед Юли 17, 2016 3:44 pm |
|
|
|
Kixam
|
Здрарейте колеги, От вчера Фори се запозна с газта и за сега изглежда се разбират. Изникна обаче един въпрос който си задавам. Резервна гума тип патерица или ремонтен комплект, такъв с който продават новите коли? След като метнах резервната гума в багажника, той взе че изчезна Моля газифицираните да споделят мнения, наблюдения, личен опит и тн. Пс - ако някой може да ми каже какъв размер трябва да ми е патерицата ще е супер. Сегашния размер на гумите ми е 215/65/16 и не мисля да го променя и за в бъдеще.
|
|
|
|
| Пет Юли 29, 2016 10:18 am |
|
|
|
Vmax
|
Kixam написа: Здрарейте колеги,
Изникна обаче един въпрос който си задавам. Резервна гума тип патерица или ремонтен комплект, такъв с който продават новите коли? От 2008г позлвам ремонтен комплект ( спрей - 2бр. ) и съм го ползвал веднъж - залепи издишаща баскетболна топка Ако караш с нови гуми и не правиш екстремен офроуд, остави резервната гума в мазето.
|
|
|
|
| Пет Юли 29, 2016 12:39 pm |
|
|
|
srg
|
|
На мен като ми монтираха газовата, тя направо си вървеше с едно несесерче, в което има помпа, която се включва в запалката и флакон с нещо, което се предполага, че лепи. Тъпото е, че аз бях с патерица, която 2 седмици след като монтираха газовата успях да забравя на една автомивка и карам без резервна вече 2 години.
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
|
|
| Пет Юли 29, 2016 12:42 pm |
|
|
|
TCH
|
|
За да ти е мирна главата най-добре да си имаш гума, а не комплект. Един път ще удариш някоя по-голяма дупка и ще изкривиш джанта и тогава с тоя комплект нищо не може да направиш.
|
|
|
|
| Нед Юли 31, 2016 5:49 pm |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|
Аз си нося гумата само на дълги пътувания (Примерно Варна - София). Иначе на къси междуградски не си правя труда да я свалям (Примерно Варна - В.Търново)  Подозирам, че някой ден ще ме лаят лисиците на някой по-горист завой ама ... да видим. Носи си гумата най-добре. Тия патерици не ми вдъхват доверие.
|
|
|
|
| Нед Юли 31, 2016 8:03 pm |
|
|
|
Kixam
|
Здравейте, Благодаря за мненията. Ще заложа на патерица. Наистина веднъж ще потрябва. Като се сдобия с въпросната патерица с един мераклия ще се опитаме да я закрепим под оригигиналния леген за резрванта гума. На пръв поглед изглежда възможно, но ще трябва да се провери, колко надолу ще дойде и дали ще се вмести, ако пожънем успех ще споделя PS - Врътнах едни 1000 + км и останах доста приятно изненадан от вървеж, динамика, цялостно представяне. Разход газ 9,7 - 11,5 - по-малкия без климатик и предимно магистрала, по високия с всички екстри и 120 + км предполагам е добре. Единственото което малко ме дразни е шума в купето, който си е доста в сравнение с предишната ми кола, мондео 2008, но пък всичко останало компенсира този недостатък.
|
|
|
|
| Пон Авг 08, 2016 1:59 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|