Отговори на тема
 Странен проблем с запалване на Форестър 99 турбо 
Автор Съобщение

Постове: 12
Автомобил: forester 99 2.0 turbo 4AT
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Проблема се изразява в следните симптоми:
1. На студен двигател при температури <30градуса колата пали от полвин оборот
2. На студен двигател при температури >30градуса(като беше около 40), мотора върти 9,10 пъти и тогава пали
3. Ако се извърши стъпка (2), повторното запалване е като в стъпка (1) - първата снимка показва точно това.
4. При изгасяне на напълно загрял мотор, престой над 30мин, колата пали като (2), при по малък престой (1). -2рата снимка показва това

Прикачвам 2 графики(искрено благодаря на Влади от Любо сервиз който диагностицира колата) в които се виждат параметрите на мотора при палене.
В момента на трудно палене се забелязват инжекторни времена над 10милиескунди, при температура от датчика на антифриз(30-35).

Сменени са: Бензинов филтър, рециклирана бензинова помпа оргиналдъ, инжектори чистени на ултразвук, ламбда сонда универсална.
Колата се кара на газ, настройвана перфектно при Тони(DynamicArt) с широколентова сонда.

Прикачени файлове:
IMAG0269.jpg
IMAG0269.jpg [ 2.74 MiB | Прегледано 481 пъти ]
IMAG0271.jpg
IMAG0271.jpg [ 2.94 MiB | Прегледано 481 пъти ]
Пет Юли 14, 2017 3:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
регулатор на налягането на рейката ?

Съб Юли 29, 2017 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Регулатора работи, уж. Вадих му мъркучето за колекторите и го държах 5 минути на запален мотор, с надеждата да препикае от там, но уви.
Колата беше с Walbro 255.. налягането на запален мотор беше над 4 бар-а.. Сменихме помпата с стокова налгяането се оправи(мисля че беше малко под 3 бар-а на запален мотор)

Сря Авг 02, 2017 10:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вакуум мерен ли е?

Сря Авг 02, 2017 10:29 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Вакум-а на загрял мотор беше 59-60кпа(варираше между това), открихме лиик на единия маркуч на PCV клапана, след това вакума беше 63-64кпа.Мотора е ребилдван преди 20хил км(сегменти, глави, нов кол. вал, нови бутала)

Сря Авг 02, 2017 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Имам чуството че имам течащ инжектор(и). Миналата зима, колата спря да пали на студено, искаше 3 пъти въртене по 5 секунди и то с педала натиснат до доло за да запали. Свалиха ми инжекторите за чистене, като казаха че след като колата е седяла 1 ден, свещите са мокри. След почистването на инжекторите(казаха ми че сайд фиид немогат да ги мерят само да ги чистят), нещата се оправиха, но тогава температурите бяха ниски и колата палеше, като се стопли времето се прояви този проблем. После Влади ми погледна налягането в рейката и... при запален мотор манометъра удари максимума(4бар-а).... помпата беше Walbro 255, сменихме я с стокова рециклирана и налягането на бензина падна на малко под 3 бар-а под айдл, но това не промени паленето. При чистенето на инжекторите смених и маслото, щото.. сещате се от непалене зимата кво беше станало.
По съвет на Влади, пробвах следното: На запалена кола, малко преди да паркирам, превключвам на бензин, паркирам, и после си вадя буксата на бензиновата помпа и оставям мотора да угасне като му свърши говирото(под претекст че ще източи налягането в рейката), но това не повлия на паленето полвин час по късно.

Ако някой му идва няква идея... мисля да свалям пак инжектори най скоро време, че да не се оака мотора ако това е проблема.

Поздрави,
Николай

Сря Авг 02, 2017 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колата с газ ли е?
Имам 4 сайд фийд инжектора макар и по големи и мога да ти ги дам за проба.

Сря Авг 02, 2017 10:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема