|
Страница 1 от 1
|
|
Леко захождане на Forester 09 надясно...
| Автор |
Съобщение |
|
F_O_R_E_S_T_E_R
Регистриран на: Вто Окт 14, 2008 4:06 pm Постове: 96 Местоположение: София
Автомобил: Forester MY09 Diesel
Рейтинг: 0
|
Колеги вчера докарахме колата от Пловдив, обаче по време на движение волана бие леко надясно. Примерно карам в най-лявата лента пускам волана и автомобила тръгва лекичко да навлиза в дясната лента, а после от дясната в банкета  Спряхме на бензиностанция и се оакза, че налягането в лявата гума е ниско, изравнихме го с това на дясната и пак газ към София, обаче пак правеше така - пуснеш ли волана не върви в права посока, ами бие надясно. Да не би нещо центровката да не е в ред...
Звъннах на дилърите, но те казаха, че може да е причинено от лекия наклон, който има магистралата в следствие да се оттича водата и от вятъра който имаше вчера, но снощи в града пак правеше така, кофти работа?
Някой от колегите с новия модел сблъсквал ли се е с това? И още едно въпросче, на колко бара са ви напомпани гумите, тъй като книжките още не са дошли при мен и не съм сигурен... Мерси предварително!
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 4:18 pm |
|
|
|
erjitka
|
Здрасти,
провери баланса на гумите, може от това да се причини бягане. Не съм срещал такова бягане... освен може би когато има силен вятър
А за гумите - 2.0 - 2.1, така пише и на стикера на шофьорската врата.
Поздрави!
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 4:22 pm |
|
|
|
Balgarian
Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 1:19 pm Постове: 104 Местоположение: Varna Рейтинг: 0
|

Колега, това за ново Фори ли става въпрос. Ако е така ме учудва, че едната гума е с по-ниско налягане, защото преди да излезе от магазина трябва да я проверят. Това говори или за немарливи дилъри или наистина за дефектна гума ( винтил ). Аз съм много чувствителен към дърпане на една страна, защото карам с една ръка главно и веднага го усещам. Предната кола затова я смених, имах чувството, че дърпа на дясно и след смяна на гуми, баланси, реглажи и др. не можаха да ме убедят, че не дърпа. От новото Фори оплаквания нямам, но наистина се усещат наклон на пътя (не и на магистралата ако не е явен) и силен вятър.
А моята книжка вчера пристигна вече в български вариант на хартиен носител, така че попитай пак дилъра си за нея. Но там не пише нищо за налягането на гумите освен "вижте табелката за налягането в гумите, намираща се на средната колонка от страната на шофьора". Така и направи - мисля че беше 2.2 атм. ако се не лъжа.
Между другото, когато колата дърпа нядясно волана завърта ли се леко в същата посока или не? Направи и опит кога дърпа най-силно, при ускорение или при рязко натискане на спирачката. Според мен проблема ти ако го има изобщо е във въпросната гума, наблюдавай я дали изпуска.
_________________ Subaru Forester 2.0 TD XS 6MT 2N
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 5:11 pm |
|
|
|
F_O_R_E_S_T_E_R
Регистриран на: Вто Окт 14, 2008 4:06 pm Постове: 96 Местоположение: София
Автомобил: Forester MY09 Diesel
|

Balgarian написа: Колега, това за ново Фори ли става въпрос. Ако е така ме учудва, че едната гума е с по-ниско налягане, защото преди да излезе от магазина трябва да я проверят. Това говори или за немарливи дилъри или наистина за дефектна гума ( винтил ). Аз съм много чувствителен към дърпане на една страна, защото карам с една ръка главно и веднага го усещам. Предната кола затова я смених, имах чувството, че дърпа на дясно и след смяна на гуми, баланси, реглажи и др. не можаха да ме убедят, че не дърпа. От новото Фори оплаквания нямам, но наистина се усещат наклон на пътя (не и на магистралата ако не е явен) и силен вятър. А моята книжка вчера пристигна вече в български вариант на хартиен носител, така че попитай пак дилъра си за нея. Но там не пише нищо за налягането на гумите освен "вижте табелката за налягането в гумите, намираща се на средната колонка от страната на шофьора". Така и направи - мисля че беше 2.2 атм. ако се не лъжа. Между другото, когато колата дърпа нядясно волана завърта ли се леко в същата посока или не? Направи и опит кога дърпа най-силно, при ускорение или при рязко натискане на спирачката. Според мен проблема ти ако го има изобщо е във въпросната гума, наблюдавай я дали изпуска.
Колега, да за новия Форестър става дума. Волана и той лееекичко се завърта надясно, дали това означава, че проблемът е в гумата. А относно гумите, когато получихме колата едната (дясна предна) беше чувствително по-спаднала (като проверихме беше на 2,1 бара). Напомпахме я, обаче манометъра (мисля, че така се казваше) показа 2,6 бара на предна лява и до толкова напомпахме и предната дясна. После в друга бензиностанция пак проверихме налягането и там манометъра показа дори 3,0  Та явно манометрите показват някакво отклонение, но интересното е, че на 2,1-2,2 бара гумата изглеждаше като спаднала, в смисъл вижда се само профила на гумата, но не и грайфера й. Възможно е и манометрите да са били нещо повредени - става дума за тези подвижните до бензиноколонките.
Мерси за отговорите отново, колеги!
П.П. Колеги някой от вас вчера да беше в София, видях сивкав Форестър '09, и си викам сега ще догоня колегата, ама си викам айде да не притеснявам човека, беше към 1 и нещо през ноща.
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 8:23 pm |
|
|
|
HRISTO_ALBENA
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 2:25 pm Постове: 16 Местоположение: варна Рейтинг: 0
|
И на мен ми се получи така, след като сложих новите зимни гуми и излязох на "извънградско"(В града не съм усещал да бие). След 40 - 50 км. всичко се оправи.
има подобна тема и в Импреса, така че don't 
_________________ SUBARU FORESTER 1N 2.0XS 4AT
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 11:45 pm |
|
|
|
suncho009
Регистриран на: Пон Сеп 17, 2007 11:02 am Постове: 175 Местоположение: Spain
Автомобил: Импреса 2,0R,2007
Телефон: 0897342858
|
Тез по бензиностанциите никога не показват еднакво,освен това със загряването на гумите налягането се повишава,След минаване на повече от километър и половина гумите са вече загряти и съответно показанията ще са по-високи.А ако искаш да го контролираш по-добре(налягането) купи си един дигитален манометър и мери винаги само с него.Има и едни дето се монтират на мястото на вентила и изпращат радиосигнал на дисплей вътре в купето.Това е най-доброто решение според мен,струват около 130?
http://www.tpms-bg.com/
Поздрави!
_________________ Някой ден и аз ш'зема да напиша една умност тука!
|
|
|
|
| Нед Дек 14, 2008 2:53 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|