Отговори на тема
 Проблем с 4ЕАТ - решен! 
Автор Съобщение

Постове: 24
Автомобил: Forester II 2.0XT
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте на всички, отварям въпросната тема с цел подпомагането на колеги, които биха могли да се сблъскат с подобен проблем. В събота вечерта излязох с приятели, реших да подам рязко газ и натискайки педала усетих някакво прескачане, все едно скъсах жило или нещо подобно. Веднага след това забелязах, че само с докосването на газта колата набира и върви ненормално много, и на високи обороти. Тръгнах да спирам, за да отворя капака и натискайки спирачката превключването стана много силно и с удар, казах си кутията отиде.... Спрях отворих капака...нищо не забелязах, огледах за течове на масло...нищо. Седнах в колата и се замислих какво ли е станало, тръгнах и колата вървеше само на 1-ва скорост, изобщо не превключваше единствено задна и първа... ](*,) пак спрях изгасих колата и натиснах няколко пъти педала на газта, направи ми впечатление, че не усещам бутона на кикдауна. Залегнах и откачих буксата му и колата започна да превключва нормално, на сутринта свалих въпросния превключвател, който е нах-обикновена стоп-машинка. Та въпросния бутон е заседнал в положение на комутация(включено). Днес ще го поръчам, за да го подменя, тъй като стария го разглобих и не може да се поправи. Темата може и да не е за тук, моля модераторите да ме извинят. Дано съм бил или да бъда полезен на някой колега! Живи и здрави! :beer:
 28

Пон Окт 23, 2017 11:30 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема