|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
ramon
|
|
Честита Коледа на всички фенове на Субару и на техните семейства! Решил съм да закупя Форестър и вече направих първия оглед. След като направих проверка по VIN в любезно предоставения ми от CoomingSoon руски сайт установих следната разлика: на ламаринката на колата е записан двигател тип EJ201NXWAB , в сайта е посочен този
2000CC EMPI SOHC NA (EJ202). От прочетеното в руска статия за предимства и недостатъци на Субару се посочва, че на гореспоменатите двигатели се монтират автоматични ск. кутии TZ1A3ZS2AA, а на моята табела е TZ1A3ZS3AA. Останалите параметри доколкото ги разчетох съвпадат.
Тези разлики предизвикват въпроси. Предварително благодаря за помощта. Поздрави!
|
|
|
|
| Пон Дек 29, 2008 11:22 am |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
Привет и честита Коледа. Честно казано аз не съм специалист в тази област. Предполагам, че има разлика в номерата за американските и европейските модели. Възможно e в сайта, който си проверил също да има грешка. Опитай ръчно да си разчетеш номера. Ето сайт, в който са описани позициите. Информацията за мотора е кодирана в 6-тия символ от VIN номера.
http://www.cars101.com/subaru/vin.html#forester
http://en.wikibooks.org/wiki/Vehicle_Id ... (VIN_codes)/Subaru/VIN_Codes
п.п. Мисля,че тази информация обаче се отнася повече за американските модели.
|
|
|
|
| Пон Дек 29, 2008 3:20 pm |
|
|
|
ramon
|
|
Благодаря ComingSoon, предложените от теб сайтове са за американския пазар. Продължавайки търсенето установих, че в представителството на Субару България не разполагат с тази информация. От проверката в руските сайтове на три места излизат еднакви данни, но несъвпадащи с тези на табелката от суби. Според представител на Субару България не трябвало да се притеснявам, защото ако си работи колата всичко е наред. По-скоро притеснение има ако е сменян двигателя. Ако е имало такова нещо двигател и скоростна кутия задължително ли вървят заедно?
Поздрави!
|
|
|
|
| Пон Дек 29, 2008 4:35 pm |
|
|
|
ramon
|
|
Хубаво е да се мине отново по пътя по който си минал, така можеш да провериш за пропуски. Това и направих и в руския сайт установих, че по отношение на двигателя посочените данни важат и за двата-EJ201=EJ202. По отношение на авт. ск. кутия до момента нищо ново, предполагам, че е по нова версия. Ако излезе нещо ще пиша.
|
|
|
|
| Пон Дек 29, 2008 5:20 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|