Отговори на тема
 Твърда возия на Форестър S Turbo 
Автор Съобщение

Постове: 10
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
имам форестър турбо от 2001-ва година на 200 хиляди реални километри. Колата е много запазена, внесена е преди 2 години от Швейцария, но много ме дразни твърдата, направо подскачаща возия. Всяка дупчица по улицата се усеща директно в купето. За сравнение на майка ми колата - рено клио от 2002ра вози много по-добре. Форестъра е с оригинални джанти 16ки - 215/65/16. Напомпани са както пише на вратата, окачването е наред, предните амортисьори са нови и предполагам, че просто така си вози. Предишната ми кола беше Ауди А4 и нямаше нищо общо, но преполагам просто класа е различен.Та преди да я продам въпросите ми са:

1. Следващите модели форестър (SG и SH) по-добре ли са или направо да минавам на Легаси/Аутбек ?
2. Има ли разлика във возията на Форестър турбо и не турбо моделите.
3. Ако сложа 15ки джанти ще вози ли по-меко?

Мерси предварително.

Пон Фев 01, 2021 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пиши от къде си и направо виж колеги да те повозят и на 15ки и следващо поколение.
По принцип, ако си сложил газови амортисьори, те возят много по-твърдо.
Маслените са меки, но хората не ги предпочитат, защото по-бързо се скапват (поне такава е славата).
Комбинацията маслени + 15ка и висока гума, може и да не те дразни толкова, въпросът е дали си струва да пробваш.
Не можеш да сравняваш френска с японска (не лимузина (лексус и ледженд и подобни))... франсетата винаги са возели и ще возят по-меко.
Аутбек/Трибека вози по-меко, но не очаквай чудеса. Ако ще продаваш да купуваш друга - задължително намери колеги да те повозят.

Пон Фев 01, 2021 2:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
SF вози изключително приятно и в никакъв случай не е твърдо.
Слагал съм ново окачване на SF ( Kayaba ) и си запази меката возия, но стана по стегнато и то с 215/60/16
Това което описва колегата е странно - трябва да се види с какво окачване е като марка.
Не мисля че с 15-ки ще се промени нещо осезателно.

Пон Фев 01, 2021 3:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за бързите отговори.

От Пловдив съм и ще опитам да намеря някой да ме повози, но явно след 4 години с Ауди А4 автоматик V6 тази ми се струва някак друсаща и подскачаща. Е, може и бройката да не е наред нещо ...

И все пак има ли го ляма разликата с комфорта на Аутбек и Легаси 2004та - 2008ма ?

Пон Фев 01, 2021 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
tsonko написа:
Мерси за бързите отговори.

От Пловдив съм и ще опитам да намеря някой да ме повози, но явно след 4 години с Ауди А4 автоматик V6 тази ми се струва някак друсаща и подскачаща. Е, може и бройката да не е наред нещо ...

И все пак има ли го ляма разликата с комфорта на Аутбек и Легаси 2004та - 2008ма ?

Не

Пон Фев 01, 2021 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 399
Автомобил: subaru forester s-turbo
Телефон: 0888959253
Рейтинг: 220
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нещо не е наред в окачването колега . Както каза и колегата Vmax , возията е приятна и след монтаж на Каяба с усилени пружини . Като седна в Ц класата ( W 203 ) след Форестър-а все едно се возя на лагерна количка . Между другото прегледай задните тампони на носачите отпред . Като финишират те , колелото се измества назад през дупките и усещането е доста неприятно , а потропването в начален стадий е минимално ( ако са оригиналните маслени) .

Пон Фев 01, 2021 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси, ще прегледам първо окачването в този случай.
Лек ден.

Вто Фев 02, 2021 12:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Отговори с цитат
Обзалагам се ,че амовете са сменени с газови-двойнодействащи.Сложих такива отзад и колата стана като трупче,усеща се като "спортно" окачване за разлика от оригиналните маслени амове. ;)

Вто Фев 02, 2021 5:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Аз затова писах за маслените. И аз съм така. Ако нямам поне 50кг багаж отзад, подскачам като каруца по легнали полицаи и неравности.

Вто Фев 02, 2021 6:13 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема