Отговори на тема
 АСК спря да превключва 
Автор Съобщение

Постове: 2
Автомобил: Forester 2.0XT, 2004
Телефон: +359885253608
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Фори, 2.0 XT, 2004. Нов съм тук. Днес на Петрохан АСК спря да превключва. Подобно на тази тема viewtopic.php?f=7&t=21520. Вече в София като минах на зимно и сякаш се оправи. Иначе до над 5000 оборота не превключваше, по нагоре не посмях да натискам. Утре ще ходя на сервиз. Струва ми се ча се повреди след едно малко по нервно изпреварване. Ще ви държа в течение. Ще видя и тоя kickdown. Соленоида е сменен тази година.

Нед Авг 20, 2023 8:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: Forester 2.0XT, 2004
Телефон: +359885253608
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Развитието е положително! Под педала за газта има едно бутонче, което като натиснеш газ до ламарината, превключва на по-ниска предавка. Усещането е като турбо върху турбото. Полезно е при изпреварване. Та, пружинката (kickdown), която го връща, се е била счупила. Сега го извадихме (1 мин работа, с пръсти става). Колата върви нормално и сега трябва да намерим друга такава пружинка. Лошото е че този модел (2004 SUBARU II) е последен с такава джаджа и трудно се намира. Явно ситуацията се е случила при едно рязко изпреварване, когато натиснах педала по-грубо.

Като се счупи тази джаджа, реално само караш на първа. Човек може сам да си го оправи на път. Бъркаш под педала за газта, нагоре и там някъде е джджата, дърпаш я да излезе и се прибираш по живо по здраво.

Сега когато е счупена, разликата е че тази функция (при газ до дупка, да мине на по-долна предавка) не работи. Ако толкова ти потрябва, трябва да смениш предавката ръчно надолу. Аз мисля да не пробвам.

Това се случи при МИТАКА СУБАРУ, София бул Климент Охридски (те не работят тази седмица, но ме приеха). Благодаря им!
 30

Пон Авг 21, 2023 9:27 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема