Отговори на тема
 Масло в автом.скорости на Субару Форестър III (2008-2010) 
Автор Съобщение

Постове: 33
Автомобил: Субару Форестър
Телефон: 0877976384
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!
Някой може ли да ми помогне с информация!
Как да проверя нивото на маслото в автоматичната скоростна кутия на Субару Форестър III (2008-2010) и какво масло да слагам, ако е необходимо.

Пет Дек 06, 2024 9:32 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Автомобил: Subaru Forester SH
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Маслото се проверява като на загрят мотор ако нямаш допълнителен уред през OBD2 да погледнеш температурата ориентировачно шофиране 10км спираш на равно място,изреждаш всички позиции на лоста даваш на паркин, оставяш мотора да работи слизаш и гледаш щеката трябва маслото да не е повече от горната дупка на HOT индикацията на щеката или да не е под долната дупка на HOT индикацията. Това е идеалния вариант ако е малко повече е добре да се източи става най лесно през щеката със спринцовка и прозрачен шлаух ф8 ако е по малко е задължително да се добави. Марката масло не е толкова важно стига да отговаря на Subaru ATF HP и е добре за самата кутия когато опресняваш да започнеш със една марка и в бъдещето да слагаш само нея. АТФ маслата могат да се смесват но така им се развалят показателите. Аз ползвам Мотул Мулти Атф за 4ЕАТ кутията ми и съм доволен цена/качество
 8

Пон Сеп 01, 2025 8:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема