Отговори на тема
 Въпрос за Forester 2.0 (1999) 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 344
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА.Форито на баща ми го купихме преди 6 месеца.Колата е внос от Австрия,след като я закупихме на другия ден отидохме да я регистрираме и да и сменим консумативите (ремъци,масла и т.н).Но ремъкът за Форестър 1999 не става и се оказва,че в Австрия са и сменяли двигателя със на Субару Форестър 2003.Кажете си мненията за това дали е на добра страна с по-новия двигател.Да изясня пак колата е Subaru Forester 2.0 1999 (ръчни скорости)

Пет Яну 01, 2010 8:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честита нова година ! :)
Това е интересно. Колега, как познахте, че двигателя е от 2003-та. На Форестър се монтира двигател 122 к.с. и 125 к.с. По-стария от 122 к.с. се среща дори и на някои коли от 2000 г. Другия от 125 к.с. се използва и до днес. По-новите двигатели от 150 к.с. са съвсем друга работа и не се сменят толкова лесно. Освен двигател е необходимо да се замени и компютър задължително.

За по-сигирно напиши номера на рамата и качи една снимка на двигателя.

Съб Яну 02, 2010 9:59 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Еми като отивахме да я взимаме от сервиза и майстора каза,че е имало някакъв проблем,но всичко се решило.Като започнал да слага ремъка за Форестър 1999 не ставал бил по-къс и тогава поръчал друг ремък на 2000,2001,2002 и все не ставали поръчал ремък на Форестър 2003 и паснал.И на компютара излезе,че двигателят е от Фори 2003 иначе няма как да пасне рамакът ама със сигорност двигателят не е от Фори 1999,защото ремакът както казах беше по къс.Тя колата е внос от Австрия незнам тези австралийци какво са я правили :!:

Съб Яну 02, 2010 2:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хм.. все пак аз бих проверил по ВИН. Иначе ако мотора е от модела след 2003-та с променливо газоразпределяне, то определено е по-добре :) Ще гори по-малко и трябва да върви повече. Само, че имам едно наум и за компетентността на сервиза - особено ако няма много опит със Субару? Сподели номера (вида) на мотора? Трябва да е написан на блока.

Съб Яну 02, 2010 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Като закупихме колата и напълнихме резервоара до горе след не точно 100 км.,а 96-98 км. като спряхме на бензиностанция и пак я напълнихме до горе напълнихме само 5.8 литра.Направо не ми се вярваше,но бях много щастлив :) И един друг въпрос колата е без климатик ако реша по-напред да и сложа климатик сигорно климатика за Форестър 1999 няма да стане нали ? Защото моделите от 2003 са с климатроници :(

Пон Мар 08, 2010 10:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 312
Автомобил: Forester 2005 2.5X
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
SuBaRu_FoReSteR написа:
Като закупихме колата и напълнихме резервоара до горе след не точно 100 км.,а 96-98 км. като спряхме на бензиностанция и пак я напълнихме до горе напълнихме само 5.8 литра.Направо не ми се вярваше,но бях много щастлив :) (

Не се размечтавай , вярвай ми, НЯМА такъв разход на бензин за тази кола. [-X
Освен ако са те дърпали по магистрала...

Пон Мар 08, 2010 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
На теб ли да вярвам или на очите си :D И не са ме дърпали по магистралата [-X по скоро аз да дърпам някой :-D Но както и да е ...

Вто Мар 09, 2010 12:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Тази зима се накефих на форкото във един черен път откадето съм минавал.Едно сузуку гранд витара влезе в калта и до там беше закъса нищо не го спира горския :subaru:

Вто Мар 09, 2010 12:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема