Отговори на тема
 Help! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester '08 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!
Младо семейство от Варна сме. И двамата обичаме да шофираме и искрено се наслаждаваме на пътуванията, още повече, че жена ми е родом от София и чистичко ни се налага да "прескачаме" до там. Хобито ми е риболов пък и си падам по лекия офроуд и така стигнах до идеята за Фори! И не само че стигнах, ами така ми се е загнездила, че успях да заразя и жената до такава степен, че и тя го иска не по-малко от мен!:)
Но, (винаги го има за съжаление) проблема ми е финансов, не мога да отделя повече от 6000лв. от семейния бюджет!:(
Въпроса ми е - може ли да се намери читав Форестър за тези пари?
Какво ще кажете за тези:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3& ... u_Forester
Загубихме се в "гората"! помогнете ни да станем "Горски", нищо че сме морски!
Благодаря Ви предварително!

Чет Апр 29, 2010 11:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 344
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
1+ http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3& ... u_Forester За тези пари мисля,че това фори е най-добре,но трябва да се види и на живо,защото сега може само да предполагаме :smt023 Но на външен вид,а и до колкото можах да видя и вътре е хубаво а пък и за 5600 лв. и с климатик 8) и за риболов с бавните няма да имаш грижи.Нека да чуем и другите колеги какво мислят :D

Чет Апр 29, 2010 12:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 228
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте! Да, и аз съм на това мнение, на външен и вътрешен вид е ок, цената е добра, остава да се види, пробва, може и механик да хвърли един поглед(двигател, ходова част и т.н.) и ако всичко е точно, Честито със Здраве и Наслука! :smt023

Чет Апр 29, 2010 10:38 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз само мога да ти препоръчам преди да платиш автомобила задължително да го прекараш през най-близкия сервиз запознат със SUBARU за да не съжаляваш после. Не знам дали във Враца има подобен... ако не става така намери поне някой, който познава марката за да те консултира на място.

Това може да ти спести много ядове вбъдеще!!!

Пет Апр 30, 2010 9:20 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Цитат:
Аз само мога да ти препоръчам преди да платиш автомобила задължително да го прекараш през най-близкия сервиз запознат със SUBARU за да не съжаляваш после. Не знам дали във Враца има подобен... ако не става така намери поне някой, който познава марката за да те консултира на място.

Това може да ти спести много ядове вбъдеще!!!

Колегата ender е прав ако имаш възможност мини през сервиз или вземи със себе си запознат човек със Субару :smt023 И да се похвалиш със снимки :D

Пет Апр 30, 2010 11:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет! Цената на една кола е относително понятие. При избора много внимателно обърни внимание на следните неща:
1. Задно окачване - пружини и амортисьори. Колкото и здрави да изгледат при натиск , то е добре да се замери височината. Ако задницата е виснала ще се налага смяна на по-горните части , което си е допълнителен разход около 600 лв.
Тези автомобили НЕ понасят много товарене в багажника въпреки, че не дават вид. Много от собствениците забравят, че това е лека кола, а не самосвал. При системно претоварване тампоните одзад се размазват. Следи от тежки товари се виждат дори по износването на плюша в багажника.
2. Течове на масло от главите на мотора, хидравликата и помпата на съединителя. Не трябва да ги има.
3. Преди да се купи колата е добре да се покара малко по-дълго - 20-30 км. След това да се пробва как се държи междуософия диференциал при пълен ляв и пълен десен завой. Не трябва да има прескачане.
4. При потегляне и маневриране не трябва да има задържане. Колата трябва да поема леко дори около 1000 оборота и да не е нужно да се подава много газ при потегляне.
5. При загрял мотор в работна температура не трябва да има вибрации и шумове на тропане, почукване или виене.
6. Гуми - четирите трябва да са еднакви и горе-долу еднакво износени.
7. ПРЕГЛЕД В СЕРВИЗ НА СУБАРУ или механик, който е наясно с марката. Стандартните "майстори" обикновено не знаят за какво става дума.

От описаните по-горе оферти аз мисля, че зеления е за предпочитане, но ВСЕ ПАК да не забравяме, че офертата е ОТ ВРАЦА!!!!!!. Това е мястото с най - "хубавите" коли в България. Лично аз НЕ бих си купил и тасове от тамошна автокъща.
Не един и двама колеги платиха няколко пъти повече от стойността на врачанска кола след покупката.

От където и да се вземе автомобила обаче следват още разходи, които е добре да се предвидят, за да няма спънка в бюджета:
- обслужване: ремъци, ролки, масла, филтри = 1200 лв.
- застраховка, данък, екотакса, регистрация = 600-700 лв.
- накладки и спирачни дискове (аз винаги ги сменям за по-сигурно) = 300 лв.

Колата е чудесен избор за екскурзии, офроуд разходки, сигурно пътуване при зимни условия и др. Системно пътуване Варна-София обаче излиза малко по-скъпо отколкото с друга кола. Разхода извън града при нормално шофиране е около 9 на 100. Едно Легаси например гори с около 1-1.5 литра по-малко.

Успех с покупката и ако има въпроси - питай смело :)

Пет Апр 30, 2010 8:46 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 228
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
Така, май и аз по горе препоръчах да се мине през механик, но няма значение! Още малко човека ще го изпратите в Япония да му прегледат колата, да не забравяме, коя година е Форито! Един съвет, не бързай и гледай, ще изкочат и други Субита! Успех! :smt023

Съб Май 01, 2010 12:13 am
Върнете се в началото
Профил YIM
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kris-uk написа:
Така, май и аз по горе препоръчах да се мине през механик, но няма значение! Още малко човека ще го изпратите в Япония да му прегледат колата, да не забравяме, коя година е Форито! Един съвет, не бързай и гледай, ще изкочат и други Субита! Успех! :smt023

Не се засягай, колега... тук сме за да си помагаме, нали? По-добре малко повече съвети сега отколкото повече пари после.

Последния, за който знам, че си купи кола от ВраТца без да я гледа майстор смени след това едва ли не цялата ходова част - амортисьори, тампони и пружини и това преди да тръгне да сменя ангренажа. Спестени 20-30лв авансово водят след себе си хиляди непредвиден разход. Идеята е точно това да бъде избегнато, защото SUBARU е много добър и здрав автомобил, но ремонтите не са от най-леките.

P.S. Мястото на покупката няма значение. Дали е Враца или Киргизтан - принципа е важен.

Съб Май 01, 2010 9:17 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря Ви за съветите! Няма да скоча без да знам къде!:) Ще огледам ще проуча, ще се консултирам... Дори да не е Фори, но със сигурност ще е Суби! Наистина сте страхотни! Благодаря! И ще питам пак!:)

Съб Май 01, 2010 12:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако не си 100% за фори виж във форума - има легасита и то едно на колега (май беше '96) което е доста под цената...
Поне във форума да те излъжат е доста по-малко вероятно. :)
успех! дано вземеш читава.

Съб Май 01, 2010 1:01 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А и щом си от Варна ела на някоя среща и огледай коли на живо.Сигурен съм,че ще излязат коли и от по- близо. :smt023

Съб Май 01, 2010 7:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 30
Автомобил: Subaru Forester GLX MY99 MT
Нов фен
Отговори с цитат
ComingSoon написа:

3. Преди да се купи колата е добре да се покара малко по-дълго - 20-30 км. След това да се пробва как се държи междуософия диференциал при пълен ляв и пълен десен завой. Не трябва да има прескачане.
4. При потегляне и маневриране не трябва да има задържане. Колата трябва да поема леко дори около 1000 оборота и да не е нужно да се подава много газ при потегляне.

Привет Колега ComingSoon,

Аз съм отскоро собственик на същото Фори като твоето и за съжаление забелязах, че при мен присъства това прескачане при пълен ляв/десен завой на първа или задна скорост. Не се забелязва винаги, но определено го има и даже щях да отварям тема с този и други два проблема (за които ще си отворя отделна тема). Моля да ми обясниш ако ти е възможно - от какво произлиза това, дали е много опасно така да се кара и евентуално как става ремонта, и колко струва съответно. Разчитам разбира се и на другите колеги притежатели на този модел, както и на всички които знаят нещо по темата.
Предварително благодаря!

Сря Май 12, 2010 11:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет, Clap. Първо честито за придобивката ! :) Нямам точна представа как се извършва подобен ремонт защото не съм минавал по този път. Все пак според мен преди всчико трябва да установиш дали проблемът наистина е в средния диф и тогава да се търсят начини за решение.
До колкото ми е известно има 2 вида дифове, които се монтират на тези Форестъри. Единият се отваря и подлежи на ремонт, а другия се сменя целия. Който и от двата варианта да се окаже, се свържи с Мимо13 и решавате проблема :)
От друга страна твоят проблем изглежда, че още е в начален стадий и можеш да караш така. Като започне да прескача цялата задница по завоите ще познаеш веднага какво се случва.
Незнам дали помогнах.. Успех!

Чет Май 13, 2010 7:47 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 30
Автомобил: Subaru Forester GLX MY99 MT
Нов фен
Отговори с цитат
ComingSoon написа:
Привет, Clap. Първо честито за придобивката ! :) Нямам точна представа как се извършва подобен ремонт защото не съм минавал по този път. Все пак според мен преди всчико трябва да установиш дали проблемът наистина е в средния диф и тогава да се търсят начини за решение.
До колкото ми е известно има 2 вида дифове, които се монтират на тези Форестъри. Единият се отваря и подлежи на ремонт, а другия се сменя целия. Който и от двата варианта да се окаже, се свържи с Мимо13 и решавате проблема :)
От друга страна твоят проблем изглежда, че още е в начален стадий и можеш да караш така. Като започне да прескача цялата задница по завоите ще познаеш веднага какво се случва.
Незнам дали помогнах.. Успех!

Благодаря ти ComingSoon,

Поне малко ме успокои. Явно проблемът при мен е в начален стадии, защото сутринта го нямаше изобщо, иначе се получава при маневриране на първа/задна, но при нормален завой на извънградско не ми се е случвало такова нещо, надявам се и да не ми се случи [-o<

На колегата "alchemist_AZ" - подкрепям колегите писали горе, че трябва да се прегледа колата на майстор задължително, но и му препоръчвам да ползва съветите от http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=10728&st=0.
Имаше ги и в нашия форум същите, но май бяха изтрити.

Чет Май 13, 2010 10:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Какво стана колега alchemist_AZ харесали си някое фори като гледам зеленият форестър от Враца го няма :?

Пет Май 14, 2010 3:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
SuBaRu_FoReSteR написа:
Какво стана колега alchemist_AZ харесали си някое фори като гледам зеленият форестър от Враца го няма :?

viewtopic.php?f=6&t=5958

Пет Май 14, 2010 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Не се сдобихме с Фори, но новата ни красавица просто ни плени. :) Свекър ми вече ни бъзика, че сме импресионисти :)
Дай Боже всичко да ни е наред с нея!

Пет Май 14, 2010 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема