Отговори на тема стр 1, 2  >
 Проблем с ръчна скоростна кутия на нов "Форестър" 
Автор Съобщение

Постове: 2
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Карам нов Форестър от 3 месеца и имам сериозен проблем със задна скорост на ръчна скоростна кутия. Първо, задната скорост много често включва изключително трудно - жена не може да я вкара. В началото това беше проблем за около 8 от 10 включвания, с времето дефектното включване леко намаля като относителен дял. По принцип, скоростната кутия е много твърда - скоростите са като на камион ЗИЛ или на Москвич. Второ, когато се опитваш да потеглиш назад, особено на нагорнище, колата гасне още на полусъединител. За да потеглиш изисква "мръсна газ", при което замирисва на феродо. Карал съм няколко нови коли, но такова нещо не съм виждал. Мисля си да не е ефект на 4 х 4, но няма логика -би трябвало всички 4 х 4 да се държат така. За съжаление в сервиза на два пъти ме върнаха с обяснението, че всичко е нормално, само ми се струвало. Изкушавам се да се откажа от гаранцията и да отида при доверен автомонтьор да види за какво става дума.

Нед Авг 29, 2010 2:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет,
Какъв двигател е Форито ? Само на задна ли влиза по-трудно ? :oops: Питам, защото е нормално 1-ва, 2-ра и задна да влизат по-трудно докато се поразтработят механизмите първите 5 000 км. Поне при мен беше така. Също така колегите в Щатите твърдят, че в някои случаи доливали масло и се оправяло.

Нед Авг 29, 2010 11:17 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Двигателят е 2.0 бензинов. Вярнио е, че първа и втора също влизат понякога по-трудно - поначало много са твърди скоростите. Но задната е проблем и в двата аспекта - и трудно се включва понякога и много гасне ако не подадеш "мръсна газ".

Пон Авг 30, 2010 10:06 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 72
Нов фен
Отговори с цитат
Едва ли ще се "оправи" след 5000 км. Аз съм със същият модел 2.0 бензин МТ Фори 2009 год. Вече съм на 39000км и задна все така си включва трудно. Особено е неприятно, когато бързаш за някъде. Всички наоколо, те чакат за да направиш маневрата, а ти ръчкаш с лоста, като последният новобранец и все не влиза задна... #-o Определено има нещо конструктивно недомислено тука. Виж на задна по баир не съм я пробвал. Защо да я качвам точно на задна по баира и по наклона?

Пон Авг 30, 2010 11:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен до около 5 000 км ставаха все по-лесни за включване и в момента на около 10 000 са съвсем поносими, при загрята кола е дори удоволствие да се включва първа. Задната е по-деликатна - с леко движение имам 80 % успеваемост, с по-силно 95 %. Но при мен няма къси, монтиран е и sti short thrower и явно не е съвсем същото. А колкото до сравнение с други 4х4 - има значение и за превключването, и за потеглянето - ние сме постоянно механично зацепени 4х4, за разлика от конкурентите с основно предно.

Пон Авг 30, 2010 1:45 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
май не е до нова/стара. при мен понякога ( вярно, доста по-рядко ) задна не влиза. трябва да пусна съединителя и пак да го натисна и влиза веднага. забелязвам че го прави най-често ако запаля двигателя ( по навик винаги паля с натиснат съединител ) и веднага пробвам задната. вече тренирам 'междинно пускане на съединител преди задна' :lol:
за гасненето, и на мен ми е гаснал двигателя при опит да потегля назад, поне за мен, без никаква причина. все едно нещо гаси искрата. след това паля и тръгва без яд. понеже го прави много рядко, не съм забелязал нещо общо в ситуацията.

Пон Авг 30, 2010 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей,
Моето Фори е дизел и съм на 1000км. Наистина задната влиза малко по-трудно, но не е болка за умиране. Забелязах , че "hill holder-a" работи и при тръгване по баир нагоре назад, та затова да гасне колата ако не сте и свикнали. Може и да греша- само предполагам. :smt023 Допитай се до Субару Япония! Могат дори да ти сменят кутията =D>
Поздрави

Последна промяна Miro1972 на Вто Сеп 07, 2010 10:40 pm, променена общо 1 път

Вто Сеп 07, 2010 5:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От описаните проблеми не става ясно при работещ двигател ли се проявяват или при загасен или и при двете. При мен нямам ядове, влизат по мехлем при запален двигател (модел 2005МТ) и бързите и бавните. При загасен се случва, когато я оставям на скорост при паркиране, но от време на време 1на 50 :-D .

към Vladi4"Защо да я качвам точно на задна по баира и по наклона?"
Скоро ми се наложи да мина един канал и на отсрещната страна почти ми опря предницата, изхода беше само един на зад при як наклон на задна бавна. :smt023

Вто Сеп 07, 2010 7:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
На новото Фори всичките скорости влизат мазно, без значение бързи, или бавни. Единственото изключение е задна скорост при работещ двигател. Налага се често по няколко пъти да натискаш съединителя и да включваш с проба и напипване. Според мен това си е някакъв конструктивен дефект, по-скоро някаква недомислица на Субару. Не е необходимо да се сменя кутията, защото тази, която ще ти доставят ще е абсолютно същата, а разправията и чакането ще са за твоя сметка.
В същност не е чак толкова страшно положението и в 60-70% от случаите си включва задна от първият път, но просто дразни, когато не включи задна от първият път и започнеш да натискаш отново, и отново съединителя, и да я търсиш, и "напипваш". Някак си не върви такова поведение за съвременна кола от 21-ви век. :wink:

Сря Сеп 08, 2010 8:15 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Автомобил: forester 2009
Нов фен
Отговори с цитат
пробваите 3-та и после задна на мен на предишната ми кола форд беше така но сега със форко на 100 000 пати 1 пат се случва и правя така както казах по горе

Чет Фев 23, 2012 7:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Позабравил съм я тази тема, но отново най-много ми хареса сравнението със ЗИЛ :yes:
Евала, колега, дано поне си виждал как изглеждат тия Съветски тежки машини.

Чет Фев 23, 2012 7:26 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Taylor написа:
Карам нов Форестър от 3 месеца ...

Аз съм пак с двулитров бензин. От както се качих в колата, не ми се е налагало да "ръгам" или напъвам каквато и да е предавка ! Нито първа нито задна. Просто с леко движение, си влизат. В началото единствено ме притесняваше "късия" ход на вкарването на предавките, сравнено с други автомобили.

За задната знам следното : Абсолютно задължително, колата трябва да е спряла, преди да се правят каквито и да било опити за вкарването и ! Което важи за 90% от ръчните скоростни кутии на всички марки.

Но, това с трудното тръгване на задна и мириса на съединител, няма как да е нормално.

Ако си от София, пиши да се видим на по цигара, да пробваш моята, да видиш дали има разлика.

Абе, чак сега видях че темата е стара .. уф че съм пък и аз ...

Чет Фев 23, 2012 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Автомобил: Subaru Forester 2.0XS MT
Нов фен
Отговори с цитат
Темата е стара, но и моят Форестър, както е нов, понякога отказва да включи на задна. Ще видим след 10 000 как ще е, дано се пооправи.

Чет Мар 08, 2012 11:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Forry написа:
Темата е стара, но и моят Форестър, както е нов, понякога отказва да включи на задна. Ще видим след 10 000 как ще е, дано се пооправи.

За този проблем, забрави ( наскоро прескочих 10 хиляди ! ). Класически конструктивен проблем на ръчните скоростни кутии. При отказване да включи на задна, вместо да напъваш да я вкарваш със сила, натисни два пъти съединителя. При мен днес се опита да го прави този номер, въпреки че бях напълно спрял.
Почвай да се притесняваш, ако се наложи почти всеки път да включваш на първа с двоен съединител, но това се случва на повечето коли с ръчна скоростна кутия чак след 300-400 хиляди.

Пет Мар 09, 2012 1:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Абе , вземайте си автомат бе хора =D>

Пет Мар 09, 2012 8:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 178
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз съм с фори 2.0 дизел. Скоростите са твърди определено. За задна често ми се налага повторно амбрииране или първа, после задна (както е и редно). Особен проблем е включването на първа когато сваляаш от по-горна предавка. Често по светофарите на ляв завой ми се налага дори да спра напълно за да вкарам първа. Колата е на 55 000 км. Тайно се надявам като обслужа тази част от нещата да има подобрение. Но въпреки тези забележки съм на мнение че до голяма степен нещата опират и до навик. Субару (доколкото съм чувал и гледал), се отличават с "груб" скоростен лост :)

Чет Мар 15, 2012 12:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Със сигурност дървеното влизане на скорости се подобрява с времето, но за задната наистина е добре да се натисне отново съединителя, ако упорства. При мен остана само това и то доста рядко, но самоизключване никога не е имало. Друг пиниз за задна е да се пробва нежно, но много рязко движение плътно надясно, и без отпускане леко, бавно и плътно назад.

Пет Мар 23, 2012 4:20 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 109
Автомобил: Forester FB20 SH5
Телефон: 0894709719
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
чисто ново фори само със задната има само леки пробеми :-~ ,но след двойно амбриране няма проблеми :D .Смятам че след време ще се оправи :race:.

Вто Мар 27, 2012 7:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 11
Автомобил: Forester 2.0ТD XS 6MT
Нов фен
Отговори с цитат
viktorvvv написа:
чисто ново фори само със задната има само леки пробеми :-~ ,но след двойно амбриране няма проблеми :D .Смятам че след време ще се оправи :race:.

При мен от началото и до сега вече 12к задната влиза малко по-трудно - проблема ще да е липсата на синхронизатор на задна скорост :-? , но със другите скорости нямам проблем ..

Вто Мар 27, 2012 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не знам за нивите модели ,но моя Форко-1998г. има синхронизатор на задна,което означава ,че и новите модели имат???
И по темата :въпреки че има синхронизатор на задна , трудното включване на задна и при мен го има от време на време,явно проблема/ако става въпрос изобщо за проблем/ е хроничен..

Вто Мар 27, 2012 8:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >