Отговори на тема стр <  1, 2
 Питане за LSD 
Автор Съобщение
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1040 написа:
Е като не е излезнал от завода с LSD пък ние ще си му сложим :) нали така колеги?

Така е,така е,Аз точно това направих :) Тенчо,пробвал ли си да кътнеш с бутон трансфер соленоида и така вече да не се опитва да прехвърля предено/задно задвижване,а да се получи нещо като блокиране на среден диф(както при джипките),в съчетание с LSD,би следвало доста да помогне в някоя тегава обстановка,като предполагам,че управлението ще се влоши,но пък идеята е да издрапа.....та...пробвано ли е вече и какъв е резултатът ?

Пон Яну 19, 2015 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честно казано е добра идеята, но не съм пробвал. Причината е, че SVX-а извън асфалт не излиза. Друга с АТ нямам и не желая честно казано :)

Пон Яну 19, 2015 11:26 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pradabg написа:
1040 написа:
Е като не е излезнал от завода с LSD пък ние ще си му сложим :) нали така колеги?

Така е,така е,Аз точно това направих :) Тенчо,пробвал ли си да кътнеш с бутон трансфер соленоида и така вече да не се опитва да прехвърля предено/задно задвижване,а да се получи нещо като блокиране на среден диф(както при джипките),в съчетание с LSD,би следвало доста да помогне в някоя тегава обстановка,като предполагам,че управлението ще се влоши,но пък идеята е да издрапа.....та...пробвано ли е вече и какъв е резултатът ?

Аз я имам тая екстра - зацепва се соленоида принудително и заключва преден заден в 1:1 съотношение. Не се препръчва за продължително шофиране, завои и т.н. защото товари трансмисията.
На кола с втд не виждам особен смисъл, но и не съм тествал в тежки условия.

Вто Яну 20, 2015 9:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
LSD-то не дава някаква особена проходимост при закъсване. Това не е твърд блокаж, просто предава някакво усилие, което не е голямо.
Малко по-голямо е при блокажа на централния диф, но по принцип на 1-ва /евентуално и с холд/ би трябвало да е зацепен максимално, това, което ти трябва при труден терен и движение с бавна скорост.
Тази модификация с копче да го зацепваш постоянно на максимум има смисъл при динамично каране на сняг, хлъзгав терен - колата става предвидима и няма вероятност в завой да прехвърли усилието изведнъж и да те подведе. LSD-то дава същото - предвидимост на променлив терен.

Вто Яну 20, 2015 10:57 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 75
Автомобил: Субару Аутбек 2.5Llineatronik
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
pradabg написа:
Точно така,двете задни се въртят в една и съща посока .

Точно така . Ама, не точно. Моите 2 задни колела се въртят в една посока като ги завъртя.Така. До тук спор няма. Проблема е, че увисне ли -НЕ ИЗЛАА. #-o Аз не разбирам много и нямам претенции да съм прав, но мисля, че това не е достатъчен критерий.... Или бъркам някъде. :( Просто диагонален тест не мога да преодолея.

Пет Апр 24, 2015 5:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
При много от диференциалите с LSD, които съм пробвал завъртайки едната гума дали ще се завърти и другата, има проблем в самото усилие на предаване от едната полуос на другата.
С други думи гумите може да се въртят в една и съша посока, но хвани я с ръка и се опитй да я спреш и пак да въртиш другата. Ако усилието е много малко, то тогава е нормално да не излезеш при диагонално увисване.

Пет Апр 24, 2015 5:43 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мисля си ( на глас ) че LSD- то е едно и също в автомата и ръчката. То не може да прехвърли достатъчно голям В.М за да е от полза в диагонален тест, особено на кола на 10+ години и незнайно състояние.Недостатъчно е за да избута цялото тегло на автомобила, както е при твърдите блокажи. Компенсира единствено малки разлики в сцеплението между задните колела, което спомага за по предвидимо поведение и все пак в някой случаи е от полза и при леко окопаване. В този ред на мисли просто избягвайте да се окантарите, понеже със или без LSD няма особена разлика :D За диагонал май само VTD+VDC върши работа, като изключвам X-MODE понеже нямам особени наблюдения.
И едно питане: Възможно ли е чрез влияние на ръчната на различните колела по отделно да се постигне ефекта на някакъв блокаж, понеже така свободновъртящото колело ще може да се блокира уж че има по-голямо сцепление и да прехвърли В.М към това което си е на земята и да издрапа, или съм в много голяма заблуда относно цялата концепция на Скубитата :)

Съб Апр 25, 2015 8:21 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 4381
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Напълно възможно, с много играчка да се преправи и много умения при ползване ;) Симулираният блокаж на модерните коли работи именно така, само, че там спирачното усилие се контролира от компютър и помпата на ABS-a.

Съб Апр 25, 2015 12:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Zlobstur написа:
.....
И едно питане: Възможно ли е чрез влияние на ръчната на различните колела по отделно да се постигне ефекта на някакъв блокаж, понеже така свободновъртящото колело ще може да се блокира уж че има по-голямо сцепление и да прехвърли В.М към това което си е на земята и да издрапа, или съм в много голяма заблуда относно цялата концепция на Скубитата :)

Не съм специалист, но принципно е възможно. Виждал съм го на Ниви в БГ, но колегата от предишния пост е прав - "много умения при ползване". Засичал съм го като приложение и в МК ІІ на форестър в http://www.subaruforester.org. До колкото знам самата конструкция и изпълнение не е голяма сложнотия, но е тунинг за бедни със спорен ефект. Малко са субрутата, които ще преминат диагонално увисване (не важи за последното поколение). Затова има задкормилно устройство, което да избягва подобни ситуации.В тази връзка, аз напоследък се убедих, че това което липсва на форестъра да бъде почти истинска джипка е клиренс и подходящи гуми - и двете поправими.
ЛСД-то не е панацея за проходимост, а и AWD-то на субару е по-скоро активна система за сигурност. Но пък си е 4Х4... как да не се изкуши човек :pardon:
На мен от известно време ми текат лигите по ARB Air Locker - https://www.youtube.com/watch?v=YNFacsKnswM , но не се предлага за нашата марка (дори за киаците може, мамка му). Технически по-грамотните колеги дали могат да изкажат мнение, доколко е приложим този диф за субару? :-?

Съб Апр 25, 2015 10:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2