Отговори на тема стр <  1, 2
 Ново попълнение - Forester 2.5 XT MT 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 29
Автомобил: Forester 2.5 XT
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Аз си мисля, че за мен лично ще е по-добре да се екипирам с класически зимни гуми, щото усещам, че ще мине време преди да обуздая колата и да мога да я карам, както трябва. Засега ще играя на сигурно :)

Вто Яну 20, 2015 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Съжалявам, че поствам сам след себе си, но все пак да кажа - качих се на гореспоменатия Bridgestone. Комбинацията между добрата цена и лесното уреждане на нещата(покупка, монтаж, проверка на джанти) изигра решаваща роля.

Някой ден, когато изпитам нужда и/или желание, може да се кача на АТ гуми, но засега с тези съм добре.

Колата стана друга, съвсем по-стабилна, возията се подобри, спря притрисането след 130-140 км/ч(така съм вече съвсем спокоен, защото не тресе нито при набиране, нито при спиране след смяна на дисковете). Успях да се напъхам в някакви минамални преспи и заледявания в сенчестите части на квартала - не усетих, че е лед и сняг.

Сега остана да измисля нещо за аудио системата(error 99), да мина през сервиз за климатици поне за диагностика и да прегледам автоморгите...

Едно за тази пуста щора за багажника и второ - забелязах, че имам проблем с уплътненията на предните врати.

Както и при другия подобен Форестър, на който съм се возил, след една определена скорост се чува как въздуха просто минава през малки пролукимежду гумените уплътнения и стъклата. Мой познат ми каза, че това е от износване на самата гума и купуване на нова от морга не е рентабилно, защото тя също ще е частично или напълно износена. Някой занимавал ли се е с това, ако да - колко пари са новите уплътнения?

Сря Яну 21, 2015 10:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 460
Автомобил: Forester 2,5 XT AT
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей,

Първо честито за придобивката!
Пусни една снимка да видим колата.

духането на прозорците аз се опитвах да го лекувам с подпъхване от вътрешната страна на уплътнението от тези уплътнния, който са за интериорни врати, но беше тъничко и не помогна особенно много. Друго, което съм чувал от колеги е, че слагат мрежови кабел отвътрешната страна и шуменето приключва.

Поздрави,
Илиян

Сря Яну 21, 2015 11:20 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 26
Автомобил: Subaru Forester 2.0x 2003
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей, честито за автомобила!

Споделям моя опит с шума от вратите. При мен също беше доста шумничко, особено над 120 км/ч.
За пробата: На едната врата сложих кабел (имах ШВПЛ 3х0,75, но и друг подобен ще свърши работа), а на другата микропореста гума от специализиран магазин за такива. Резултата е, че и на двете врати спря шума :D
Опитай с каквото имаш налично, я кабел,я изолация и слагай в уплътнението. Ако искаш нагледно да видиш как е - нула 88 8 седем 9 петпет 7пет.

Успех!

Сря Яну 21, 2015 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Снимките са тук - http://imgur.com/a/pw6Jm#0

Постни са, от обявата, искам да я снимам някъде на достойно за репутацията място. След зимните гуми вече е въпрос на време.

Това с мрежовите кабели може и да го пробвам. Предполагам става думa за стандартен Cat5 кабел:
http://www.h-itt.com/shop/sites/default ... CAT5_0.jpg

Или както е познат по кварталните зали и интернет доставчици - "Лан кабел", "етернет кабел" :D

EDIT:
torozoff, това звучи още по-интересно. Не се имам за сръчен човек, но мисля, че ще се справя :-? Лепят ли се тия кабели или си влизат като Lego вътре в уплътнението? :D

Сря Яну 21, 2015 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 26
Автомобил: Subaru Forester 2.0x 2003
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Кабелът влиза като у тЕх си, гумата се лепи. И двата варианта не са тежки откъм монтаж ;)

Сря Яну 21, 2015 2:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Toва с кабелите ще го пробвам днес или утре и ще доложа какъв е резултата.

От по-забавната част на нещата - снощи нещо ни хвана ентусиазъм с едно приятелче и се качихме на Витоша. Бойно кръщение за новите гуми и тренировка за колата.

Золумите из плиткия сняг бяха доста забавни. Първи стъпки в овладяването на AWD кола. Набиране нагоре, стабилизиране надолу - Форестъра се доказа в очите ми. При това каран от абсолютен новобранец.

Естествено, успяхме да го заклещим на два пъти. Просто не преценихме колко дълбок е снега, в който влизаме, но най-вече факта, че въпросния сняг си беше предимно лед, спомогна за "закъсването".

Първият път беше по-сериозно, колата заора и стигна до същинския лед под снега с предницата, а задницата остана по-високо, защото дъното опря в по-твърдата част на заледения сняг по средата на коловоза. Колата дори се усука и успях да изпитам "проблема" с незатварящия се багажник, когата е спряна на криво :giggle: (бях чел за това някъде в българския off road форум)

Ето и снимки, направени точно след като я изкарахме:
http://imgur.com/a/RX6RJ#2

На няколко пъти прехвърлях на ум факта, че не взех AT гуми и малко съжалих, но и с тези се справихме, малко разкопки тук там и колата си излезе с минимално бутане. А щастието след като излезе е изписано на лицето ми, може да го видите на едната снимка доста добре :D

Второто закъсване си беше вече пълна тъпотия от моя страна, задницата влезе в сняг с дълбочика около един метър - стъпвайки точно на нивото на задните гуми, потъвахме до кръста. Обаче машината се нуждаеше от малко сцепление на предните гуми и пак излезе, този път даже без да мирише на феродо :-P

Като обощение, беше много забавно и сега от личен опит разбирам off road ентусиастите много по-добре. Но за мен кулминационния момент на този автомобил е, че след като си ровил в такива труднодостъпни места, просто излизаш и си продължаваш по пътя все едно караш приятен утилитарен автомобил(който, на всичкото отгоре, се кара по-лесно от повечето леки коли от ниска категория). А ако обстоятелствата са подходящи и имаш мерак, просто го донастъпваш и ускоряваш почти като със спортна кола. :cool:

Така, суперлативите на страна, мисля, че след тия изпълнения раздрънкахме поне биалетка от едната страна на предницата, така че другата седмица най-вероятно ще отида за втори пит стоп. Но никак не съм недоволен. Чува се нещо дребно и каквото и да е - струваше си само заради това преживяване. :giggle:

Чет Яну 22, 2015 10:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нищо не казвам :pardon:

Пет Яну 23, 2015 5:30 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тъй-тъй, това клипче и аз го гледах.
Много добро онагледяване значението на гумите.
Ако ще 16Х16 да си, нямаш ли подходящи гуми - пиши се "бегал".

Пет Яну 23, 2015 6:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
:good:

Това клипче(имам го като bookmark) го показвам на повечето хора, които ми задават стандартната поредица от въпроси:

- Какво Субару?

- Ъъъ, тва какво беше?

- Абе, тая кола кво толкова ѝ харесваш?

Вече на "колко гори" и "не му ли е скъпа поддръжката" се отказвам. :giggle:

Специално за клипчето, тоя сняг си е мека пудра, ние затънахме в заледен. Не отричам, че изглежда забавно, но, освен цената, имам няколко резерви към АТ гумите - шум, поведение на асвалт, комфорт. Ако в тези гуми колата вози достатъчно меко и не се чува като БТР от километър, бих се замислил. Също - какво се случва при дъжд с АТ гуми?

Не на последно място, колата от клипчето има следните модификации:
- 2" SUMO Parts Lift Kit (основния проблем от първия "off-road", стоковия Форестър преди фейслифта се оказа нисък).
- SubaXtreme Sump Guard
- Rally Innovations Light Bar
- Offroad LED light Pods
- Oversized 215/70 R16 BFGoodrich All Terrain K/O

Като цяло, все още не искам да почвам с модификациите, а AT гумите ще ме провокират :race:

ПП:

Номерът с кабелите в уплътненията на предните врати проработи. Засега успях да пробвам със скорост до 160-170, но даже и над тази скорост да се чува нещо, нямам против, като за ремонт без влагане на усилие и пари :cheers:

Пет Яну 23, 2015 6:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Така, отново ще публикувам след себе си, но имам въпроси, след като покарах колата около 800 километра извънградско(вкл. магистрала).

Кабелното уплътнение пак ще го похваля, изолира до 160-180, от там нататък колата среща въздуха достатъчно усърдно и шума, който издава, докато си блъска челото в материята е доста по-сериозен от този в уплътненията, така че този "проблем" го смятам за тотално решен :)

Забелязах, че, при високите скорости, предния капак трепери и има леко повдигане, изглежда с половин пръст, така да се каже, притворен. На мен ми изглежда като да се получава от съпротивлението на "пощенската кутия", както някои я наричат, air vent-a(не мога да се сетя как е на български) над радиатора на турбината. Не мога да преценя обаче и не знам дали е нормално.

Още нещо ми направи впечатление, а това може да е свързано с по-горното.

На първото пътуване от около 400 км. колата се държа много достойно, високи скорости, дъжд, сняг, кал, мъгла, вътре спокойно като в библиотека :D На второто пътуване обаче, след около 170-180 км/ч, не винаги, но все пак често, се появи едно свирене/виене, идващо откъм центъра на таблото, там където са аудио системата и централните духалки.

За първи път го чух спускайки се по нанадолнище - оставих крака на газта, колата ускори от 140 до 180 доста бързо и почна да издава този звук, който на мен ми звучи като предупреждаващо свирене, много прилича на звука от тенджера под налягане, но не е толкова висок.

Да не съм направил аз някой зулум или някоя част от двигателя да си заминава от това настъпване и просто да си ме предупреждава превантивно?

Само да добавя - никакви предупредителни лампички не съм видял около километража и оборотомера, нищо не е светвало дори за миг, освен естествено лампичката за горивото, но това е проблем от друго естество :race:

А най-странното е, че се появяваше даже на 170, малко преди 180, но пък в други моменти изобщо я нямаше, дори много след 180.

Някой някакви идеи?

Пон Яну 26, 2015 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2