Отговори на тема стр <  1, 2
 Стържене/Скрибуцане от спирачките 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
След основен преглед на спирачната и кормилната система се оказа, че проблема с тресенето е от зле балансирани гуми. Въпросните гумички са си в нормално състояние. След правилен баланс изчезнаха и тресенето и скрибуцането точно преди момента пълно спиране. Ако се появи пак ще пиша, иначе до тогава ще следя с интерес.

Поздрави,
Лазар

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Вто Яну 05, 2016 9:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 11
Автомобил: Subaru Forester 2.0
Телефон: 0888 502 390
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз вчера си поиграх малко, защото скърцането стана нетърпимо. Вдигнах колата на стойки и завъртях няколко пъти дясното (скърцащото) колело по посока на движение напред. При всеки оборот се чуваше много отчетлово при определена позиция на колелото. Свалих го и опитах да завъртя само главината и диска - пак го имаше. Чудих се доста дали да взема нови дискове за да ги сменя, защото мнението на момчетата от subaruland беше че причината е в това че са много криви, но реших да минат на струг старите. Сглобих всички и "воала" - предницата ми не беше толкова тиха, дори и като взех колата от автокъщата от която я купих.
С две думи: при мен проблема беше криви дискове в комбинация с повредена симетрия на водачите на спирачния апарат.

П.С.
Междувременно говорих и обсъждах проблема с доста хора все собственици на Субару и срещнах доста пъти тези симптоми и в не малко случаи, причините са различни, но определено темата ми беше от полза. Благодаря за което.

Сря Мар 23, 2016 9:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моите дискове също леко са криви,та и аз се чудих да ги давам на стругар,но те като имат ръб доста има намалява дебелината после и се отказах.Като за късмет колега разпродава дискове и накладки Ашика,питах го дали има за Фори1998.,каза че има.. уби ме с цена78лв комплект дискове и накладки-като се има предвид че сегашните ми накладки струваха 70лв....какво им плащаш и си взех.Та колега вземи си нови дискове/докато има такива евтини/ ,че тези бързо ще се изкривят отново. :idea:
viewtopic.php?f=10&t=21001

Прикачени файлове:
IMG_20160323_153022.jpg
IMG_20160323_153022.jpg [ 1.18 MiB | Прегледано 429 пъти ]
Чет Мар 24, 2016 7:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 351
Рейтинг: 151
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То хубаво че са евтини, а колко време ще издържат?

Чет Мар 24, 2016 1:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хе хе.. :D на цената на накладки ,извинявай ама един комплект винаги ще изтъркат..
Пък и съм се допитал до хора ползвали тази марка.Така или иначе ще се разбере колко ще изкарат-ще пиша ако има проблеми..,но като се знам мисля че всичко ще е наред така или иначе едни накладки ги търкалям около 40 000км. ;)

Чет Мар 24, 2016 7:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Forester2003 написа:
То хубаво че са евтини, а колко време ще издържат?

Горе-долу, колкото и скъпите.

Чет Мар 24, 2016 10:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ще ги видим... :beer:
Радвам се, че темата се оказа все още полезна след толкова време.
Дори и за мен!
:guitar:

Пет Мар 25, 2016 1:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Дисковете и накладките ASHIKA са монтирани, колата спира малко по-трудно в сравнение със старите, но поне ги няма вибрациите. Предполагам като се разработят ще бъдат ок.
Поздрави!

Съб Мар 26, 2016 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5
Автомобил: FORESTER III 2.5 XTurbo
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Съшият проблем от снощи - паразитно притриване и леко тресене миг преди колата да спре.
Особеност - това "тресене" не започва веднага, а след като се покара известно време.
Почистване на ръжда на апарата при цилиндърчетата, някаква гресчица и в момента няма проблем. Дано да няма и нататък.

Пон Мар 28, 2016 10:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
След около 1000км с новите дискове и накладки мисля че не са лоши но не са като старите ми.
Забравих да питам каква марка са старите - с тях купих колата преди година и половина, но не погледнах като ги свалиха сега.
Колата спира по слабо с тези дискове и накладки Ашика, но пък за тези пари толкова.
Поне нямам вече тресене на волана и неприятни звуци.
Благодаря на колегата който ги препоръча, спести ми едно 300 лв отгоре.
Не те знам какво пиеш ама ще разбера :beer:

Поздрави!
:bow:

Съб Апр 02, 2016 9:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2