Отговори на тема стр <  1, 2
 Присаждане на мотор на Фори след 2008г 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1179
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 706
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само за инсталацията ще ти вземат толкова пари, ако изобщо стане, че ще се схванеш. Различната комуникация между различните модули най-вероятно е най-големия кошмар. Според мен, за да се накара тази кола да работи с по-малко от 5 светещи лампички и да се движи (като завива) и спира, ще излезе много, ама много пари.

Нед Авг 14, 2016 11:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
2600лв ми иска Младен от ДЕК точно за тези модули да работят както трябва и накрая явно бяха малко и тези пари и не се започна изобщо с нищо.

Нед Авг 14, 2016 4:40 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 71
Телефон: 0898237796
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Както казах, в моя случай нито инсталацията е проблем да се преправя, нито физичесият труд при трансплантацията. Относно модулите, според мен няма да има кой знае каква разлика, най-много ще трябва да се препрограмират, поненеже не виждам логика Субару да се пионери в идеята да правят "100" вида инсталации за различните си коли. Купето си е купе и всичко в него е сдандартно подгответно за екстрите коит осе предлагат за модела. моторите са различни и управлението им (както стана ясно) и ABS/ESp модула вероятно ще се преокабелят според мен (макар и частично), нмо какт оказах трябва да се набавят читави ел схеми на модела като цяло и поотделно за двата мотора и ще стане ясно дали иамсветлина в тунела или само торба пари за даване.

Тоя пич дето е искал над 2 бона за инсталацията и тия модули... дали той дсотавя правилните модули или това е само за труд,че то е все едно в Субару да я закарш...
П.С Направа на цяла нова инасталация струва около 800лв (в североизточна българия)

П.С2 В момента се колебая дали да търся бензиново с счупен мотор или пък да се ремонтира строшен дизел, че излиза ,че в БГ няма много хора дето да се хванат на това хоро и малкото помощ която ще ми е нужна ще ми излезе солена заради мисленето на хората и майсторите...(а сякаш не ми се кара печка :( , така че ще се търси май счупен бензин)

Пон Авг 15, 2016 6:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Отговори с цитат
Упорит си, след последния пост и аз съм на мнение, че няма невъзможни неща. Което може ще се препрогамира, което не може ще се преокабели, останалото ще се смени. Няма смисъл от излишни обяснения защото всичко е предсказуемо и ясно. Успех ти желая с начинанието.

Пон Авг 15, 2016 1:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1179
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 706
Отговори с цитат
Брат ти наистина май не знаеш за какво говориш за инсталацията :) Кълна се във всичко най-свято.. изобщо нямаш представа за какво говориш. Това НЕ Е голф. И голф да е.. зор ще видиш :). Говоря, че всичко трябва да е синхронизнирано по CAN иначе ще му работи уя само от едната на другата инсталация. Препрограмирането на модулите пък няма да ти кажа в какво ще влезеш като филм, защото не съм сигурен, че много хора могат изобщо да го правят в БГ

Пон Авг 15, 2016 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 71
Телефон: 0898237796
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
:D Може и така да е, просто разсъждавам логически.. няма логика един конвейр да прави 5 инсталации на коли примерно..., както няма и логика ад произвежда 5 различни модула за абсолютно едно и също :) ( ти ако правиш консерви на конвеир , ще произведеш ли такива за отваряне с лява ръка и такива за дясна, а накрая и комбинирани... ?) друг е въпроса дали има кой да ги препрограмира

П.С. Принизяването с гоуфа беше грубо(и ме развесели де), но и неуместно много ,според мен въпреки, че не съм фен на ваген групата мисля че се изказа все едно VW карат още на карбуратори а Субару е няква космическа работа..

П.С. 2 Благодаря на всички че си изказват мнението за тази налудничева идея, мисля че се попълни доста полезна информация, която се надявам да е полезна и на някой друг с такава идея :) Аз определено обмислям сега всички варианти и ще проследя пазара на форитата тук и зад граница, па да видим какво ще измъдря накрая. Определено се заглеждам и за XT с (било то с мотор Shaden или чукнато)

Вто Авг 16, 2016 6:21 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2