Отговори на тема стр <  1, 2
 Нов потребител на Субару 
Автор Съобщение
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
здравеи. честито и от мен със мерак да я караш :beer02:

Съб Ное 05, 2011 5:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 178
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да споделя...
Седях си вкъщи и се канех да почвам да уча за важен изпит. И така 4 часа... :giggle: Обаче мислите ми се в онова в гаража. Трети ден го имам, а съм го карал само от нас до работа и от работа до вкъщи (около 2 км.) с изключение на първата вечер, когато повозих жената и детето до Бутонец и обратно (около 25 км.) :( . И по едно време си викам "Край. Отивам да се повозя." Пускам музиката в колата и хайде да тествам... Разходката беше до Ботевград, понеже съм в този край на София...около 55 км в едната посока.
На отиване я понастъпих щом стъпих на магистралата. Настъпих я до 170 км./ч. Не посмях повече защото не и знам историята, а и още не съм посетил сервиз да и направя преглед на т. състояние...
Впечатления:
Със 170 ми се стори доста нестабилна при неравности по пътя. Дори над 160. Усещах накланяне в завой и олекване на задницата при неравности. До към 140 - 150 км./ч. е добре.
Разхода на отиване с по-бързо и динамично каране отиде към 9.0 л./100 км. На връщане карах на темпомат на 140 с 3 тунела и още няколко намаляния и до вкъщи общият разход падна на 7.2. Т.е. ако на отиване е бил 9.0, то навръщане трябва да е паднал на 5.1 :!: :!: :!:
За сега това е.
Иначе видях че на Форко му е пребоядисвана бронята. Ще разбера всичко за щети и прочее. Дори мисля да издиря старият собственик, който е някъде в Бургас. Аз уча в Бургас и често пътувам натам...
Иначе колата кефи яко... Преди с Кангото никой не ме е...ше за слива. Сега гледам "хората" се съобразяват с мен :smt129
Много ме кефи звука който издава боксера когато го настъпиш, това че гледам от високо, тръбата на капака дава +3 респект, емблемата още +3, както и... абе май всичко ме кефи :smt134 \:D/

Съб Ное 05, 2011 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 282
Автомобил: Legacy 2.0 GL 97г.
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
колега,честито и със здраве да си я караш :smt023

Съб Ное 05, 2011 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Абсурд да ти олеква задницата. 160 е нормална скорост дори за количка от супермаркет със 4 пияни колела.
Според мен още си представяш, че караш Реното. Това е от много малкото SUV-та, които се карат като кола, а автомобила до който се доближава най-много е Импреза, а тя пък от своя страна е еталона за устойчивост по всякакъв вид терени и скорости.

Нед Ное 06, 2011 1:48 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако си карал със 170 по дупки е нормално да е по-нестабилна. Иначе Форко е като залепен на пътя :smt023 и наистина се кара като лека кола. На първите Форита 2008 им слагаха малко по- меки задни амортисиори -може да е оттам усещането. Смятам , че още не си и свикнал на машинката. Иначе броните са най-боядисваното нещо в БГ :-D споко!

Нед Ное 06, 2011 8:38 am
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При неравности задницата танцува леко, писах по горе че този проблем се решава с афтърмаркер задна стабилизираща щанга. Аз, както и други колеги сме с тази щанга и разликата е брутална, отделно има 3 нива на настройка:
http://www.whiteline.com.au/product_det ... r=BSR49XXZ

Поздрави.

Нед Ное 06, 2011 10:04 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
zevzek написа:
... Аз, както и други колеги сме с тази щанга и разликата е брутална, отделно има 3 нива на настройка:

Поздрави.

На линка не излиза нисхто с този номер артикул.. Но както и да е. Като му дойде времето ще знам кой да птам :)

Мерси

Нед Ное 06, 2011 2:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Отговори с цитат
zevzek написа:
При неравности задницата танцува леко, писах по горе че този проблем се решава с афтърмаркер задна стабилизираща щанга. Аз, както и други колеги сме с тази щанга и разликата е брутална, отделно има 3 нива на настройка:

Поздрави.

Здрасти Zevzek, ти кой ъпгрейд избра 20 или 22 мм с регулиране. Дай малко впечатления. Влоши ли се офф-роуд поведението? Има ли по-евтин вариант от Whiteline 215€?

Нед Ное 06, 2011 3:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Отговори с цитат
Моята е 22мм с три нива на регулиране - BSR49XZ. Като цена излиза малко под 500лв с доставката.
В момента съм на хард - най-твърдата настройка и съм много доволен, возията е малко по-твърда, но танцуване няма.
В офроуд не съм я пробвал, но тя не скъсява хода на амовете, така че не вярвам да има проблем.
Скоро ще се оборудвам и с предна стабилизираща щанга на същата фирма.
Карах форито на Бойчо /bubaru/ което е оборудвано с такива и не съм търсил други алтернативи, директно купих такава.
Сигурно има и по евтини алтернативи, но не се знае какъв ще е резултата. :smt023

Нед Ное 06, 2011 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
това с олекването на задница си е чисто самоубийство,много нестабилна е моята-и мисля да си поръчам като на стоян

Нед Ное 06, 2011 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
valadares написа:
това с олекването на задница си е чисто самоубийство,много нестабилна е моята-и мисля да си поръчам като на стоян

Напълно съм съгласен. Карал съм и други коли с такава скорост, че и с 210, но чувството онзи ден не беше никак приятно...

Сега остава да ми се появят от някъде 500 кинта... и :smt122 и после :smt135

Нед Ное 06, 2011 11:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
В петък ходих до Бургас. На отиване минах по магистралата. Много съм доволен от силата и ускорението на автомобила. В началото го карах на темпомат със 140/150 км./час и при това положение ми падна разхода (по показания на имобилайзера) на 7,0 - 7,2 л./100 км. След това започнах да го пробвам на ускорение и макс. скорост. На магистралата Карнобат - Бургас не се сдържах и проверих макс скоростта. По документация му дават 186 км./ч. мисля. Ускори много добре до 200 км./ч. Реших да вида до къде ще стигне и така до 208-209 км./ч. Там стрелката спря. Не съм чакал много да вида дали ще вдигне още но мисля че това беше. След това карах по уравновесено. След това каране на финала в Бургас разходомера показваше 7,6 л./100 км. Там навъртях около 100-ина километра и този разход се запази.
Вчера на връщане минах по подбалканският път. Карах с около 140 км.ч. Естественно там има села и паланки и т.н. На баирите яко гас, имаше и други спортисти покрай мен. В София разходомера за обратният маршрут (само) беше 7,2 л./100 км. Не съм сигурен защото не зареждах лично резервоара на тръгване от София и след това на тръгване от Бургас но ми се струва че реалният разход е по-голям. Ако се окаже вярно това което смятам реалият разход е някъде към 8,5 л. 100 км. :lipseal:
Иначе отностно предишното ми мнение по нестабилността при висока скорост ето и новите ми впечатления:
Форкото е стабилен. Проблема при високите скорости (над 160) е при неразности по п. платно. Явно магистрала Хемус (София-Ботевград) е с доста кофти и нагъната настилка. Беше тъмно, а и одавна не бях минавал от там. Иначе на равно си е екстра. Сега, да си призная от 200 до 209 ми беше доста напрегнато но това е нормално, този Форко не е правен за такива скорости. Друго! На връщане имаше много силен страничен вятър. И понеже форко си е висок и вдигнат, на едно място - Сливенско (там дето се ши..т ветровете) със 160 км./ч. за момент ми олекна волана и под дупето (дано не ми излезне някой херпес :lol: ).
Иначе със скорост до 140-160 на бързи отсечки е много стабилен по завоите. В планински райони (завои-асфалт) е много як. Даваш гас и кърти асфалта :) :smt136
Като цяло шофирането с тази кола е страхотно удоволствие. Звука от турбината, чувството за мощ и сигурност, удобството и изобщо всичко.
още повече я обичам тази кола сега :)

Поздрави

Пон Ное 14, 2011 4:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Автомобил: Sreet Weapon Forester 2.5 XT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Да си я караш със здраве и да и се кефиш.
За разхода не бери грижа. Аз съм с 2.5 ХТ и не се оплаквам от разхода - Кеф цена няма :smt023

Важното е като я настъпиш и кажеш дай - да ти даде :D

Нед Дек 04, 2011 9:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Flash Gordon написа:
Да си я караш със здраве и да и се кефиш.
За разхода не бери грижа. Аз съм с 2.5 ХТ и не се оплаквам от разхода - Кеф цена няма :smt023

Важното е като я настъпиш и кажеш дай - да ти даде :D

колега ,дай малко снимки да видим твоята сладурана

Нед Дек 04, 2011 10:18 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 7
Автомобил: Sreet Weapon Forester 2.5 XT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Чакай да се прибера след около седмица :-D
Иначе колата ми е черен металик - нищо не съм променял по нея все още поне докато не и изтече гаранцията.

Чет Дек 08, 2011 3:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2