Темата е заключена, не можете да променяте постове. стр <  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  >
 Dacia Duster нов - Forester не_чак_толкова_нов ? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 273
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Радвам се че съм развеселил някой с бобрите ROFL
Но това е самата истина, едвам издържах смрадта на пластмаса от невероятния дъстър. Смрадта ме накара да се загледам в пластмасите и като видях колко некадърно са сделани се сетих за красивите творения на бобрите.
Няма наши няма ваши, просто дъстър е далеч от нивото на горския и няма нужда от повече аргументи.

Както сте почнали може да ударите едно сравнение и на дачия логан мсв със субару аутбек примерно.

Между другото не видях къде съм се подиграл на фактора цена?!? Или това беше някаква лична нападка? Не мисля че е някакъв аргумент на какво карам колата си, при условие че колата ми след 10 години струва колкото 2 нови дачии от шоуруума!!!! И по важното е че към момента дачия не могат да направят нещо което да ме заинтригува достатъчно за да я сменя за дачия. Не е и тяхна цел да правят нещо подобно. Напротив, целта им е да правят супер бюджетни автомобили със висок компромис в качество и безопасност.
Аз се чудя кога хората или най-вече българите ще проумеят че "далаверата" и "промоцията" са за сметка на нещо! Купувайте дъстъри, возят като всяка друга кола нали. Не ви вали дъжда нали... Но разберете, че тази покупка е на компромис с нещо и не ми сравнявайте дачия със субару само защото и двете имат 4 колела и двигател.
Не съм субару сектант и даже съм на път да купя нисан.

Пон Авг 21, 2017 11:18 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Прикачени файлове:
20170823_002902.jpg
20170823_002902.jpg [ 3.93 MiB | Прегледано 886 пъти ]
ivosaxo написа:
Споко - имат си, ама не е толкова емоционален, защото там просто няма емоция :D

:bow: Днес настигнат един Достър, много бързо караше , едвам го изпреварих , сигурно е карал в икономичен режим[/quote]
Нещо ти е бавно возилото за да стигнеш до този умопомрачителна драма...............[/quote] Е колко да е бавно , бързи са тези Дачии.

Вто Авг 22, 2017 11:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Това без снимка,нямаше да го повярвам!

Сря Авг 23, 2017 7:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Аз не бих я пуснал! Някой друг собственик на дачия ще вземе да я покаже на КАТ ROFL

Сря Авг 23, 2017 8:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
TurboManiak написа:
Аз не бих я пуснал! Някой друг собственик на дачия ще вземе да я покаже на КАТ ROFL

Това е на Аутобана в Германия , а Дачията държа до 155км. за този мотор я бива , незнам само къде ще и отиде икономията при тази скорост , а и вътре дали не се надвикват в купето. Новата кола си е нова , аз също се кефих навремето на ново Партнерче , че едвам се разделих с него , от 25 - на 6 хил. лв. за 5 години.

Сря Авг 23, 2017 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 283
Рейтинг: 75
Субару ФеноменСубару Феномен
Време е за нова тема: Нова Dacia Duster или Great Wall H6? http://greatwall.bg/GW%20H6%20Catalogue.pdf

=D>

Сря Авг 23, 2017 10:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Warxcell написа:
Време е за нова тема: Нова Dacia Duster или Great Wall H6? http://greatwall.bg/GW%20H6%20Catalogue.pdf

=D>

:spam:

Хибавото на Great Wall-a е, че частите му дори китайски, ще са оригиналдъ. А ментетата им ще ги правят я в Германия, я в Япония :giggle:

Чет Авг 24, 2017 6:05 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1075
Автомобил: Forester 2010, 2.0 D
Телефон: 08осем20четири6044
Рейтинг: 577
Колеги достатъчно разводнихме тази тема с несериозни и странични неща, и ако ще се подхваща тема за коли, където Subaru въобще не участва в дискусията - призовавам модератора да трие наред. Има off-road форум, Dacia форум и т.н., където такива теми могат да се дъвчат до безкрай. В Dacia форума между другото има такава тема, който се интересува - да ходи там да чете.

Пет Авг 25, 2017 9:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
данни:
клиренс: 210мм дъстър, 215-220мм фори;
двигатели: за дръстър: 115кс бензин със 156 нютона върт. момент и "страхотния" им дизел със 110кс и забележете само 260 нютона върт. момент, а фори: бензин 150 кс и 198 нютона, 241 кс с 350 нютона и дизел 148кс с 350 нютона;
междуосев ъгъл на проходимост 23градуса за дръстр и фори;
ремарке без спирачки: дръстър от 640-695кг, а фори 750кг.;
междуосие: 2674мм дръстър, 2640 фори;
динамика: дизели: 12,0 на дръстър, 10,4 фори, бензини: 12,4 дръстър, от 7,5 и 11,8 фори;
фят
Изводи: ако както казва колегата по-горе сме математици и гледаме обективно числата то излиза, че форито е класи над задръстера. Ако се качим и покараме - то ще излезне отново, че фори е класи над задръстера. По отношение на сигурност то фори е с 5 звезди, а не намерих инфо за дръстъра!? По отношение на комфорт и качество на интериора то ... по-добре да не казвам. За технологии да сравнявам симетричното 4х4 на суби с това на румънското рено ..., както и по отношение на хоризонтално разположение боксер /център на тежест, вибрации и т.н./ с редовите рендета то пак ми се струва ненужно.
Но ... на кой както му харесва! Някои се кефят, че им е по-евтино и това е най-важното за тях, е тогава не им трябва субару и задръстъра е техния верен избор. Разни хора - разни вкусове! Но да се сравнява фори с дръстър ... ами все едно да сравним 35 000 с 55 000 ! :D

Нед Авг 27, 2017 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
По-точно
35000 със 75000

Нед Авг 27, 2017 7:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
32000€ за спорт дизел с всички екстри и Lineatronic, но в германия

Sent from my iPhone using Tapatalk

Нед Авг 27, 2017 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Ако разрешите лек офтопик :)
Прикачени файлове:
fun.jpg
fun.jpg [ 86.35 KiB | Прегледано 542 пъти ]

Пон Авг 28, 2017 10:06 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Колеги - с риск да бъда линчуван смятам, че нещата започват да избиват на комплекси.
Ще цитирам по-долу едно мнение на човек живеещ в Германия с което съм напълно съгласен:

Цитат:
В Берлин и Кюолн ми направи впечатление, че има много Дачии. Видях и таксита Дачия. Много съм уюуден от това. Точно германците да ги купуват и да си ги ползват без да имат комплекси от марката. А у нас е точно обратното. Комплексите се избиват с марката и на пътя. Статистиката на катастрофите и жертвите го доказва.
Самите германци предпочтитат да си продадат старата кола и да си вземат НОВА бюджетна, а не стара, но „премиум“, както е у нас.
Правете си изводите!

И понеже говорим за факти ето още малко такива:
https://money.bg/auto/koi-sa-nay-prodav ... sveta.html

Поздрави
 -15

Сря Авг 30, 2017 3:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 888
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 418
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
tst написа:
Колеги - с риск да бъда линчуван смятам, че нещата започват да избиват на комплекси.
Ще цитирам по-долу едно мнение на човек живеещ в Германия с което съм напълно съгласен:

Цитат:
В Берлин и Кюолн ми направи впечатление, че има много Дачии. Видях и таксита Дачия. Много съм уюуден от това. Точно германците да ги купуват и да си ги ползват без да имат комплекси от марката. А у нас е точно обратното. Комплексите се избиват с марката и на пътя. Статистиката на катастрофите и жертвите го доказва.
Самите германци предпочтитат да си продадат старата кола и да си вземат НОВА бюджетна, а не стара, но „премиум“, както е у нас.
Правете си изводите!

Поздрави

Въртим, сучем, все едно и също говорим. Но някак си като започне да се намесват комплекси, нещата стават прекалено елементарни!
Ако някой ми каже, че съм комплексар, защото предпочитам по-стар премиум модел пред нов бюджетен такъв, то той е дотолкова прав, колкото аз съм прав, че всеки предпочел нова кола е сноб и избива комплекси!
Нека бъдем толерантни към избора на другите и не се обиждаме по този посредствен начин!
Пък коя кола е продавана повече, е ясно от нейната цена - евтината е нормално да е продавана повече от Бентли или Ролс. Това не е никакво мерило кой какво да си купи! Аз пък винаги съм мразил масовките и еднаквостта, затова карах Ягуар и сега Форестър ХТ.
:beer:

Сря Авг 30, 2017 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
kronos написа:
Въртим, сучем, все едно и също говорим. Но някак си като започне да се намесват комплекси, нещата стават прекалено елементарни!
Ако някой ми каже, че съм комплексар, защото предпочитам по-стар премиум модел пред нов бюджетен такъв, то той е дотолкова прав, колкото аз съм прав, че всеки предпочел нова кола е сноб и избива комплекси!
Нека бъдем толерантни към избора на другите и не се обиждаме по този посредствен начин!
Пък коя кола е продавана повече, е ясно от нейната цена - евтината е нормално да е продавана повече от Бентли или Ролс. Това не е никакво мерило кой какво да си купи! Аз пък винаги съм мразил масовките и еднаквостта, затова карах Ягуар и сега Форестър ХТ.
:beer:

Ето, че стана това от което се опасявах. Колега kronos -това което не ми допада е снимката с километража на 220 км - видите ли Subaru може 220 а дъстера да го ...

Не знам как Вие го възприемате това, ама аз го възприемам по гореописания начин

То Бентли-то дига повече, ама никой с Бентли няма да публикува такава снимка за да каже ,че Субару не струва - в това съм сигурен :beer:

Сря Авг 30, 2017 5:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 888
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 418
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Колегата писа, че е снимано в Германия, където няма ограничения на скоростта.
А иначе в нета е пълно на Бентлита каращи с 300 км/ч - най-често в Русия. Там вече наистина е комплексарщина.

Сря Авг 30, 2017 5:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
В тоя ред на мисли някой сравнявал ли е нов патфайндър с горски?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сря Авг 30, 2017 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 283
Рейтинг: 75
tst написа:

Цитат:
Правете си изводите!

Поздрави

В Германия доколкото знам,данъците за нова кола са по-малки отколкото данъците за стара кола.
Може би там е истината.

Сря Авг 30, 2017 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Тук темата беше за сравняване , затова показах какво може Субару и какво не може Дачия . Това , че карам доста бързо не смятам че ма е прави комплексар , за повече мога да кажа че за 30год. имам 2 глоби за висока скоророст. Темата още от самото начало беше правокираща и автора и определено се забавлява , още от самото начало е наясно , че в този форум трудно ще намери подръжници за Дачия . Не знам дали , ако имам Дачия и я карам както Субару дали ще издържи и година , сигурно ще съм любимеца на сервиза. Иначе , ако гледаме от точката на служена кола , то дори и ......... не казвам марка да не подскочи някой защитник все е супер. :beer:

Сря Авг 30, 2017 8:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1075
Автомобил: Forester 2010, 2.0 D
Телефон: 08осем20четири6044
Рейтинг: 577
petko 69 написа:
Тук темата беше за сравняване , затова показах какво може Субару и какво не може Дачия . Това , че карам доста бързо не смятам че ма е прави комплексар , за повече мога да кажа че за 30год. имам 2 глоби за висока скоророст. Темата още от самото начало беше правокираща и автора и определено се забавлява , още от самото начало е наясно , че в този форум трудно ще намери подръжници за Дачия . Не знам дали , ако имам Дачия и я карам както Субару дали ще издържи и година , сигурно ще съм любимеца на сервиза. Иначе , ако гледаме от точката на служена кола , то дори и ......... не казвам марка да не подскочи някой защитник все е супер. :beer:

Petko, аз понеже карам интензивно и лична, и служебни коли(от 2004-та насам), та да те питам - според теб как се карат служебните коли? Дали ти си караш личното Субару така, както ние караме служебните? И понеже очевидно си пропуснал коментара ми по-рано - пак ще повторя: Duster-a е първата ми служебна кола, която не показа никакви проблеми през първата ми 1 година на служебно каране, сравнено с предните ми Toyota Yaris, Seat Ibiza, Opel Astra и Skoda Octavia. Повярвай ми, тъй като е служебна - изцеждам всичко от нея, включително я юркам на офроуд във Витоша. И представи си - не се разпада.
Никой в тази тема не е твърдял, че Duster-a е по-по-най от Forester-a, особено пък откъм комфорт, скорост и безопасност. И по тази причина не виждам какво целеше да покажеш със снимката си на магистралата в Германия. Ако става въпрос само избирателно да се сравнява - защо не коментираш ситуацията от каченото видео, в което Forester-a заседна на "гърбицата" в гората, а Duster-a я преодоля?
Така наистина може да си откараме до безкрай. Идеята на сравнението в тази тема беше да помогнем на търсещия да намери това, което му трябва на него лично, а не да наплюваме едното или другото.
Който иска да кара с 230 по магистрала - няма да има дилема Duster-Forester. Той търси други качества от колата, която ще кара.

Чет Авг 31, 2017 9:51 am
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.  стр <  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  >