Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Какво да очаквам от един автоматик? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
sky написа:
Днеска гледах една 125 коня. Имаше външни забележки, но като цяло ми хареса колата. Доста запазена, като за италянска. Имам обаче няколко въпроса. Както си стоеше на обороти и изгасна. След няколко мин светна оранжевата лампа за двигателя на таблото. Продавача каза, че е заради газовото? Има ли логика? Не можах да я карам уж 'заради времените номера'. С тези ако ме спрат щели да ме глобят. Пусна ме да карам на един паркинг и там повече от 1-2 не включваше. За ряза го усетих като потеглях. Автомата работеше добре. Климатика и той бачкаше перфектно. Жалко, че отзад е с барабанни спирачки. Какво да правя с тая лампа обаче за чек енджина?
Много вероятно наистина да е от газовата(тогава не е кой знае какъв проблем просто трябва да се настрой софтуера на газовата),но може да бъде и от много по сериозни причини.Ако си харесал колата и мислиш да я купуваш задължително я закарай преди това някъде да прочетат грешката или намери някой които разбира и на място да прочете грешката.Ако е от газовата грешката най-вероятно ще бъде "бедна смес". П.П виж и самата газова каква е да не се окаже че в България няма кой да я сервизира...

Нед Сеп 02, 2012 8:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 30
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
колеги може ли да ми помогнете по един въпрос... става въпрос за фори 2000 автоматик турбо 170 коня (този "стария" автоматик). Та въпроса е за автоматика - нормално ли е като съм на наклон и съм на предавка D или 1, 2 или 3 БЕЗ да натискам спирачката - колата леко да се смъква надолу по склона?

Съб Сеп 08, 2012 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако е мнооого стръмен наклона е нормално на D да връща по малко назад. Но това се получава само при наистина доста голям наклон.

Съб Сеп 08, 2012 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
тръгва си надолу(назад)

Съб Сеп 08, 2012 9:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
става въпрос за тази кутия...Изображение .... питам защото на легаци не го прави това смъкване надолу КОЛКОТО и голям да е наклона, но скоростната кутия е друга - тази следващата... та нормално ли е това смъкване надолу при този форестър и тази кутия - благодаря предварително - съжалявам ако въпроса ми е невеж

Съб Сеп 08, 2012 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
sky написа:
Принципно обичам сам да си вкарвам колите и съм отписал БГ пазара. Да, но повечето двигатели са 125 коня и ще ми се струва доста муден камо ли пък с автомат. Автомата ми е задължителен, защото жената ще я кара основно и то в града. За извън града си имам 3.0 ТДИ 220 коня. Та да търся ли задължително с турбо версията и има ли разлика м/у автоматите слагани на 2-та типа двигателя?

основната разлика между атмосферен и турбо автомат е предаването на момента към преден и заден мост, както и дали задния e LSD (при турбото) или не. щом ще го кара жена ти, според мен турбо версията е по-добре за градско каране особено зимата. турбо версията най-грубо е с предаване като на ВРХ, докато атмосферния е 90/10 предно задно с два отворени дифа и без централен диф, което зимата си е брада, ако си по баирите.

Нед Сеп 09, 2012 3:51 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 27
Нов фен
Отговори с цитат
Ясно,

Струва ли си да дам така като гледам 9-10к евра за този модел? Много държи цена да му се невиди.

Нед Сеп 09, 2012 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
cabrone написа:
колеги може ли да ми помогнете по един въпрос... става въпрос за фори 2000 автоматик турбо 170 коня (този "стария" автоматик). Та въпроса е за автоматика - нормално ли е като съм на наклон и съм на предавка D или 1, 2 или 3 БЕЗ да натискам спирачката - колата леко да се смъква надолу по склона?

Не, не е нормално. Колата трябва да стои неподвижна или ако се смъкне леко надолу после да стои неподвижна пак. Не трябва да се смъква, все едно си на задна. Според мен си за ремонт на кутията. Какъв е наклона? Колко градуса?

Нед Сеп 09, 2012 3:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ако няма система тип Hill Holder при голям баир е нормално да тръгва леко назад. Няма как торк конвертора да удържи тон и половина на толкова стръмно място.

Моята няма такава система и на някои от мноого стръмните улици в Драгалевци и Бояна колата си тръгва леко назад. Смея да твърдя, че кутията ми е в перфектно състояние.

На нормални баири не тръгва надолу.

А6-цата ти има един милион сензора, както и електрически контролирана ръчна, та тя се намесва със сигурност в такива ситуации. Та ако гледаш по нея - тя не е критерий ;)

Още нещо - ако торк конвертора можеше да прави това защо оборудват да речем последният Кия Спортидж модела с хидротрансформаторен автоматик ( с торк конвертор ) с Hill Holder Assistant? На тест драйва го спрях на стръмен наклон и тя взе също да тръгва леко назад с изключен асистент.
 13

Нед Сеп 09, 2012 3:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мойта, ако е малък наклона тръгва напред даже. Ако е голям държи на място. Спирачките не се намесват въобще.

Нед Сеп 09, 2012 4:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
sky написа:
Мойта, ако е малък наклона тръгва напред даже. Ако е голям държи на място. Спирачките не се намесват въобще.

а ти си със същата "старата" кутия? иначе това леко приплъзване назад го прави и на не много голям наклон... 20-тина градуса...

а как да разбера дали има тази система Hill Holder?

Нед Сеп 09, 2012 4:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ако имаш път към София пиши да те заведа на един такъв баир да видиш как тръгва назад 6-цата. Няма да свариш да биеш спирачки;) Имам 2-ма приятели дето живеят на тази улица с чисто нови автомати и техните също тръгват назад без HHA асистенцията.

На лек баир и моята тръгва леко напред, а на нормално стръмен стои на място. Също както си описал за твоята.

Същият този баир само Субарутата с добра засилка успяват да го качат зимата:)

Нед Сеп 09, 2012 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Къде ме прати на офроуд.

Колега аз нямам суби все още. Говоря за автомата на другата ми кола.

Я ми кажете форестър автомат + турбо от тези години търси ли се?

Нед Сеп 09, 2012 11:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
автоматиците нямат хилл холдер :hello:

Пон Сеп 10, 2012 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
Моята има бутон HOLD на скоростната кутия,когато е натиснат не тръгва назад на какъвто и да е наклон,мисля че всички автомати го имат,а иначе си смъква леко.Мисля че има тема за това някъде из форума.

Пон Сеп 10, 2012 10:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Отговори с цитат
Anton Yankov написа:
Моята има бутон HOLD на скоростната кутия,когато е натиснат не тръгва назад на какъвто и да е наклон,мисля че всички автомати го имат,а иначе си смъква леко.Мисля че има тема за това някъде из форума.
@Anton Yankov Бутона HOLD служи за друго. Виж тук.

За hillholder-а при автоматиците, както каза mitoko:
mitoko написа:

В друга тема пише същото.

Всичкото е изписано отдавна във форума :)

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Пон Сеп 10, 2012 10:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Отговори с цитат
mitoko написа:

Невярно твърдение! Може би искате да кажете: "някои автоматици нямат hillholder"!?

Имам около 15-годишен опит с автоматици и на това основание мога да споделя, че на голям наклон колата се връща леко назад (на D), ако не е натисната спирачка или не се подава леко газ.
В разискваната тема не се определя какво се счита за "голям", наклон (с изключение на един пост - 20%).
Бих дал за пример наклон, като на светофарите на ТВ кулата в София (улиците "Д.Цанков" и "Яворов"), когато изкачваш от стадиона, респективно - от Ситняково. На такъв наклон по-скоро е нормално за автомата колата да стои на място. Но на по-голям вече се връща леко назад, което също е нормално.

Пон Сеп 10, 2012 11:03 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
извинете но всеки казва нещо различно...
ами при въпросната кола нормално ли е да се връща леко назад (фори 1999г. 2.0 турбо автоматик) при наклон като този на телевизионната кула, примерно? защото въпросното фори го прави, а мойта - легаци 2.5 2000г. автоматик седан - НЕ ГО прави дори и на по-стръмни наклони и поради тази причина съм озадачен.

както и да е - явно не е нещо фрапиращо и е обичайно... мерси

Пон Сеп 10, 2012 11:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
Evg3 Имам предвид че на стръмен наклон колата си тръгва леко назад,но при натиснат бутон HOLD стои закована на място и не мърда и милиметър,това съм го изпробвал многократно тази зима,не казвам че този бутон служи само за това.Също не твърдя дали това е или не е хилл холдер. Не съм толкова технически грамотен,казвам само това което съм забелязал от личен опит,също така не знам от колко градуса наклон нагоре започва да връща но го прави.Това не е проблем разбира се.
Това имах предвид,дано този път съм се изразил по правилно,а тези теми съм ги изчел всичките и съм съгласен с тях. :beer:

Пон Сеп 10, 2012 3:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Отговори с цитат
Интересно защо го има този ефект :beer:

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Пон Сеп 10, 2012 4:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >