Отговори на тема стр <  1 ... 19, 20, 21, 22, 23
 Forester II 2,5 XT 
Автор Съобщение
Напуснал форума
Аватар

Постове: 888
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 418
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nick7120 написа:
Супер звучи. Ще се радвам да споделиш къде прави ремонта на двигателя и някаква груба сметка колко ти е излязло всичко?
:beer:

Тя сметката никога не излиза :D Аз можех да мина само с 2 бона за смяна на гарнитури, но си бях наумил да се направи както трябва, та излезе 4 500 лева. Като сметнеш, че оригиналната водна помпа е почти 300 лева, по-рейсърски лагери са към 400 лева, сегментите също са към 400 лева, като добавиш и безбройните пръстени, маркучи и уплътнения, накрая сметката излиза толкова. Никой не ме е карал на сила и колата можеше да изкара още без да и се отваря мотора спешно, но на човек като му влезе мухата в главата и няма отърване ;)
Така и така решихме да не сменяме колата и жената щом даде зелена светлина за лек тунинг и колата кацна в сервиза ROFL
Иначе мога на ЛС да ти пратя координати на човека, който се занимава със Субару, защото не обича да му се дава телефона публично, не че не е правил колите на половината хора от форума ;)

Чет Фев 15, 2024 7:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
...че даже и на колеги :) Има акаунт тук, ама не влиза отдавна. Моят мотор беше много по-тежък случай от горния, но пък минах доста добре с играене на търгове за части в ибей. Същия ремонт като неговия, но с нови бутала и шлайфан блок, плюс нови 16 клапана(кофти газова) - още двечки отгоре по днешни пари, само, че при мен влиза и нов съединител в цената. Турбо колите Субару са евтинѝя за ремонт, спрямо германските подобия. Лично аз правих пълен основен на N47 BMW(вал, маховик, бутала и лагери за най-куция им четирицилиндров дизел) и излезе 6,8к части преди инфлацията. Смятай сам.

Чет Фев 15, 2024 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 39
Рейтинг: 58
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За сметката ми е напълно ясно, че никога няма да излезе, а и ако търсехме нещо изгодно, щяхме да си изберем други возила. Субару турбо си е краста и хване ли те веднъж, няма отърване :D Питах за цена и нещата които си правил, защото и аз съм си наумил да отварям мотора тази година и събирам информация, какво е хубаво да се смени, освен обичайното, както и за кои части е по-добре да се подменят с нещо по-така, както даде пример с рейсинг лагерите. :beer:

Нед Фев 18, 2024 11:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nick7120 написа:
...както даде пример с рейсинг лагерите. :beer:

Не падай в тоя капан. Данчо е написал "по-рейсърски", не рейсинг лагери и вероятно визира употребата на лагери Кинг'с с каквито съм и аз. Рейсинг лагерите са меки, с голям овал и са направени такива с идеята да пазят вала, когато колата е подложена на много бой, т.е. на теб най-вероятно не ти трябват такива. EJ моторите обичат да им се сменят лагерите след някакъв период километри. Всичко останало се инспектира и подменя при необходимост. "По-така" части се слагат ако има "по-така" каране на писта и/или ежедневен мариз. За нормална кола, ОЕМ частите са напълно достатъчни. Другото "по-така" е махането на катализатора в колектора(слабо звено с тежки последствия ако се начупи) и здравословният софтуерен ремап. Вече ако искаш да отвориш дъното на кацата отдолу - щанцовани бутала, подсилени биели, шпилки на блока и т.н., то край няма. За стейдж 2 железа(от предното изречение) и всички адекватни такъми по периферията(дюзи, кулер, турбина, помпа и други), цифрата отива на север от 20к.

Нед Фев 18, 2024 1:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Лагерите сега са ми ACL RACE, като нещо от рода на тези, но не са напълно рейсърски за 500 коня кола:
https://race-shop.bg/chasti-za-dvigatel ... -ea82.html
https://race-shop.bg/chasti-za-dvigatel ... -thr5.html
А колата ми и преди това леко беше пипната и накрая правеше от 0 до 100 км/ч за 5,8 секунди, което за автомат си е доста добре, но без подмяна на карантиите, не ми се рискуваше да хвърли бялата кърпа по пътя :D
Та да знаеш, че ако решиш да тръгнеш по моя път, сега ти трябват поне 4-5 бона.

Нед Фев 18, 2024 2:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
Откакто взех колата, ми се наложи да навъртя за 2 седмици 500 км само градско по най-големите задръствания из София. Приятно съм изненадан, че разходът ми падна от 16 на 14 литра на 100 км, а миризма от ауспуха почти липсва, но двигателят е все пак измит основно отвътре. Та в общи линии виждам вече ползата, но трябва да навъртя едни 2000 км преди пак да сменя маслото и може би още около 3000 км преди да я надуем още малко. Лятото първо ще видя дали пипа изобщо маслото след магистрално каране и тогава ще го мисля.

Пет Фев 23, 2024 11:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 374
Автомобил: Forester SG9 2.5XT MT 2005
Телефон: 00000000
Рейтинг: 359
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Защо толкова дълго разработване след като не са стъргани цилиндри и вал ? До колкото разбрах си само със сегменти и лагери и шлайф на глави и блок ?
Моята е след същия ремонт , 700км с брейк ин масло ,още 1000 с ново и след това пак ново-ремап и всичката газ :D

Съб Фев 24, 2024 4:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
На тебе не ти е трябвал брейк ин хич :) Данчо е с нормално масло и там рецептата е бавно и дълго.

Съб Фев 24, 2024 5:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
Точно така, с обикновено масло Ravenol VST съм и за това ще му трябва повечко време да се разработи мотора. То веднъж е сменено след ремонта на 50-на км, така че сега ще се сменя след 2000 км, което значи, че до май месец трябва да съм го сменил.
Днес още нещо интересно се случи като минах ГТП - при реално измерване на изгорелите газове от ауспуха, се оказа, че колата отговаря на евро 6 :D
Два пъти ги замерваха и накрая промениха еврогрупата от 3-та на 4-та. Става въпрос за един и същ пункт за ГТП, където минавам откакто съм взел колата преди 7 години, така че няма грешка в измерванията през годините. И тези показания са при положение, че каталозатора не е ок.

Вто Фев 27, 2024 11:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Дали случайно имаш снимка на стойностите, че ми е любопитно какви са? Едва ли, ама да питам :)
Защото при мен е обратното - въпреки, че имам кат, който е сравнително нов ми мрънкат, как колата е много зле.
Също и на кой пункт е това?
=D>

Вто Фев 27, 2024 12:23 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
Нямам стойностите, а и май няма такава практика, освен ако не си ги изискаш.
Иначе пунктът е доста следен от контролните органи, защото предлага на-ниската цена в София - 40 лева ГТП за автомобил. Намира се в "Толева махала" 53, 1331 с. Волуяк - между магазин "Метро" и жп прелеза на Божурище, телефон 098 870 7407.
Но имай предвид, че има доста автомобили, а час е невъзможно да се запише.

Вто Фев 27, 2024 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Мерси! Мисля, че съм минавал там преди време.
:beer:

Вто Фев 27, 2024 7:10 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
Лек тунинг на мигачите:
https://streamable.com/cnjsko

Чет Мар 21, 2024 9:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: FORESTER SH 2.0 D
Телефон: нула893/624083
Рейтинг: 302
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kronos написа:
Лек тунинг на мигачите:
https://streamable.com/cnjsko
И аз искам. Как? :-)

Изпратено от моят M2007J20CG с помощта на Tapatalk

Чет Мар 21, 2024 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
Взех ги от колега от форума:
viewtopic.php?f=36&t=30153
Много отварят колата, но яко се измъчих, защото колата е дърта вече. Първо свалянето и слагането при мен на стъклата на огледалата е доста пипкава работа - с едни измислени щипки са. После капачката се държи на 6 щипки, но до 2 от тях няма никакъв достъп и естествено счупих едната, но за щастие не е фатално. После единия от 3-те винта се скъса на едното огледало, а на другото направо се разпадна. За капак на всичко едната клема в буксата се прецака. Та ми отне повече от час, но накрая стана супер, защото се сляха с цвета на колата.

Пет Мар 22, 2024 9:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: FORESTER SH 2.0 D
Телефон: нула893/624083
Рейтинг: 302
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А окабеляване във вратите имаше ли си фабрично? Щото на моята не вярвам да има, а уж е по-нова... не че е чак такъв проблем, но ще трябва да дърпам и кабели от таблото с предпазителите. Което значи, че май ще трябва да сменя огледалата, защото моите са без вградени мигачи. :idea:
Ей, зарибих се... сега ще ровичкам при китайците за такива капачки за SH... :D

Пет Мар 22, 2024 9:42 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
Моите огледала си бяха с мигачи, иначе нямаше изобщо да се занимавам :D

Пет Мар 22, 2024 10:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 374
Автомобил: Forester SG9 2.5XT MT 2005
Телефон: 00000000
Рейтинг: 359
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И моя е с такива вече година и половина светят , за цената си са супер :beer:

Пет Мар 22, 2024 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1075
Автомобил: Forester 2010, 2.0 D
Телефон: 08осем20четири6044
Рейтинг: 577
Отговори с цитат
dendim написа:
А окабеляване във вратите имаше ли си фабрично? Щото на моята не вярвам да има, а уж е по-нова... не че е чак такъв проблем, но ще трябва да дърпам и кабели от таблото с предпазителите. Което значи, че май ще трябва да сменя огледалата, защото моите са без вградени мигачи. :idea:
Ей, зарибих се... сега ще ровичкам при китайците за такива капачки за SH... :D

Като сменях моето и ровичках - не видах фабрично такова окабеляване. На нашите слагат вече такива на 2012-2013-та, които са с червения километраж. Преди време като си купувах километража се чудех да си взема и огледала от тази версия, ама ми отпадна от приоритетите :(
Иначе много готино изглежда.

Съб Мар 23, 2024 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
Определено отваря колата и се вижда добре ако има кола пред теб и тръгнеш да я изпреварваш. Още по-ефектно ще е ако има в стоповете или отпред на мястото на габаритите, но не съм търсил.
Все пак това са малки ъпдейти на фона на това, което смятах да направя, обаче излиза нерантабилно за мен, иначе колата щеше да стане звяр:
https://www.iagperformance.com/engine/e ... TGEALw_wcB

Пон Мар 25, 2024 1:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 19, 20, 21, 22, 23