Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5
 Загасяне след първоначално стартиране на студен мотор 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Impreza94 написа:
ОКей, ама това при всички не може да се случва.
Има и кола от 2008 :?

То като писах това ,май нямаше нови,а и при тях може нещо да се вледени-примерно (конструктивен дерт?) при студ клапата да се открехва леко и....
А бе ша са прая на котарак-по гръб само под котка :D :D :D
Идеята ми е да се изключат възможно най-много неща и да се стигне до проблема,ако изобщо го има.
Да питам нещо:има ли обратна връзка този мотор колектори-въздуховод .

Сря Яну 14, 2009 10:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
моята спря да го прави. :-D
като почне пак - ще пробвам

Сря Яну 14, 2009 12:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Някъде бях чел, има промяна в софтуера на компа точно заради труден старт при температури -20 градуса. Там пишеше че с препрограмиране на електрониката са решили проблема, но не се сещам за коя година беше това.

Сря Яну 14, 2009 12:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Моята пък прави следното: първоначално въртя, но винаги около секунда, най-много две и никакви признаци на запалване. При повторното завъртане пали, но като че ли работят един или най-много два цилиндъра. Ако я оставя, се съвзема, но аз я гася и на третия път си пали нормално, но никога не е угасвала. Говоря за температури от -7 градуса надолу.

Сря Яну 14, 2009 12:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ми те хората са го написали...отговора
http://autodata.ru/item.osg?idt=11&idn=515
http://autodata.ru/item.osg?idt=71&idn=1331

Пон Яну 19, 2009 6:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 19
Автомобил: Forester 2.0X '03
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, докъде стигнахте с експериментите?

При мен ще е първа зима със Субару, застудя малко и почна и при мен да го прави на около -4, -7(по-студено не е било). Аз обаче имам и бонус - след второто палене работи стабилно, но при по-рязко тръгване глъхне и като че ли се дави, оборотите падат и аха да угасне, но с леко почуквне на газта се позакрепва и тръгва нормално. Сменял съм свещи и кабели преди 9 000км(NGK), и кабели пак преди под 1000км(вторият комплект бяха оригинални, щото от първите почна да прекъсва).

Forester 2003, EJ20
С газ Романо OBDII

Чет Дек 05, 2013 4:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сега ще ми е трета зима с тази кола и при мен го прави това задължително когато температурите паднат под -3-4 градуса,в началото ме дразнеше но след като от втория път няма проблем не ми се занимава да го оправям като стане по сериозно тогава.Прави ми впечатление че най много се среща при Форестър SG 2002-2008 година отдавам го повече на някаква особеност на компютъра.Бензина мисля че няма значение зареждал съм къде ли не,включително и скъпи бензини,и няма значение дали помпя газта или не задължително гасне, и после на втория път все едно че нищо не се е случило,ако някой със форестър SG го е имал този проблем и го е решил да пише какво е било.На 99% съм сигурен че проблема е един и същ при всички,и още нещо ако съм се прибрал към 12-1 часа през нощта може и да не го направи трябва му повече време за да се прояви.
Така че колегата nln да не се притеснява грешката е вярна. :beer:

Чет Дек 05, 2013 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 72
Автомобил: subaru impreza subaru forester '10
Телефон: 0883304033
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, сега прочетох цялата тема. От скоро карам форестера и за сега не съм имал проблем с паленето , но импрезата която карам вече 3 години има същия симптоми . Сменил съм всичко което може да се сетите , след това процедирам по следния начин давам 4-5 на контакт като изчаквам релето на помпата да изключи - така че да превърти бензина и на 6-тия път паля без проблем и НЕ гасне . Нямам обяснение дали бензинопровода се изпразва обратно към резервоара или пък качественото гориво по лесно '' замръзва'' в тръбата - понеже не би трябвало да има вода.

Поздрави!!!

Пет Дек 06, 2013 11:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 222
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги
Аз карам Subaru forester 2003 Автоматик 90 киловата с газ ланди рензо (или както там точно се казва ) газовото е с обд след като купих колата го монтираха (ново) с омаслител или там всичко каквото е необходимо (според майсторите)
И аз имах подобен проблем (Но след като монтираха газовото)
Да покажа и разкажа как реших проблема (въпреки че писах на някой от вас лично съобщение но уви няма инфо от там )
та проблема беше следния

Клипчето го кръстих на темата
След 2-рия старт колата работи ок но ако потеглиш веднага забива носа и пак няма тяга в ниските
Клипчето правих с телефона за майстори та да им покажа какво прави колата вижда се че е при 12 градуса (топлоооо)
Ходих 100 пъти гледаха я мериха я и какво ли не
След като установихме че единият от накрайниците за газовото към колектора не е завит или залепен добре и от там смучи въздух и мени обороти (няма значение топла или студена ) при газаджията и го пренавиха оки
Но проблема е същия сутрин
След още 100-ходения при газаджията той измисли какво ли не Свещи,Кабели,Клапани,Стъпково моторче,дросел,Лансонда и
температурен датчик (всичко трябва да се сменя с две думи каза бе тя е за вторични )
И започнах аз с дилемата
Хайде на магазин свещи 40 лв кабели 150лв(май не помня точно) Уплътнители на капаците на клапаните (пълен комплект)80лв
Температурен датчик 30лв
Тук допълних темата на Младен за клапани и капаци на клапаните viewtopic.php?f=37&t=13555
Смених свещи кабели масло
Почистих Дросела
Преди Изображение
След Изображение
След тези манипулации и никакви промени реших да сменя и термо датчика
Изображение
Изображение
Но уви пак нищо само при смяна на свещи и гарнитури и т.н. работи оки за 2-3 дена след това същото
Хайде и стъпковото моторче
Но него го размених с един съ форумец който след седмичен тест на моето моторче каза че и с неговото и с моето промяна няма в поведението на колата му и при мен гаснеше сутрин (въпреки че моторчето е на колегата )
След което откачих акумулатора за 2-3 часа и колата е оки и така 2 дена и пак старата песен на нов глас (сутрин гаснем и няма мощност докато не загрее малко )
След консулт с майстори
Които ми разясниха че колата е с адаптивен комп (ЕКУ) и от неточна смес (на газ ) компа се обучава на газ (или по бедна или по богата смес ) и като запали на бензин сместа е неточна и за това гасне
След като се изключи акумулатора компа се връща в заводски настройки и докато се обучи колата е ок
Хайде пак при газаджия покарахме и сменихме настройките на газовото и колата си работи нормално
Нарочно за експеримента паля на -1 и веднага тръгвам няма проблем не гасне не патка не забива нос просто колата е ок
преди седмица бях на хижа Васильов сутринта по колата имаше сняг и беше -6 пак без проблеми
Остана ми само този проблем viewtopic.php?f=7&t=15466 ](*,)
Поздрави и успех в начинанието Дано да съм ви бил полезен
ППС. Искрен ни Благодарности на колегите Младен,Станимир,и не на последно място Миро :respect: за помощта

Пон Дек 09, 2013 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 100
Автомобил: H6 02
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

При мен го има същият проблем сега на студеното време. Колата няма газ (все още). прочетох темата и като че ли повечето хора клонят към въпросният температурен датчик.

Гледах, че сте пускали от руски форуми как са решавали въпроса, но не знам руски, някой може ли да синтезира, според братушките на какво се дължи проблемът и какво е решението?

Сря Дек 11, 2013 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Аз имам субару форестър 2003 г с газ . Така го купих .При мен го имам същия проблем когато е студено . При диагностика няма грешка . смених свещи ,кабели и стъпков мотор няма промяна . Но когато загрее колата е ок . Сега от известно време я забелязах че при тръгване и достигане на някаква температура близка до нормалната при изключване от скорост колата или гасне или падат оборотите до минимум ха да загасне и се нормализират . Моят въпрос е следния да ли по скоростната кутия няма някакъв датчик който казва на компютъра кога е на скорост и кога е на свободна . Колата е с ръчна скоростната кутия . Моля за помощ

Нед Дек 18, 2016 11:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 90
Автомобил: Subaru Impreza GT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Има такъв датчик - датчик неутрална, и създава доста главоболия. Потърси, във форума има теми за него.

Нед Дек 18, 2016 12:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5