| Автор |
Съобщение |
|
Valio
|
|
Ами няма как да разбереш,защото като дадеш на контакт и по кабела към датчика протича напрежение,което при замерване "обърква" мултицета,поради това дава показание с знак "-". По скоро пробвай да видиш дали изменя напрежението към датчика.
|
|
|
|
| Вто Юни 04, 2013 5:22 am |
|
|
|
quietriot
|
Shtukata написа: Мерси Вальо При мен на откачен сензор показанието е 575кОм. Значи показанията са ми в допуските... Единственото ми чудене е дали не трябва когато колата работи съпротивлението да се мени, а не да седи "заковано" както при мен... Благодаря още веднъж  ако е само микрофон , не би трябвало да се мени , ток и напрежение да, но съпротивлението трябва да е константно.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Юни 04, 2013 3:48 pm |
|
|
|
dmarkov
Автомобил: Legacy Limited 2.5 '98
Рейтинг: 1
|
|
| Пон Юли 29, 2013 6:45 pm |
|
|
|
ruzbata
Регистриран на: Съб Юни 30, 2012 2:00 pm Постове: 23 Местоположение: Димитровград Рейтинг: 0
|
Проблема при мен е от доста време , колата се дави забива предницата при отнема не на газта , подскача като подадеш газ ... абе ужас След поставяне на газовата , на следващия ден светна и чека и няколко пъти е гаснал след визитация при майстори и след това отново грейва , сменил съм кабели и свещи с препоръчани от Мимо При смяна на свещите виждам че са омаслени и питам "майстора " дали е нормално и отговора е" ми нормално е " Ми нормално е да нямаш клиенти след тоя отговор !! Та питането ми е дали всички проблеми са от омасляването на свещите или и въпросния сензор е заминал ,и какво е за смяна за да се отстрани проблема с омаслените свещи Ще съм благодарен на всеки отговорил на запитването , защото от тия майстори (дето не са доближавали Субару ) и техни предположения много парички вървят п.с . Посещението на сервиз в София е неизбежен , при наличие на необходимите финанси разбира се 
|
|
|
|
| Пон Мар 03, 2014 6:52 pm |
|
|
|
ruzbata
Регистриран на: Съб Юни 30, 2012 2:00 pm Постове: 23 Местоположение: Димитровград Рейтинг: 0
|
|
| Пет Мар 07, 2014 10:06 pm |
|
|
|
Ickoov
Регистриран на: Нед Окт 30, 2011 1:41 pm Постове: 209 Местоположение: SHUMEN
Автомобил: Forester 2.0 122
Телефон: 0889043252
Рейтинг: 15
|
Омасляването предполагам е по лулите, не по самите свещи. Ако е така сменят се тези уплътнения https://www.google.com/search?q=10966AA ... 66&bih=643Има тема някъде. А за другите проблеми да ти кажа и моята е така от доста време и вече не знам какво да сменям, защото получих хипертония от всякакви ремонти(и харчове), а придърпването и подскачането си остава. Успех.
|
|
|
|
| Пон Мар 10, 2014 9:22 pm |
|
|
|
niggaz_nature
Регистриран на: Вто Сеп 04, 2012 2:41 pm Постове: 506 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: subaru legacy 2.0GL 97г.
Телефон: 0889855638
Рейтинг: 4
|

ruzbata написа: Проблема при мен е от доста време , колата се дави забива предницата при отнема не на газта , подскача като подадеш газ ... абе ужас След поставяне на газовата , на следващия ден светна и чека и няколко пъти е гаснал след визитация при майстори и след това отново грейва , сменил съм кабели и свещи с препоръчани от Мимо При смяна на свещите виждам че са омаслени и питам "майстора " дали е нормално и отговора е" ми нормално е " Ми нормално е да нямаш клиенти след тоя отговор !! Та питането ми е дали всички проблеми са от омасляването на свещите или и въпросния сензор е заминал ,и какво е за смяна за да се отстрани проблема с омаслените свещи Ще съм благодарен на всеки отговорил на запитването , защото от тия майстори (дето не са доближавали Субару ) и техни предположения много парички вървят п.с . Посещението на сервиз в София е неизбежен , при наличие на необходимите финанси разбира се  Ако имаш път към Стара Загора имам за продаване нов датчик knock sensor , няма проблем да го пробваме първо дали е от него. 
_________________ Ремонт на компютърна техника, Pocket PC , навигации , GSM , инсталиране на софтуер , смяна на части идр.
https://www.facebook.com/remont.PC.GPS.GSM.obqvi/ http://niggaznature.bazar.bg
|
|
|
|
| Пон Мар 10, 2014 9:31 pm |
|
|
|
pe6o_bg
Регистриран на: Пон Окт 13, 2014 8:27 pm Постове: 44 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 3,6 2013
Рейтинг: 21
|
Здр. колеги. Възможно ли е разхода на гориво да се вдигне ако kcnock сензора е отишъл и с колко би се вдигнал? Говорим за разход на газ. Също така възможно ли е да не е в ред и разхода да си е висок и да не свети чека? Защото днес смених въпросния сензор при Павлин. Колата гореше 16 газ градско и пак толкова извън града. На мен ми беше странно а той каза че и при него е еднакво но не е 16 ! Това е преди да светне какъвто и да е било чек. Преди дни ми светна на газ и предположих че е заради газта. Откачих + са и чека изгасна.Да ама след 2 дена(днес) ми светна като запалих на бензин. Викам я да хода при Павката. След като прочете грешката се оказа въпросния сензор и той каза че би трябвало разхода да падне драстично особено извънграда(12-13) Дано да стане  М-у др-то преди да сменя сензора не съм усетил колата да е мудна и след смяната определено има разлика ,но не е чак толкова осезаема.
|
|
|
|
| Чет Ное 13, 2014 6:32 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Да, вероятно е да падне разхода, защото като не работи двигателя е с по-ниско кпд, но колко точно - не е ясно колко не е работел.
|
|
|
|
| Чет Ное 13, 2014 8:27 pm |
|
|
|
gabo8
Регистриран на: Вто Окт 26, 2010 9:05 pm Постове: 65 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: субару форестър
Рейтинг: 16
|
|
При мен лампата само просветваше чат пат , след регулиране на клапани при Любо ... щото съм на газ и на 50 х. е право задължително . Светна на 30 км. и държи , върнах се , грешка 22 .... а двигателя бетон не клати и много ме кефи звука. Свалих го този датчик .... оказа се като на колегата пукнат . Специално благодаря на колегата от форума dmarkov, за ибей. Поръчах го ... дойде за месец 15 лв. от Хонг Конг. Монтирах го ... 50 км. на бензин за адаптация и газ .... сега лампата на чека не свети ...... много ме дразнеше тази лампа !! Толкоз за този датчик поръчвайте и сменяйте ако свети 22 грешка .
|
|
|
|
| Пон Фев 16, 2015 10:26 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Дай линк да видим точно този, които си поръчал и е потвърдено че става.
|
|
|
|
| Пон Фев 16, 2015 10:53 pm |
|
|
|
gabo8
Регистриран на: Вто Окт 26, 2010 9:05 pm Постове: 65 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: субару форестър
Рейтинг: 16
|
http://www.ebay.com/itm/New-Knock-Senso ... Parts_Acce . Този е от Китай , а онзи от Хонг Конг , но сега не го откривам щото е Азиатската нова година  . Определено е реплика , но на мен ми върши работа .
Прикачени файлове:
knock.png [ 292.76 KiB | Прегледано 360 пъти ]
|
|
14
|
|
| Чет Фев 19, 2015 9:36 pm |
|
|
|