|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
ivalin
Регистриран на: Пет Юли 01, 2011 11:09 pm Постове: 55 Местоположение: Монреал
Автомобил: Субару Форестър 2000 2.5 I (SF)
Рейтинг: 0
|
|
От както започна да се застудява и започна да ми свири ремъка на хидравликата в пълно ляво и пълно дясно положение на волана. Как се оправя този проблем и ка се отразява, има ли различни алтернативи? Какви могат да бъдат последствията, ако изчакам във времето или трябва веднага да се дейстава? Малко съм резервиран към бутането около хидравликата от всеки, че преди години един майстор ме остави без хидравлична помпа на Пасата и брах доста ядове докато я оправя, а тука нещата са още по сложни и скъпи... Има ли нещо вълшебно, като спрей да го пръсна и да изкара зимата, че сега не е вече за нищо...?
|
|
|
|
| Сря Дек 07, 2011 3:54 am |
|
|
|
jojoviq
Регистриран на: Пон Окт 18, 2010 10:16 am Постове: 110 Местоположение: с. Костенец
Автомобил: SUBARU LEGACY
|
|
здр. колега незнам на твоя мотор как е зацепването на хидравликата, но на моя е много лесно купих 2 ремъка за 20лв. - 1 за климатика другия за алтернатора и сервото, ключ 10 1 отверка и след 5 минути бях с нови рамаци. Процедурата никак не е сложна, а може да се опиташ да натегнеш твоя но ако се е нацепил по-добре направо нов, а знам че слет затягането на ремъка трябва като го хванеш с ръката да можеш да го завъртиш на 90 градуса!
|
|
|
|
| Сря Дек 07, 2011 7:42 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Огледай ремъците дали са здрави и нямат изтъркване по жлебовете и всичко ако е добре, провери натягането. С показалеца (при мен издържа 10-12 кг на кантара  ) - 1 см навътре или по схемата. Ма май работата не е от ремъка ами от помпата, дано да греша.
Прикачени файлове:
belt.JPG [ 19.54 KiB | Прегледано 505 пъти ]
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Дек 07, 2011 4:59 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
P.S. Хубаво е и да си смениш маслото на хидравликата, ако не си го пипал. Канадския студ, като го набара, ще скърца още повече. 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Дек 07, 2011 6:56 pm |
|
|
|
6traka
Изгонен
Регистриран на: Сря Мар 02, 2011 3:11 pm Постове: 349 Местоположение: sevlievo
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49 
|
Здравей. Щом казваш че свири в крайните полжения не ти се връща излишното масло от системата в казанчето ,мисля че трябва да има клапанче и една финна цетка за това.Сега в студеното маслото е по гъсто и ако се връща трудно в казамчето почва да свири ремъка.Моето мнение е такова 
_________________ авто тенекеджииски,бояджииски услуги на ниски цени
|
|
|
|
| Сря Дек 07, 2011 7:08 pm |
|
|
|
ivalin
|
|
Благодаря ви много за бързите отговори и на Yco и на 6traka!!! Просто сте превъзходни... веднага ще се възползвам от съветите ви... Дано да е от маслото и от цетката, но като знам, че совите не са това, което са... Като и когато го оправя ще споделя какъв е бил проблема...
|
|
|
|
| Сря Дек 07, 2011 7:29 pm |
|
|
|
ivalin
|
|
За сега се оправи и мина само с натягане, но те и температурите в момента са много порядъчни и благосклонни към нас.... За в бъдеще ще видим...
|
|
|
|
| Пет Дек 09, 2011 8:24 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|