Отговори на тема
 Чистене на налепа от спирачните накладки по джантите 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 38
Телефон: 0894330241
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
:smt100
Здравейте,колеги! Някой може ли да даде съвет с какво може да се почисти налепа от спирачните накладки по джантата?
P.S. - това което се продава по бензиностанциите не помага... :(

Пет Окт 14, 2011 4:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Препарат за почистване на двигател+пароструйка. Може и чрез пастиране

Пет Окт 14, 2011 5:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 113
Автомобил: Forester 2.0 MT 2001
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Аз имах проблем с петно от ръждива вода текла върху капака, и пак петно от варовита вода върху покрива - тея неща не се чистят с нищо стандартно , даже и с цилит бенг. В автомивката между Пикадили Младост и Бриколаж управителя(едно едро момче) ги почисти лично с някакъв препарат (много внимателно пръскаше на гидория с която почистваше, а не директно петната). Не видях какъв е препарата , запомнил съм само думичката "agresive" от етикета му. Отиди до автомивката и попитай дали ще могат да почистят твойте проблемни замърсявания - моите петна ги изтистиха безплатно щото съм редовен клиент :smt023

Пет Окт 14, 2011 5:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
mirovarna написа:
Препарат за почистване на двигател+пароструйка. Може и чрез пастиране

Благодаря!

Пет Окт 14, 2011 5:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
kikaha1 написа:
Аз имах проблем с петно от ръждива вода текла върху капака, и пак петно от варовита вода върху покрива - тея неща не се чистят с нищо стандартно , даже и с цилит бенг. В автомивката между Пикадили Младост и Бриколаж управителя(едно едро момче) ги почисти лично с някакъв препарат (много внимателно пръскаше на гидория с която почистваше, а не директно петната). Не видях какъв е препарата , запомнил съм само думичката "agresive" от етикета му. Отиди до автомивката и попитай дали ще могат да почистят твойте проблемни замърсявания - моите петна ги изтистиха безплатно щото съм редовен клиент :smt023

Мерси!!!

Пет Окт 14, 2011 5:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
forik написа:
:smt100
Здравейте,колеги! Някой може ли да даде съвет с какво може да се почисти налепа от спирачните накладки по джантата?
P.S. - това което се продава по бензиностанциите не помага... :(

След Метро по пътя за Аксаково вляво има една автокъща ПЕРФЕКТ (ако не се лъжа за името). На пътя има шоурум с два автомобила, а зад сградата - автомивка. Тия са спецове в излъскването на автомобили. Ще ти оправят джантите за нула време, а и не са скъпчии.

Пет Окт 14, 2011 8:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
учудвам се на въпроса и ще обясня защо: преди около седмица ми се наложи да измия моя таралясник. влезнах в първата срещната автомивка, изгониха ме, че бързах, пък те можели след минимум половин час. влезнах във втората, взеха ме, измиха ме, изсмукаха ме, джантите лъснаха, други неща пипнаха, всичко това без да питат. джантите ми бяха почернели от налепа, сега са като нови. никога не съм си задавал въпроса до колко е проблемно това почистване и с какво ги чистят, защото винаги са ми ги почиствали без проблем и без изрично да го изисквам. с оригиналните алуминиеви джанти за модела съм.

Пет Окт 14, 2011 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 28
Автомобил: Forester 2.0X
Нов фен
Отговори с цитат
Колега , не съм в къщи ,и не мога да си спомня името на препарата но ще погледна и ще ти кажа , но знам че е някаква киселина и че има нарисуван череп на тубата ,напръскват се джантите и след това се изплакват и всичко е ОК.

Сря Ное 16, 2011 11:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Всички тези препарати са просто препарат за безконтактно миене на коли, както каза колегата за да мие безконтактно е киселина.
Въпроса е в каква концентрация е.
Аз лично си купувам една туба 5л. за 25лв. (ако не ме лъже паметта) и вече 3г. че моеже и малко повече в тубата има около литър. Мия предимно моята кола и от време на време на бащами. За една кола се изразходват 50-100мл. препарат. Купил съм си го от магазин за водоструики Керхер.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Ное 16, 2011 5:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: trabant-impreza
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
здравеите. аз намоите коли ги мия с безин или нафта,а помня че бащами миеше двигателя на трактора сода каустик сваля маслото до боята,е разбира се и при двата случая е мръсна работа,аз съм свикнал :smt023

Сря Ное 16, 2011 6:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
със обезмаслител пробвахте ли колеги?

Сря Ное 16, 2011 6:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Колега на Кауфланд има гъбички за миене ,за тефлон ,бели са ,малко по- големи са от стандартните,не драскат,може и стъклата да си изтъркаш,препарата който ползвам е Цив крем белият,опитай ,аз немам проблеми :smt023

Сря Ное 16, 2011 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Стана!!! След много търкане и изхабени десетина гъбички стана:) И не ми говорете за автомивки защото поне на 10 места съм ходил - нищо.Пак казвам феродото беше станало като заварка!!!Най на края един добър човек ми каза за препарат "Джантол"-страшна химия!!!(мирише също страшно)
Та с по около час на джанта, с яко търкане и пароструйка лъснаха:)

Пон Дек 19, 2011 8:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Отговори с цитат
незнам от накладки кво цапа ама като ти се скъса маншона на карето и като мен караш 1000 км с 140км/ч и става "бонбон"

Пон Дек 19, 2011 1:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Всички тези препарати са просто препарат за безконтактно миене на коли, както каза колегата за да мие безконтактно е киселина.
Въпроса е в каква концентрация е.
Аз лично си купувам една туба 5л. за 25лв. (ако не ме лъже паметта) и вече 3г. че моеже и малко повече в тубата има около литър. Мия предимно моята кола и от време на време на бащами. За една кола се изразходват 50-100мл. препарат. Купил съм си го от магазин за водоструики Керхер.

Не са киселинни [-X силно алкални са, с повишено съдържание на сода каустик, за това не мият джанти. За най добър резултат върху алуминиеви джанти се ползва киселинен препарат, но не повече от два три пъти в годината. Тези които се продават в магазинската мрежа са силно разредени за да са безопасни. Това което колегата е ползвал " джантол" е бг. препарат за професионална употреба, по-концентриран. Ако имате такива проблеми повече хора си вземете една туба 5л и си я разпределете. Ще ви излезе 1-1.20лв. цена на литър работен разтвор. И не го нанасяйте неразреден!!!! После измийте под високо налягане за да има ефект.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Сря Дек 21, 2011 8:37 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Отговори с цитат
Примекс Варна имат специална машина за почистване на джанти- днес я изпробвах и съм Лъскав вече :good:

Чет Фев 02, 2012 1:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Автомобил: Audi A4, 1.8T
Нов фен
Отговори с цитат
Аз ги чистя с Меглио, обезмаслител някакъв, 5-6лв по магазините.
Поливам с вода, пръскам, изчаквам 4-5минути, после търкам с една домакинска гъбичка (от тези които едната част е мека, а другата по твърда) според дебелината на зацапването, изплаквам и това е!

Пет Фев 03, 2012 8:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
братовчеда си играе на автомивка и джантите ги пръска с едно дето смърди ужасно, нещо като киселината в акумулаторите, обаче лъсват яко, мога да го питам какво е и да споделя.

Съб Фев 04, 2012 12:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Отговори с цитат
Обезмаслителя е марка "меглио", много е хубав , но не се препоръчва претиране на гуми/гумени елементи и пласмаси такива :idea:
той си е силен и може да се разрежда 1:1 с вода и дори 1 : 2 вода.
За джанти внимавайте да не пръскате в/у гумите

Съб Фев 04, 2012 3:52 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Автомобил: subaru
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, и аз съм чул че Меглио-то е много силно и трябва да се внимава къде се прилага.
Аз ползвам за тези неща обаче едни момчета с парна машина. Измиха ми и двигателя без препарати даже и после всичко си беше намястото :D
Пригам ви едно видео, на мен така ми ги препоръчаха и аз така ви го показвам.
http://www.youtube.com/watch?v=tH7uFxSL ... re=related

Сря Фев 08, 2012 1:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема