Отговори на тема
 Газов инжекцион Фобос 4 
Автор Съобщение

Постове: 26
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Смятам да поставя такъв на моето Фори 122 кс -1998 г.Има ли някой впечатления от тази фирма?

Вто Яну 17, 2012 7:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Карам с Фобос-1, приличен разход, добро ускорение, има дребни забележки за отстраняване, но все не намирам време да отида за настройка в сервиза. Преди няколко дни правих замерване на разхода, изминати 400 км извънградско с четири човека, скорост 100-130, около 20 км на втора-трета предавка в планината, резултата е 11л/100км. Забележките са свързани с късното превключване на газ, мисля ,че датчика не отчита вярно. При рязко подаване на газ в студено време - минус 8-10 градуса двигателят придърпва, вероятно изпарителят е малък (до 250 кс) и при спадане на налягането не подава достатъчно газ. За атмосферен двигател настройките са по лесни и не би трябвало да има проблеми.

Вто Яну 17, 2012 11:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз съм с ФОБОС и като цяло при мен ситуацията е както пише automan

Сря Яну 18, 2012 9:52 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 26
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Сложих уредбата Фобос 4 .Ще покарам 400-500 км. и ще пиша какво става.

Нед Яну 22, 2012 3:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Имам рено клио 2002. карам с фобос 2, разликата му с 1 е че е с пластмасов компютър. След 20к км след почистване на рейката с някаква специална течност (задължително по гаранция) колата започна да прекъсва зверски много на газ и малко на бензин. Ходих в рено да направят пълна диагностика на двигателя. след 1 ч 30 мин ми казаха че проблема е в газовото. Отидох при газаджиите в долни боргров и киснах от 9 сутринта до 18 вечерта. Не успяха да си открият проблема в газовото. Потресен съм направо.
Имат проблем, всички напускат след 2-3 месеца работа и не успяват да задържат качествен персонал. По мое мнение задължително трябва да присъстваш на слагането, защото при мен бяха монтирали изпарителя на неподходящо място и опираше в маркуча за охлаждане на радиатора. Ако не го бях видял щеше да се стопи някъде и да ме остави там.
Знам че и митака слага газови. КАК се справя ?! ако някой знае може да сподели. По принцип всички са доволни от него но тъй като още мечтая за субито (надявам се скоро ме озари светлината (може да се молите за мен)) не съм бил в досег до работата му.
Та така де. Фобос са добри ако им висиш на главата.

п.с Говорих с Митака - слага Романо с 5г гаранция :)

Съб Апр 21, 2012 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема