Отговори на тема
 Размисли и страсти :) 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 148
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

След няколко хил. км усещам, че двигателя се поразработи - разхода определено падна, а и някак си по-учтиво се държи при натискане на педала на газта ROFL Спазвах инструкциите за "пазене" на двигател и окачване първите 1000 мили (1600км), после пробвах малко по-бързичко - екстра си е, но определено това е кола (забележете - "кола", не джип, не совалка... :idea: ) за до 140 км (не съм я пробвал на повече по ред причини). Защо:
- малка следа на гумите
- висок център на тежеста
- нескромно увеличаване на разхода (голямо челно съпротивление и т.н.)
- мушиците се "имплантират" във предното стъкло и стават много трудни за чистене :D

За управляемоста мога да кажа, че някои завои ме карат да се усмихвам - типичната идиотска усмивка. Наложи ми се и малко багажец да попремъкна - наистина обема е завиден при свалени задни седалки .. И е по-голям от този на Citroen Xsara Picasso-то на един приятел (едно HDI тракторче)..

Две неща ме дразнят:
1. Педалите са на малко странно място. Като сложа седалката на най-висока позиция, десния ми крак в стъпалото се сгъва силно и при по-дълго шофиране има болка в сухожилията (даже май някакъв нерв бях засегнал :giggle: ), и това не е щото нямам опит във шофиране на много километри ..
2. Оригиналния аксесоар "разгъващ се леген" (т.е. такъв, който обхваща и гърба на задните седалки) ми взе здравето. Оригиналното лепило между велкрото и самия леген не хваща и не хваща.. това е поради простата причина, че легена е на релефни кръгчета. Досега пробвах със двустранно залепващи лепенки на Jip, моментно лепило.. и все се разлепват велкрата и частите на легена дето се хващат за гърба на задните седалки... Ефекта е, че тези части на легена падат върху хоризонталната багажна част - много досадно ! Сега съм лепнал със много здрави двустранни лепенки на Bison.. та да видим..

Това е от мен :) засега...

Пон Юни 18, 2012 10:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, разбирам че си доволен от придобивката си, но ще си позволя да изразя мнение по някои от сентенциите ти.
Форко определено не е "джип", но надали някой знае точно какво е - комби, ван или нещо друго. С по-голям просвет от кола, но по-малък от на Аутбек например (в определени години на производство).
Центъра на тежеста въобще не е висок спрямо други марки автомобили поради боксер двигателя и доста диф-ове под купето. :)
Гадните насекоми се размазват еднакво добре с 120 км/ч и с 180 км/ч -спасение за предното стъкло няма ](*,) , за капака и предната броня една хубава вакса преди дълъг път помага за по-лесното им отстраняване после. ;)
За педалите - не знам. Може би с времето ще им свикнеш, а и сухожилията ти ще се поразпънат :D
:good: Пожелавам ти много безаварийни километри и дано само това да са ти проблемите :beer:

Пон Юни 18, 2012 10:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хаха, мерси за пожеланията. И да, всичко от гореизброените неща са в графа "бели кахъри".

Субару-пилците се броят зимата, та дотогава реални мнения за 4х4 не мога да дам, тоже ..
Бавни ползвах по един баир - определено помага.. а иначе преди да се сетя да ги пусна, разбрах, че наистина Субарувския съединител мирише специфично (и силно!)

Пон Юни 18, 2012 12:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Автомобил: MY03 2.0XT 5MT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Форкото няма проблем с високите скорости. Питай жена ми ако не вярваш :D
Третата генерация (предполагам че твоят е такъв?) лашка малко повече на завоите от предишните ама като цяло стои здраво на пътя

Пон Юни 18, 2012 12:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема